سکوت مرموز مشاور اقتصادی روحانی
مسعود نيلي، مشاور ارشد اقتصادي رييسجمهور حسن روحاني از زمستان پارسال تا امروز مقالهاي ننوشته است. به ويژه از اول امسال نوعي سكوت را پيشه كرده است.
اين مقام ارشد و بلندپايه برنامهريزي دولتهاي هاشمي و دولت اول اصلاحات را در سال گذشته چندين بار در نوشتهها و حرفهايش تكرار كرد و هشدار داد كه ١٠ سال آينده براي ايران ميتواند فاجعه درست كند يا معجزه باشد. نيلي همچنان كه روش ديرينهاش احساس ميكند حرفهايش را در قالب الفاظ و عبارات كارشناسانه و اقتصادي ارايه كند و وقتي صحبت ميكند قطعا به اين نتيجه رسيده است كه بايد هشدار دهد.
روز گذشته اما علي ربيعي، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي و يكي از شخصيتهاي ويژه پس از انقلاب اسلامي به حساب ميآيد و سابقه و كارنامهاش نشان ميدهد كه او نيز بيمحابا حرف نميزند و تا وقتي ترس را واقعي نبيند چيزي نميگويد. علي ربيعي در جمع صدها نفر از سرمايه داران ايراني تاكيد كرد كه ١٠-٥ سال آينده براي اين سرزمين و اقتصاد آن سالهاي حياتي است و ما حق نداريم اشتباه كوچك هم انجام بدهيم. او با وجودي كه تلاش ميكرد اين ترس از ١٠ سال آينده را در زمين اقتصاد مهار كند اما معلوم است كه وقتي جامعهاي اقتصاد ضعيف دارد با كدام مشكلات مواجه ميشود.
ربيعي هشدار داد در ١٠- ٥ سال آينده حق نداريم حتي يك دلار از منابع را بيهوده و در امور بيفايده هزينه كنيم و او تاكيد كرد كه براي رشد ٨ درصدي كه اساس برنامههاي اقتصادي ايران است نياز به ٨٠٠ هزار ميليارد تومان پول در سال است كه حدود ٢٣٠ ميليارد دلار ميشود و اين پول ديگر در اختيار دولت نيست. كارشناسان باور دارند كه رشد اقتصادي ايران در ١٠ سال آينده به اندازه ١٠ سال گذشته باشد و رقباي منطقهاي ايران مثل تركيه، عربستان و عراق نيز ميانگين رشدهاي ١٠ سال گذشته خود را كسب كنند. ايران از شرايط رقابت با اين كشورهاي تراز اول خاورميانه دور شده و به كشورهاي دست دوم - سوم در منطقه تبديل ميشود و اين يعني اينكه رسيدن به كره جنوبي و تايلند به افسانهها ميپيوندد. درحالي كه دولت يازدهم تلاش ميكند تعامل نسبت با جهان را نهادينه كند تا بخشي از سرمايه مورد نياز از طريق سرمايههاي خارجي جذب شود منتقدان افراطي اما همين روزنه را نيز مسدود كردهاند.
ارسال نظر