۲۰۲۷۸۶
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

شورای شهر تهران دیگر جای ماندن نیست؟

برخی اخبار حاکی از آن است که احمد مسجد جامعی می خواهد از شورای شهر تهران جدا شود. اگر این اتفاق بیفتد مسجد جامعی پنجمین عضو این شوراست که پیش از تمام شدن دوره اش صندلی خود را تحویل می دهد.

مجله مهر: برخی اخبار حاکی از آن است که احمد مسجد جامعی می خواهد از شورای شهر تهران جدا شود. اگر این اتفاق بیفتد مسجد جامعی پنجمین عضو این شوراست که پیش از تمام شدن دوره اش صندلی خود را تحویل می دهد.

جدا شدن اعضای شورای شهر تهران از این پارلمان شهری اتفاق تازه ای نیست. اتفاقی که معمولا اعضای مستعفی را به خیز برداشتن برای کرسی های بالاتری سوق می دهد و اخبار منتشر شده در برخی سایت ها حاکی از آن است که احتمالا قرار است مسجد جامعی پستی جدید در دولت بگیرد.

مسجدجامعی در آخرین انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران، با اختلاف کمی نتوانست در جایگاه ریاست شورا باقی بماند و مهدی چمران جایگزین او شد. مسجد جامعی در دوره ریاستش تهران گردی های زیادی انجام داد که مورد توجه رسانه ها نیز قرار گرفت.

شورای چهارم پایتخت به ویژه پس از تشکیل دولت اعتدال بیشترین موارد استعفا را در کارنامه خود دارد. پیش از این دوره، دوره اول شوراها در تهران در کنار همه جنجال هایی که داشت، با سه استعفا رکورددار بود.

شورای چهارم رکورددار تغییر

شورای چهارم شهر تهران که حالا به ادعای برخی منابع خبری در آستانه پنجمین استعفا قرار دارد، پیش از این با چهار تغییر، رکورددار جابجایی ها در شورای شهر تهران بوده است.

اولین کناره گیری از شورای چهارم شهر تهران مربوط به محمد مهدی مفتح است که به دلیل شرکت همزمان در انتخابات مجلس و شورا و برگزیده شدن به عنوان نماینده مردم تویسرکان در مجلس نتوانست در شورای شهر تهران حضور داشته باشد. مسعود سلطانی فر که در آن زمان یکی از گزینه های مطرح برای وزارت ورزش و جوانان بود، جایگزین مفتح شد.

دومین نماینده ای که پیش از آغاز شورای شهر چهارم از شورا خداحافظی کرد مهدی حجت بود که به عنوان قائم مقام معاونت میراث فرهنگی و گردشگری انتخاب شد و جای خود را به ولی الله شجاع‌پوریان داد.

مسعود سلطانی فر که رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی است، عضو سابق شورای چهارم شهر تهران است. او که با استعفای مفتح عضو اصلی شورا شده بود با دعوت رئیس جمهور به سازمان میراث فرهنگی رفت.

استعفای او از شورا با حاشیه هایی همراه بود. اعضا در دور نخست به این استعفا رای ندادند و با دلخوری از دولت که اعضای موثر شورای شهر را از پالمان شهری جدا می کند در دور دوم به این استعفا رای دادند. علی صابری سومین علی البدل شورای شهر تهران این هفته فعالیت خود را در شورا آغاز می کند.

احمد دنیامالی عضو دیگر شورای شهر بود که برای شرکت در انتخابات فدراسیون قایقرانی از این شورا استعفا داد که این کناره گیری در صحن شورا رای نیاورد.

شورای اول قربانی مجلس ششم

سه استعفای شورای اول با هدف شرکت در انتخابات مجلس ششم صورت گرفت. محمد غرضی، عبد الله نوری و جمیله کدیور نمایندگانی بودند که برای شرکت در انتخابات مجلس ششم از شورای شهر کناره گیری کردند. از میان این سه نفر تنها جمیله کدیور موفق شد به مجلس شورای اسلامی راه یابد.

عبد الله نوری در آن ایام در حال گذراندن جلسات دادگاه ویژه روحانیت به اتهام اهانت و افترا به انقلاب و امام و رهبری بود و دادگاه به وی اجازه نامزدی انتخابات را نداد. برادر وی علیرضا نوری به عنوان نفر سوم از تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد.

محمد غرضی نیز با وجود کاندیداتوری در این انتخابات نتوانست در زمره سی نماینده تهران قرار گیرد و از رفتن به مجلس باز ماند.

در آن روزها خروج این اعضا از شورای شهر با وجود اختلافاتی که در شورا بود، با انتقادهایی همراه شد. برخی بر این باور بودند که اعضای شورا بهتر است به رای مردم احترام بگذارند و دوره نمایندگی خود را به پایان برسانند. شورای شهر اول در نهایت به دلیل اختلافات بر سر انتخاب شهردار، منحل شد.

شورای دوم مقاومت در برابر پست های دولتی

شورای دوم را که مقدمه به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد می دانند می توان شورای مقاوم در برابر پست های دولتی دانست. این شورا بدون هیچگونه تغییری دوره خود را به پایان رساند.

این در حالی بود که اکثریت شورای دوم نسبت به دولت نهم به ریاست احمدی نژاد نزدیکی های ویژه ای داشتند و پیشنهاد پست های دولتی در آن دوره نیز به طور قابل توجهی وجود داشت.

حسن بیادی عضو هیات رئیسه شورای دوم شهر تهران در این خصوص گفته است: در شورای شهر دوم پیشنهاد های زیادی از سوی دولت به اعضا شد اما هیچ کدام از اعضا این پست ها را نپذیرفتند .

وی تصریح کرده: هیچ منع قانونی برای استعفای اعضا وجود ندارد و این حقی است که اعضا دارند. دولت است که باید به حقوق مردم احترام بگذارد و نمایندگان شورای شهر تهران را به دولت نبرد.

شورای سوم و استعفا در وقت اضافه

شورای شهر سوم تنها یک استعفا داشت آن هم درهفته پایانی که محمدعلی نجفی به دلیل قبول مسئولیت معاونت میراث فرهنگی و گردشگری نتوانست در روزهای پایانی شورای سوم را همراهی کند و با وجود مخالفت با استعفای نجفی در صحن علنی این استعفا درجلسه روز یکشنبه که بدون حضور رسانه ها برگزار می شود رای آورد و در آخرین جلسه شورای شهر سوم بر روی صندلی نجفی عبدالمقیم ناصحی عضو علی البدل این شورا نشست.

مرتضی طلایی و پروین احمدی نژاد نیز برای حضور در انتخابات مجلس نهم شرکت کردند و به دلیل رای نیاوردن در حوزه های انتخابیه در شورای سوم باقی ماندند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج