رونمایی از کتاب جدید سیدحسن خمینی
آیین رونمایی از کتاب تحریر توحید نوشته سیدحسن خمینی عصر چهارشنبه با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی در مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فاطمه طباطبائی رئیس انجمن علمی عرفان اسلامی در سخنانی ضمن تمجید از مقام شهید مطهری و در پیش رو بودن روز معلم اظهار کرد: خدا خود اولین معلم است و اسماء و حقیقت را به انسان آموخته و این انسان نیز باید همواره به دنبال تعلیم باشد و با مطالعه کتاب خلقت در باب آن تفکر کند.
وی افزود: انسان باید کتاب طبیعت را که خداوند تصنیف کرده است بخواند و تا خدا هست شغلی معلمی نیز وجود خواهد داشت.
طباطبایی با بیان اینکه عصیانگری، دیکتاتوری و خودمحوری نتیجه فراموشی ربوبیت خداوند است، اظهار کرد: دیکتاتوری و خودمحوری همه فرعونهای عالم نتیجه فراموش کردن ربوبیت خداوند است که در اثر همین فراموشی انسان به یک استغنای کاذب میرسد و به عصیان کشیدن میشود و وظیفه معلمان توجه دادن مردم به ابعاد ربوبیت خداوند است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رونمایی از کتاب تحریر توحید اظهار کرد: عرفان اسلامی به تعبیر امام خمینی (ره) علمی است که به سایر علوم برتری دارد و این برتری هم به دلیل موضوع آن که خداوند است و هم به دلیل مسائلش که از حقیقت کامل سخن میگوید و موجبات آرامش و جاودانگی انسان را فراهم میآورد، است.
طباطبایی در پایان سخنانش با اشاره به اهمیت کتاب تحریر توحید اظهار کرد: اهمیت این کتاب به این دلیل است که شخصی به تدریس آن پرداخته که به فلسفه اسلامی و غربی اشراف دارد و با نگاه انتقادی به شرح محمود قیصری از فصوص الحکم ابن عربی پرداخته است که امیدوارم مورد صاحب نظران و علاقمندان قرار گیرد.
در ادامه این مراسم غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ضمن تبریک گویی به سید حسین خمینی بابت انتشار کتاب تحریر توحید اظهار کرد: عرفان برای جهان اسلام و عالم تشیع در کشورمان یک سرمایه است که باید قدر آن را بدانیم و امام خمینی (ره) نیز که رهبری انقلاب را بر عهده داشت در زمان خودشان بزرگترین ترویج کننده عرفان نظری بودند و در عرفان عملی نیز به مقاماتی دست یافتند.
وی افزود: درک حرکت انقلابی امام (ره) در سال ۴۲ که به پیروزی در سال ۵۷ رسید نیز جز با عرفان از نظر امام (ره) میسر نیست و امروز نیز باید خوش حال بود که همچنان توجه به عرفان در خانواده امام (ره) ادامه دارد و شاهد آن انتشار کتاب تحریر توحید و نیز حضور انجمن عرفان علمی اسلامی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه مقابله با تفکر وهابیت با عرفان عملی میسر خواهد شد اظهار کرد: مقابله با تفکر وهابی و گروهکهایی چون داعش با عرفان عملی انجام میشود چرا که به دلیل اعمال چنین گروهکهایی خلاء عرفان در اندیشه آنها است.
حدادعادل همچنین در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه عرفان عملی میتواند جلوی تهدید عرفانهای کاذب را در جامعه بگیرد گفت: امروز عدهای در جامعه ما میخواهند با انتشار رمان و کتابهای روان شناسی و رواج عرفان کاذب خلاء عرفان را در جامعه پر کنند که نشر عرفان نظری و عملی در جامعه میتواند جلوی این تهدید را بگیرد.
در بخش دیگری از مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمود صادقی نگارشگر کتاب تحریر توحید با اشاره به ویژگیهای این کتاب گفت:کتاب حاضر نه در گفتار است نه در تحریر بلکه شرح حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی بر فصوص الحکم ابن عربی از دیدگاه داود ابن محمود قیصری است و نگارش کتاب نیز در همان زمان تدریساش آغاز شد و برای بدل شدن به یک کتاب مستقل چهار محور در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به چهار محور اصلی کتاب تحریر توحید اظهار کرد: داشتن متن پویا و زنده، ترجمه متون عربی و سعی در حفظ کیفیت ترجمه و نیز اضافه کردن توضیحات حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی که درباره مباحث سنگین عرفانی کاملا راه گشا بود از جمله محورهایی است برای تضمین این کتاب در نظر گرفته شده بود.
صادقی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در بخشی از فرازهای این کتاب از توضیحات امام خمینی(ره) نیز استفاده شده است ، اظهار کرد: در همه حاشیه هایی که امام خمینی(ره) به کتاب فصوص الحکم زده بودند در زیل مباحث کتاب تحریر توحید نیز آمده و از نظرات سایر صاحب نظران نیز در این زمینه استفاده شده و در نهایت اگر در بخشی توضیحات حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی ناکافی به نظر می رسید از جانب خودم توضیحاتی به آن اضافه شده است.
وی در پایان با قرائت پیامی از آیتالله محمود امجد که امکان حضور در این مراسم را نیافته بود، از مقام علمی حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تمجید کرده و انتشار این کتاب را از قول آیت الله امجد مایه افتخار و مباهات حوزه های علمیه دانست.
در این مراسم چهرههایی چون علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی یونسی مشاور رئیس جمهور، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهوری، محمود دعایی مدیر روزنامه اطلاعات، هادی خانیکی استاد ارتباطات، رضا داوری اردکانی پژوهشگر، آیتالله موسوی بجنوردی، آیتالله امام جمارانی، محمدباقر قالیباف شهردار تهران و جواد امام از فعالان سیاسی حضور داشتند.
کتاب تحریر توحید با عنوان فرعی «شرح مقدمه داود ابن محمود قیصری در فصوص الحکم ابن عربی در دوازده فصل و دو مجلد به همت موسسه چاپ و نشر عروج و با همکاری انجمن علمی عرفان اسلامی در تیراژ ۱۵۰۰ نسخه منتشر شده و وظیفه تنظیم، تحقیق و نگارش این کتاب را سید محمود صادقی از شاگران حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی بر عهده داشته است.
ارسال نظر