ماجرای دنبالهدار لباس نوید محمدزاده و همسرش
نوید محمدزاده و فرشته حسینی اولین بازیگرانی نیستند که به خاطر پوشیدن لباسهایی که طرح پوست حیوانات دارند مورد انتقاد قرار گرفتهاند. قبلا هم بازیگران زیادی به همین دلیل تحت فشار بودهاند مثل ساره بیات که به خاطر پوشیدن پالتویی از پوست روباه مواخذه شد.
فرارو: نوید محمدزاده پیش از ازدواج با فرشته حسینی دست فرمان خاصی در لباس پوشیدن داشت و به نظر میرسد سبک نه چندان عادیاش به همسرش هم سرایت کرده باشد. اینبار فقط ظاهر و سبک لباس پوشیدن آنها نیست که حاشیه درست کرده بلکه جنس لباس آنها است.
در عکسی که به تازگی در صفحه اینستاگرام نوید محمدزاده منتشر شده او وهمسرش رو به دوربین ایستادهاند در حالی که لباسشان نه تنها تا اندازهای برای ذائقه ایرانی عجیب است بلکه طرح پارچهها این شبهه را ایجاد میکند که آنها لباسهایی ساخته شده از پوست حیوانات پوشیدهاند.
همین موضوع هم آنها را به شدت زیر فشار برده، چون قبل از این آنچه در مورد لباس پوشیدن آنها مطرح میشد به نوعی سلیقهشان را نشانه میرفت و طرفداران خاص خودش را هم داشت، اما در این مورد پای حقوق حیوانات در میان است که قبل از این هم ستارههای زیادی برای نادیده گرفتن آن و پوشیدن لباسهایی از چرم طبیعی حیوانات زیر فشار قرار گرفته بودند.
سفیر یک برند ویژه
در همان ساعتهای اولیهای که حملهها به زوج بازیگر بابت پوشیدن لباسهایی از پوست حیوانات شروع شده بود، صفحه اینستاگرام یکی از برندهای پوشاک هم این عکس را منتشر کرد تا همه در جریان قرار بگیرند که لباسهای آنها از همین برند نه چندان شناخته شده ایرانی است. اگرچه قبلا هم این برند در صفحهاش بارها اعلام کرده بود بعضی از لباسهای تن نوید محمدزاده و فرشته حسینی متعلق به آن است، اما این بار ماجرا فرق میکرد و پای حقوق حیوانات در میان بود.
با این وجود تولید کننده این لباسها هیچ موضعی نگرفت و توضیحی نداد، اما بعضی از فعالان حوزه مد و لباس در شبکههای مجازی شروع به شفافسازی کردند که این لباسها فقط طرح پوست حیوانات را دارند و اصطلاحا انیمال پرینت هستند و در اصل از پوست حیوانات تهیه نشدهاند.
این توضیحات هم معترضان را قانع نکرد و گفت که حتی پوشیدن لباسهایی با طرح پوست حیوانات مخصوصا اگر با قصد و نیت تبلیغ و فعالیت تجاری باشد به هر حال بد است، چون به نوعی اشاعه دهنده فرهنگ پوشیدن لباسهایی از جنس پوست محسوب میشود. در واقع انتقاد آنها به این بود که لباسهایی با طرح پوست حیوانات میتواند سلیقه پوشیدن لباسهای اصل این مدل را هم تبلیغ کند.
تبلیغ یا ضد تبلیغ
به میان آمدن پای برندی که فرشته حسینی و نوید محمدزاده لباسهایش را پوشیده بودند باعث شد که خیل عظیمی از اهالی اینستاگرام راهی صفحه این برند شوند و با دیدن مدلهای عجیب لباسهای این برند شروع کنند به اظهار نظر درباره این لباسها. وقتی این واکنشها اوج گرفت که معلوم شد کتی که اخیرا چندبار برای نوید محمدزاده حاشیه درست کرده بود هم از تولیدات همین برند است.
