مسعود فراستی با «جان فورد» آمد
کتاب «جان فورد و سینمایش؛ اسطوره سینما» نوشتهٔ مسعود فراستی از طرف نشر ساقی منتشر و روانه بازار شد.
این اثر مجموعه مقالاتی درباره جان فورد، کارگردان اسطورهای آمریکایی و نظام فیلمسازی هالیوود به قلم نویسندگان و منتقدان مطرح خارجی چون رابین وود و فرانسوا تروفو در کنار مقالاتی از منتقدان داخلی است.
کتاب حاضر مجموعهای از مقالات و نوشتههایی است که بهنقد و بررسی آثار و افکار جان فورد، فیلمساز معروف آمریکایی، ایرلندیالاصل، میپردازد. از جمله آثار این فیلمساز معروف جهانفیلمهای خبرچین، دلیجان، خوشههای خشم میباشد.
این کتابدیدگاهها، نقدها و روایتهای شخصیتهای ادبی، هنری، سیاسیرا همراه با تصاویری از فیلمها و آثار وی ارائه میکند. از جملهفهرست مطالب کتاب عبارت است از: فردیت فورد/ لئو براودی، خداوند جان فورد را رحمت کند/ فرانسوا تروفو، مقالههایی بهروایتخودش: رویاهای فیلمسازی کارآزموده/ جان فورد، سوار کهنهکاردوباره میتازد/ گفتگو با فورد، تا زمانی که داستان جذاب است/گفتگو با وینستون میلر، حقیقت فدای افسانه/ دیوید تامسون، فورد ماهیت سینما/ یوسفعلی میرشکاک، دریادل دریای وسترن/ جمشید ارجمند، نقدها: آثار صامت فورد/ یان توین، سراسر درباره شکست: دختری با روبان زرد/ رابین وود، یک نگاه: زندگی در هوای آزاد/مسعود فراستی.
در مقدمهٔ این کتاب در معرفی جان فورد میخوانیم: «جان فورد پس از یک زندگی پر افتخار در ۳۱ آگوست ۱۹۷۳ در ۷۸ سالگی فوت کرد. یک رییسجمهور به کالیفرنیا آمده بود تا مدال آزادی را به او تقدیم کند. آکادمی هنرها و علوم تصویر متحرک، او را چهار بار بهعنوان بهترین کارگردان سال برگزیده بود. اتحادیهی کارگردانان آمریکا، که او در تأسیس آن مشارکت داشت، او را سه بار به عنوان بهترین کارگردان سال برگزیده بود. علاوه بر اینها، او جایزه دی. دبیلیو گریفیث را دریافت کرده بود ـ بسیاری از وقایع نگاران فورد را گریفیث دوران ناطق سینما دانستهاند. او انسانی نبود که به خاطر این تمجیدها به خود غره شود، بلکه جان فورد به عقاید رفقای کارگردانش احترام میگذاشت. تعدادی از آنها احساسات خود نسبت به جان فورد و آثارش را برای نشریه اکشن فرستادهاند.»
فراستی، نویسنده کتاب، مدرک کارشناسی ارشد جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی از کشور فرانسه دریافت کرده است. او غیر از تدریس نقد و تحلیل فیلم در دانشکدههای مختلف، سردبیری نشریات سینمایی بسیاری را نیز به عهده داشته است.
از میان آثار تألیفی منتشرشده از این منتقد جنجالی سینمای ایران در نشر ساقی میتوان به «هیچکاک همیشه استاد»، «رؤیا - پناهگاه؛ برگمان و سینمایش»، «لذت نقد»، «دیالکتیک نقد»، و «فرهنگ فیلمهای جنگی جهان» و «فرهنگ فیلمهای جنگ و دفاع ایران» اشاره کرد.
روز شنبه 10 بهمنماه در آستانهٔ دهه فجر انقلاب اسلامی، جشن امضای کتاب «جان فورد» با حضور نویسنده کتاب و کلیهٔ علاقهمندان در فروشگاه روایت فتح و ساقی واقع در میدان فردوسی خ سپهبد قرنی، جنب خ فلاحپور از ساعت 14. 30 الی 17. 30 برگزار میگردد. ضمناً آثار منتشرشده از این نویسنده در نشر ساقی در روز مراسم با 30 درصد تخفیف ارائه میگردد.
ارسال نظر