۳۵۰۹۶۵
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

حمایت ۶ قدرت دنیا از پیوستن ایران به ایتر

ایران امیدوار است تا به پروژه بین‌المللی ساخت نخستین دستگاه تولید مقدار قابل توجه انرژی با استفاده از گداخت هسته ای (ایتر) در جنوب فرانسه بپیوندد که این انرژی به عنوان شکلی پاک، ایمن و عملا بی‌نهایت از انرژی هسته‌ای تلقی می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: ایران امیدوار است تا به پروژه بین‌المللی ساخت نخستین دستگاه تولید مقدار قابل توجه انرژی با استفاده از گداخت هسته‌ای (ایتر) در جنوب فرانسه بپیوندد که این انرژی به عنوان شکلی پاک، ایمن و عملا بی‌نهایت از انرژی هسته‌ای تلقی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لابان کوبلنتز، سخنگوی پروژه ایتر گفت: هیات بلند پایه ایرانی به رهبری علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی و سورنا ستاری، معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهور از سن پل دورانس در تاریخ ۳۰ ژوئن تا اول ژوییه دیدار کردند که وسیله گداخت هسته‌ای در آن در حال ساخت است.

کوبلنتز گفت انرژی هسته‌ای ناشی از گداخت دارای استفاده تسلیحاتی ویژه‌ای نیست.

علی اکبر صالحی در روز چهارشنبه گذشته در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که در جریان این دیدار ما درباره امکان پیوستن ایران به ایتر گفت‌وگو کردیم و دیگر اعضا از چشم انداز عضویت ایران در این پروژه استقبال کردند.

گداخت هسته‌ای که فرایند پیوستن اتم‌ها به یکدیگر است، ‌روندی محسوب می‌شود که به خورشید و ستارگان انرژی می‌دهد و مهار انرژی گداخت هدف ایتر به شمار می‌رود.

کوبلنتز در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس از طریق تلفن و ایمیل گفت که شش قدرت جهانی که تابستان گذشته توافق هسته‌ای با ایران را به امضا رساندند - ایالات متحده، ‌روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان - از مشارکت تهران در پروژه ایتر حمایت کردند.

آسوشیتدپرس مدعی شد که شش قدرت جهانی اعتقاد دارند که ایران خواهان استفاده از راکتورهای هسته‌ای‌اش برای تولید اورانیوم سلاح‌های هسته‌ای بود که تهران همواره آن را انکار می‌کند.

کوبلنتز در این باره گفت:‌ یک پیوست توافق هسته‌ای در زمینه همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز می‌گوید شش قدرت جهانی و ایران می‌توانند همکاری‌ها در زمینه مشارکت ایران در پروژه ایتر را بررسی کنند. ایرانیان بسیار علاقه‌مند هستند تا در این حوزه فعالیت کنند و به ۳۵ کشوری که در ساخت بزرگ‌ترین دستگاه گداخت آزمایشگاهی جهان فعالیت دارند، بپیوندند.

او ادامه داد: ایران هنوز در خواست رسمی ارائه نکرده است در ضمن شورای ایتر باید به اتفاق آرا ورود اعضای جدید را به تصویب برساند. این شورا شامل کشورهای هند، ژاپن و کره جنوبی هم می‌شود که در توافق هسته‌ای ایران نقشی نداشتند.

سخنگوی پروژه ایتر اضافه کرد:‌ اما منشور ایتر روشن کرده که ایتر پروژه‌ای است که برای تمامی کشورهایی که خواستار حضور معنادار در این پروژه هم در بعد تکنولوژی و هم در بعد مالی هستند باز است.

سازمان هسته‌ای ایران در ژوییه ۲۰۱۰ اعلام کرد که این کشور کار مطالعه ساخت یک راکتور گداخت هسته‌ای آزمایشگاهی را آغاز کرده است.

کوبلنتز گفت ایران اکنون سه دستگاه "توکامک" کوچک دارد و در حال ساخت چهارمین آن است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مسعود

    خوشحالم که کشورم ایران عزیز با انزرژی پاک همقدم شده تا أآیندگان زندگی بهتری داشته باشند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج