بورس بازان سئول در تهران
روز گذشته در حالی دومین روز از حضور رئیسجمهور کره جنوبی در تهران سپری شد که این کشور جمع زیادی از فعالان اقتصادی خود را به همراه خانم «پارك گئون هی»راهی تهران کرده است تا زمینه های توسعه همکاری های اقتصادی با ایران را فراهم سازند.
تفاهمنامه نفتی
کره جنوبی که از مشتریان سنتی نفت خام ایران است، بعد از رفع تحریمها در پی آن است تا میزان واردات نفتی خود از این کشور را تا سطح قابل توجهی افزایش دهد. این راهبرد کرهای ها، البته از سوی طرف ایرانی هم مورد استقبال قرار گرفته است، تا آنجا که به گفته وزیر نفت ایران، باب نخست گسترش همکاری بین دو کشور گشوده شده است.
تامین منابع مالی پروژهها از دیگر خواستههای ایران برای افزایش بیشتر همکاری با این کشور شرق آسیاست. خبرگزاری تسنیم روز گذشته خبر داد:« بیژن زنگنه وزیر نفت و جوهیونگ هوان وزیربازرگانی، صنعت و انرژی کره جنوبی امروز ١٣ اردیبهشت، سومین یادداشت تفاهم همکاری میان دو کشور را با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و پاک گئون هی، رئیس جمهوری کره جنوبی درباره راهبرد بلندمدت همکاری دو طرف امضا کردند.»
پیشبینی چینی از مراودات کرهای
افزایش خرید نفت از ایران، یکی از محورهای گفت و گو میان مقامات اقتصادی ایران و کره جنوبی بوده است. با این وجود، اهمیت این اتفاق به حدی است که بازتاب جهانی آن از نگاه چشم بادامی های سرخ هم دور نمانده و با ارائه تحلیل هایی پیش بینی می کنند مراودات نفتی میان ایران و کره تا آیندهای نزدیک به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. یكی از رسانههای پرتیراژ چین روز دوشنبه، پیش بینی كرد كه صادرات نفت ایران به كره با توجه به امضای قراردادهای جدید نفتی میان دو كشور به ۴۰۰ هزار بشكه در روز افزایش یابد.
چاینا دیلی در گزارش خود، به مسالهای فراتر از نفت پرداخت و نوشت:« تهران و سئول قرار است چند سند و تفاهمنامه همكاری در حاشیه این سفر مهم در خصوص انرژی، مخابرات و ارتباطات امضا كنند.» گسترش دامنه همکاری های ایران و کره از آن جهت برای چینیها حائز اهیمت است که با افزایش تعداد شرکای اقتصادی ایران در سطح جهان ، انحصار چشمبادامیهای سرخ در اقتصاد ایران شکسته می شود.
همکاری بورسی ایران و کره
سرمایه گذاران خارجی، ایران بعد از برجام را سرزمین فرصت های بکر می دانند. یکی از این فرصت های بکر و جذاب، بورس تهران است که به رغم فرازو فرودهای بسیار در سال های اخیر، محل مناسبی برای جذب سرمایه گذاران خارجی است. از این رو استقبال بورس بازان کرهای از بورس تهران نکته جالب توجهی است که با دیدار رئیس کمیسیون خدمات مالی کره و رئیس کمیسیون اوراق بهادار این کشور با رئیس سازمان بورس ایران رخ داد.
حمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در این دیدار همکاری بسیار درخشانی را برای هر دو نهاد در آینده ای نزدیک پیش بینی کرد.» در ادامه این گزارش آمده است:« اون بو به نمایندگی از کمیسیون خدمات مالی بازار کره جنوبی آمادگی این نهاد را برای افزایش تعاملات با همتای ایرانی خود اعلام کرد.»
از زمین تا آسمان
حضور کرهایها در تهران، با راه اندازی پروازهای مستقیم تهران - سئول نیز همراه بود. ایسنا به نقل از زیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی نوشت: «حدود یک ماه و نیم پیش شرکت هواپیمایی کره مجوز راهاندازی پروازهای مستقیم بین تهران و سئول را دریافت کرد که تا پایان سال میلادی این پروازها راه اندازی میشود.» هانگهواین همچنین اظهار داشت: «میتوانیم در بخش هوانوردی نیز با ایران مشارکت کنیم.» علاوه بر این، به گفته هانگ هواین، کرهایها به مشارکت در پروژه های ریلی در ایران نیز رغبت دارند.
این وزیر کرهای در این مورد گفت:« پروژهای که زودتر از سایر پروژهها با مشارکت دو کشور عملیاتی میشود اجرای پروژه ریلی اصفهان-اهواز است که در این زمینه سند همکاری بین دو کشور امضا میشود.» ایسنا همچنین از قول هانگ هواین خبر داد:« علاوه بر این قرار است یادداشت تفاهم بین شرکت راه آهن ایران و شرکت هیوندای روتِم جهت تامین ۴۵۰ واگن برای ایران امضا شود.» وزیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی همچنین از سرمایهگذاری در شهرهای جدید ابراز تمایل کرد.
نسل چهارم تکنولوژی
تمایل کرهایها به توسعه مراودات اقتصادی با ایران آنچنان زیاد است که سفر رئیس جمهور این کشور به تهران بعد از ۴۰ سال گویای موضع آنها است. هرچند توسعه سطح روابط اقتصادی با کشورهای دنیا، اتفاق خوشایند در سیاست خارجی قلمداد می شود، اما بسیاری از فعالان اقتصادی تاکید میکنند که این مراودات نباید یک طرفه و به نفع کرهایها باشد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در همین ارتباط گفت:« کره جنوبی دیگر نباید به ایران به عنوان یک بازار محصولات تمامشده خود نگاه کند.» ولیا... افخمیراد در گفتوگو با مهر تاکید کرد: «این سرمایهگذاری ها و تفاهمنامهها باید به همکاریهای مشترک و انتقال تکنولوژی ختم شود.» این تاکیدات در توصیههای سفیر سابق ایران در کره جنوبی نیز تکرار شده است. فریدون انتظاری به تسنیم گفت:«کرهایها مایل هستند در حوزه خلیج فارس سرمایهگذاری کنند و عمدتا روی مواد اولیه و تولیدات پتروشیمی حساس هستند.»
ارسال نظر