این کت که یک کت مخمل بلند است با بافتی راه راه قبلا به دلیل اینکه بارها هم تن نوید محمدزاده دیده شده بود و هم تن فرشته حسینی مورد توجه قرار گرفته بود. کت مشکی راه راه یک بار دیگر هم اخیرا وقتی در ویدئوی تبلیغاتی نوید محمدزاده بر تن او دیده شد حاشیه داشت.
اگرچه فرشته حسینی تازگیها به خاطر پوشیدن لباسهای مشترک زیاد با نوید محمدزاده و انتخاب استایلهای عجیب مورد توجه و گاه انتقاد قرار گرفته، اما صابون این حملهها قبلا بارها به تن نوید محمدزاده خورده بود.
چه وقتی که اولین بار با یک کت و شلوار عجیب و نه چندان متعارف راهی فستیوال کن شد و کاری کرد که خیلیها بگویند او با حیثیت ایرانیها (!) بازی کرده چه وقتی که بهمن ماه پارسال با لباسهایی به ظاهر کهنه، گشاد و چروک راهی جشنواره فیلم فجر شد تا تحلیلها درباره سبک لباس پوشیدنش به خبرگزاریهای جدی هم برسد، بعضیها طرز لباس پوشیدن و ژست گرفتن او را در برابر دوربین عکاسها اینطور تعبیر کردند که محمدزاده سعی کرده نمادی از وضعیت کنونی مردم ایران باشد، مردمی که تورم و مشکلات اقتصادی در کنار همه گیری کرونا آنها را به شدت تحت فشار گذاشته است.
بعضیها از این هم فراتر رفتند و به بندی که دور مچ محمدزاده بود اشاره کردند و گفتند که این بند میتواند نماد اسارت انسان امروز باشد! البته در تمام سالهای گذشته خیلیها هم هستند که میگویند این فقط یک سبک خاص است که محمدزاده برای لباس پوشیدنش استفاده میکند و معنی و مفهوم خاصی ندارد و اتفاقا در عرصه مد و فشن خیلی هم جا افتاده است. آنها در جواب کسانی که لباسهای او را در جشنواره فجر تحلیل سیاسی و اجتماعی میکردند میگفتند که لباسهایش تلفیق دو سبک اسکین هد و وابی سابی است. مخصوصا روی این دومی تاکید زیادی میشد.
وابی سابی سبک و سیاقی شرقی است که حالا در طراحی داخلی خانهها و لباسهای سطح اول جهان هم جای خودش را پیدا کرده است. در این سبک اصالت با کهنگی، خرابی و ویرانی است. وابی سابی که از ژاپن ریشه گرفته میگوید که خرابی و کهنگی و بهقاعده نبودن وسایل و لباسها آنها را زیبا میکند و نوعی زیبایی معنوی به آنها میدهد.
حملههای مشابه
نوید محمدزاده و فرشته حسینی اولین بازیگرانی نیستند که به خاطر پوشیدن لباسهایی که طرح پوست حیوانات دارند مورد انتقاد قرار گرفتهاند. قبلا هم بازیگران زیادی به همین دلیل تحت فشار بودهاند مثل ساره بیات که به خاطر پوشیدن پالتویی از پوست روباه مواخذه شد. آغازگر واکنشهای تند به تبلیغ عجیب ساره بیات، یک فعال محیطزیست بود که در اینستاگرام نوشت: «پالتو پوست روباه تبلیغشده توسط ساره بیات. همین را کم داشتیم.
راه بیفتند توی بیابان و پوست گرگ و روباه و شغال را بکنند برای …؛ که نمیدانند سالهاست این خزعبلات دیگر از مد افتاده…» همان موقع هم خیلیها گفتند این پالتو مصنوعی است، اما باز هم از نظر مدافعان حقوق حیوانات چیزی از گناه ساره بیات کم نشد. بازیگرانی مانند بهنوش طباطبایی و بهرام رادان هم برای تبلیغ محصولات چرم حیوانی خطوط قرمز را در این زمینه رد کرده بودند و حتی در دفاع از خودشان نمیتوانستند ادعا کنند که چیزهایی که تبلیغش را میکنند مصنوعی است، چون برندهای صاحب این محصولات روی طبیعی بودن آنها تاکید ویژهای داشته و دارند.
ارسال نظر