کارمزد کارت به کارت بانکی چقدر است؟
مشتریان بانکها برای دریافت خدمات کارت به کارت در شبکه بانکی بین ۵۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان کارمزد پرداخت میکنند. این نرخ از سال ۱۳۸۷ تغییر نکرده است.
دریافت کارمزد از خدمات بانکی با وجود اینکه در تمام کشورهای دنیا مرسوم بوده و شبکه بانکی ارقام بالایی را از طریق خدمات بانکداری الکترونیک دریافت کرده و جزوی از درآمد آن محسوب میشود، اما در حوزه بانکداری ایران چندان در درآمدهای بانکها موثر نیست و به گفته مدیران بانک مرکزی ۱۰ درصد هزینه بانکها را هم پوشش نمی دهد.
این در حالی است که ارقام دریافتی بابت کارمزد خدمات بانکی نیز در حد قابل توجهی نبوده و حتی گاها نسبت به افزایش آن و یا تغییر رویه در دریافت کارمزد طرحی مطرح شده که با مخالفتهایی همراه بوده است. به عنوان نمونه موضوع دریافت کارمزد از صاحبان کارتخوانها که در حدود یکسال کشمکش در نهایت با مخالفت و پافشاری اصناف این موضوع ملغی شد و تنها به جابهجایی دریافت کارمزد از بانکی که وجوه از آن پرداخت می شود به بانکی که منابع را دریافت میکند منتهی شد.
اما یکی از خدماتی که تا حد زیادی در بین مشتریان بانکها از استقبال خوبی برخوردار بوده و کارایی نسبتا بالایی دارد، کارت به کارت کردن وجه در شبکه بانکی است که از سه طریق خودپردازها و درگاههای اینترنتی و همچنین کارتخوان شعب بانکها انجام میشود . میزان کارمزد دراین خدمات با توجه به منابع قابل جابهجایی بین ۵۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان متفاوت است.
در حالی نرخ کارمزد کارت به کارت از سال ۱۳۸۷ تاکنون براساس بخشنامه بانک مرکزی تغییر نکرده که مشتریان بانکها میتوانند از طریق خودپردازها و درگاههای اینترنتی تا سقف سه میلیون تومان وجوه را در شبانه روز جابهجا کنند. در عین حال که در همین بازه زمانی از طریق کارت خوانها که در شعب بانکها وجود دارد با احراز هویت تا سقف ۱۵ میلیون تومان قابل جابهجایی است.
بنا بر بخشنامه بانک مرکزی در سال ۱۳۸۷، مشتریان بانکها برای کارت به کارت کردن وجه باید بر این اساس کارمزد بپردازند: تا یک میلیون ۵۰۰ تومان، یک تا دو میلیون ۷۰۰ تومان، دو تا سه میلیون ۹۰۰ تومان، سه تا چهار میلیون ۱۱۰۰ تومان، چهار تا پنج میلیون ۱۳۰۰ تومان، پنج تا شش میلیون ۱۵۰۰ تومان، شش تا هفت میلیون ۱۷۰۰ تومان، هفت تا هشت میلیون ۱۹۰۰ تومان، هشت تا ۹ میلیون ۲۱۰۰ تومان، ۹ تا ۱۰ میلیون ۲۳۰۰ تومان، ۱۰ تا ۱۱ میلیون ۲۵۰۰ تومان، ۱۱ تا ۱۲ میلیون ۲۷۰۰ تومان، ۱۲ تا ۱۳ میلیون ۲۹۰۰ تومان، ۱۳ تا ۱۴ میلیون ۳۱۰۰ تومان و از ۱۴ تا ۱۵ میلیون ۳۳۰۰ تومان.
نظر کاربران
خدا هم میداند اقتصاد بیمار ایران ناشی از بانکداری 100% ربا کارانه بانکهاست* من از بانک.. اقتصاد 15 ملیون وام گرفتم* 3 ملیونشو بهم ندادن و گفتن که اخر اتمام اقصاط بهت میدیم* جالبه قسط 3 ملیون و سودشو ازم میگیرن ولی پول پیش خودشونه* جالبه 12 ملیون بهم دادن 24 ملیون بازپرداخته* این ربا 100% نیست* ایا مادر کشور ا.... زندگی میکنیم* تایلند کشور بودایی هاست اما 3% سود بانکی دارن و بیشتر حرامه* . .
چنان سودی این وسط جابه جا میشه که خدا میدونه
میریم بانک ، چک خودم را بگیرم . میگه 600 تومان بده. نه در حساب و کتابها منعکس میشه و نه سند مالی میشه. این پولها اگه دزدی نیست اسمش چیه؟
اخه هر پولی در سیستمهای مالی باید ثبت و رسید بشه.
کسی از دوستان مطلع چیزی در اینخصوص میداند به ما هم بگه؟