۲۷۵۳۷۱
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

قیمت نفت در کمترین سطح ۷ سال گذشته

در حالی که تصمیم اوپک مبنی بر کنار گذاشتن محدودیت های تولید بازار نفت را در حالت فزونی عرضه حفظ کرده است، قیمت جهانی نفت به پایین ترین رقم از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید.

صدای اقتصاد: در حالی که تصمیم اوپک مبنی بر کنار گذاشتن محدودیت های تولید بازار نفت را در حالت فزونی عرضه حفظ کرده است، قیمت جهانی نفت به پایین ترین رقم از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید.

در حالی که برآوردها حکایت از آن دارد که تصمیم اوپک مبنی بر کنار گذاشتن محدودیت های تولید همچنان بازار را در حالت فزونی عرضه حفظ خواهد کرد، قیمت نفت در بازار لندن به پایین ترین رقم از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید.

آژانس بین المللی انرژی روز جمعه اعلام کرد، در حالی که رشد تقاضا کند شده و اوپک عزم تجدید شده خود برای به حداکثر رساندن تولید را به نمایش گذاشته است، فزونی عرضه جهانی حداقل تا سال ۲۰۱۶ ادامه خواهد داشت.

در نتیجه استراتژی جدید اوپک مبنی بر دفاع از سهم خود از بازار در مقابل تولید کنندگان پر هزینه، قیمت نفت به سطحی رسیده که از زمان بحران مالی جهانی تاکنون تجربه نشده بود.

اوپک روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد، در حالی که افزایش تولید عراق بیشتر از کاهش اندک تولید عربستان بوده، تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه نوامبر به بالاترین رقم خود در ۳ سال گذشته رسیده است.

این گزارش حاکی است، قیمت هر بشکه نفت برنت برای تحویل در ماه ژانویه در پایان معاملات دیروز با یک دلار و ۸۰ سنت، معادل ۴.۵ درصد کاهش به ۳۷ دلار و ۹۳ سنت رسید. این رقم پایین ترین رقم پایانی از ۲۴ دسامبر ۲۰۰۸ تاکنون بود. قیمت نفت برنت در این هفته ۱۲ درصد کاهش یافت.

قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت برای تحویل در ماه ژانویه نیز در پایان معاملات دیروز با یک دلار و ۱۴ سنت، معادل ۳.۱ درصد کاهش به ۳۵ دلار و ۶۲ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا در این هفته ۱۱ درصد کاهش یافت که بیشترین کاهش هفتگی در یک سال اخیر بود. این رقم پایین ترین رقم پایانی از ۱۸ فوریه ۲۰۰۹ تاکنون بود.

آژانس بین المللی انرژی روز جمعه در گزارش ماهانه خود تصریح کرد، اوپک در حال نشان دادن مصمم تر شدن در تصمیم خود مبنی بر حفظ سطح بالای تولید حتی با وجود کاهش قیمت در بازار مواجه با فزونی عرضه است.

بلومبرگ با اشاره به این که در اثر اُفت قیمت نفت، انقلاب نفت شیل در آمریکا متوقف شده است، نوشت: یک شرکت نفتی آمریکا مجبور شده است ۱.۱ میلیارد بشکه از منابع نفتی زیرزمینی خود را از برآوردهایش حذف کند.

شرکت چساپیک انرژی آمریکا یکی از چندین شرکت آمریکایی است که باید در یک چشم به هم زدن، ۱.۱ میلیارد بشکه از منابع نفتی زیرزمینی خود را از برآوردهای خود حذف کند.

شرکت های فعال در صنعت نفت شیل آمریکا ناگزیر شده اند برآوردهای خود از منابع نفتی گزارش شده شان را با توجه به واقعیت های دشوار اقتصادی حاکم بر بازار تطبیق دهند. با رسیدن قیمت نفت به زیر ۴۰ دلار، اکنون بهره برداری از بسیاری از ذخایر زیرزمینی نفتی شرکت های آمریکایی دیگر به صرفه نیست و این منابع باید از فهرست ذخایر آنها حذف شود.

دیوید هاگز، از اعضای انستیتوی پست کربن و یکی از دانشمندان سابق تحقیق ژئولوژیک کانادا در این باره گفت: «شرکت ها قبلا خوش بینی بیش از حدی را در پیش بینی های خود به خرج داده بودند.»
با تغییر برآوردها، بر اساس اظهاریه های تسلیم شده به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، حجم منابع نفتی شرکت چساپیک 45 درصد کاهش یافته است. این شرکت اعلام کرده که اکتشافات و توسعه های جدید بخشی از این کاهش منابع را جبران خواهد کرد. گوردون پنویر، سخنگوی شرکت چساپیک از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرد.

اما شرکت چساپیک تنها شرکتی نیست که میزان منابعش کاهش پیدا کرده است. شرکت بیل بارت در دنور نیز 40 درصد منابع خود را از دست داده و شرکت اوآسیس پترولیوم نیز با افت 33 درصدی منابع خود مواجه بوده است. لری بوسناردو، سخنگوی شرکت بیل برت و ریچارد روباک از شرکت اوآسیس به سوالات مطرح شده در این خصوص پاسخی ندادند.

انقلاب نفت شیل در آمریکا که این کشور را بیش از هر زمان دیگری از دهه 1980 به این طرف به خودکفایی در تولید انرژی نزدیک کرد، بر وام های استقراض شده ای بنا شده بود که تضمین بازگرداندن آنها، وعده هایی بود که شرکت ها در مورد حجم تولیدات آینده خود داده بودند. استحصال نفت از چاه های جدیدی که بر اساس نفت بشکه ای 95 دلار در سال گذشته حفاری شده بودند، مسلما با قیمت های پایین فعلی اقتصادی نیست و در نتیجه ظاهرا انقلاب نفت شیل در آمریکا متوقف شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج