عراقچی: برجام سیمهای خاردار را برداشت
معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تا ابد مدیون شهدا هستیم. اگرچه سه سال با طرفهای غربی جنگ اعصاب داشتیم و بیخوابیها کشیدیم اما اقدامات ما در برابر کسانی که جان خود را برای دفاع از مرز و بوم ایران اسلامی دادند، چیزی نیست.
سید عباس عراقچی با حضور در برنامه «زنده رود» شبکه استان اصفهان با ستودن برگزیدگان جشنواره فیلم فجر و پس از تماس تلفنی این برنامه با پرویز پرستویی به عنوان برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد این جشنواره، گفت: ما مدیون کسانی هستیم که سیمرغ بهشتی گرفتند. ما هر چه داریم از آنهاست.
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم خواستههای این عزیزان را محقق کنیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان گشایش در مذاکرات ژنو را خواسته شهدا دانست و افزود: پس از عبور از مرحله غیرعبور ژنو، باز شدن این راه را از شهدا دانستم و تا ابد معتقدم مدیون خون شهدا هستیم. یاد شهدای هستهای، شهدای جنگ تحمیلی، انقلاب و حرم را مایه عزت، افتخار، آبرو و قدرت ایران اسلامی میدانم.
عراقچی در بخش دیگری از سخنانش دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مراکز استانها را در نقش برقراری اتصالات بخشهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی داخلی با خارج از کشور دانست و افزود: دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه تنها نقش اتصالات را انجام میدهند اما مسئولان در همه بخشها باید وظایفشان را دنبال کنند. هیأتهای اقتصادی، مسئولان فرهنگی و دستاندرکاران استانی باید تلاش خود را به ویژه در حوزه گردشگری فرهنگی مضاعف کنند.
معاون وزیر امور خارجه با تبیین نقش دیپلماسی گردشگری در وحدت جهان اسلام، گفت: گردشگری از مزیتهای اصلی ایران است. این صنعت حتی میتواند بیش از صنعت نفت برای کشور درآمدزایی داشته باشد. در کنار آن با جذب گردشگران از سراسر جهان میتوانیم، همدلی، همزبانی و تفاهم و به رشد صلح جهانی و جلوگیری از رشد سلطه و ظلم کمک کنیم.
به گفته مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان ضعفهای درونی، اقدامات دشمنان و فقدان زیرساختهای لازم از مهمترین دلایل رشد نکردن صنعت گردشگری کشورمان است.
وی افزود: با امضای برجام به لحاظ سیاسی و فرهنگی از ایران چهرهای خردمندانه و هوشمندانه که قادر است با اقتدار و گفتوگو خواستههایش را به جهانیان بفهماند، ساخته شده است. با برجام موانع، دیوارها و سیمهای خاردار برداشته شد و حالا نوبت همت و تلاش داخلی برای پیشرفت در عرصههای مختلف از جمله صنعت هوایی، هتلسازی و توسعه گردشگری است.
معاون وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد: دولت در بخش گردشگری به ویژه به قطبهای گردشگری مخصوصاً شهر اصفهان و سایر قطب های گردشگری کشور توجه ویژهتری کرده و زیباییهای این مناطق را به رخ گردشگران خارجی بکشاند.
عراقچی افزود: گردشگری فرهنگی به حدی وسیع است که حرف و ظرفیت فراوانی برای گفتن و ارائه دادن داریم و وزارت امور خارجه کمک دهنده به سازمانهای مسئول در این عرصه است. باید توجه داشت که بازاریابی گردشی یک تخصص خاص است که باید توسط دستگاههای مسئول برنامهریزی و دنبال شود.
این زاده شهر اصفهان با اشاره به خواهرخواندگی اصفهان با ۱۳ شهر دنیا، گفت: به نظر میرسد اوج خواسته شهرهای گردشگرپذیر نظیر اصفهان امضاء خواهرخواندگی با شهرهای دنیاست. در حالی که امضای این خواهرخواندگی در ابتدای ورود به توسعه مسیر صنعت گردشگری است. وقتی خواهرخواندگی برقرار میشود مسئولان دو شهر باید رفتوآمدهایشان را آغاز کنند. مسئولان گردشگری اصفهان نیز باید اقدامات سیاسی، اجتماعی و هنری خود با سایر شهرها را دنبال کنند و دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مراکز استانها برای برقراری اتصالات با سایر کشورها تأسیس شده است.
ارسال نظر