با این روش از اعتبار لیزینگ ها مطمئن شوید
در این سایت گزینه نظارت بانکی را انتخاب کرده و از طریق گزینه های زیر بخش، به فهرست عناصر مجاز سیستم بانکی می رسید که شرکت های لیزینگ نیز در زیرمجموعه آن قرار می گیرد.
به تناسب تبلیغاتی که خبر از شرایط نه چندان دشوار تحویل خودرو می دهد و پرآب و تاب و مداوم و به قول معروف «دهن پرکن» است، نگرانی برخی شهروندان از صحت و سلامت فعالیت این لیزینگ ها و بخصوص مجوزدار بودنشان افزایش یافته است.
متاسفانه در گذشته و در غیاب نظارت موثر و مداوم بسیاری از شرکت های تجاری چه در زمینه فروش خودرو، مسکن و حتی سرمایه گذاری های متفرقه چون کشاورزی ـ مانند موردی که اخیرا در استان البرز رخ داد و حاشیه های بسیاری ایجاد کرد ـ سوءاستفاده ها و حتی کلاهبرداری های بزرگی از مردم کرده اند که مالباختگان هنوز که هنوز است به مال خود نرسیده اند و با وجود این که متهم اصلی پرونده ـ مانند یک شرکت انبوه سازی به نام «ش» ـ در زندان به سر می برد، باز هم پرونده مختومه نشده است.
چنین سابقه هایی به اصطلاح مردم را «چشم ترس» کرده و لذا با تماس گرفتن با رسانه ها و از جمله جام جم پرسیده و می پرسند که آیا فلان شرکت لیزینگ که اخیرا زیاد در روزنامه ها آگهی چاپ می کند، مجوز دارد یا خیر. در پاسخ به این افراد می توان یک راهنمایی جامع و موثر کرد.
اگر می خواهید بدانید یک شرکت لیزینگ- حال خودرو باشد یا هرگونه دیگری از لیزینگ ـ مجوز دارد یا خیر، می توانید به سایت بانک مرکزی به نشانی: www.cbi.ir مراجعه کنید.
در این سایت گزینه نظارت بانکی را انتخاب کرده و از طریق گزینه های زیر بخش، به فهرست عناصر مجاز سیستم بانکی می رسید که شرکت های لیزینگ نیز در زیرمجموعه آن قرار می گیرد.
براساس قانون پولی و بانکی، شرکت های لیزینگ باید مجوز اصلی خود را از بانک مرکزی بگیرند و صرف داشتن هر مجوز از هر جای دیگر در غیاب مجوز بانک مرکزی ضامن فعالیت سالم آنها نیست لذا با کلیک کردن روی فهرست شرکت های لیزینگ مجاز نام لیزینگ مورد نظر خود را در آن فهرست جستجو کنید و اگر این نام وجودداشت و ضمنا وضع مجوز آن در حالت «فعال» قرار داشت، می توانید به آن شرکت اعتماد کنید.
در غیر این صورت علاوه بر این که بهتر است با آن شرکت لیزینگ کار نکنید، معاونت نظارتی بانک مرکزی را از طریق همان سایت در جریان قرار دهید تا احیانا جلوی ایراد خسارات به دیگر هموطنان گرفته شود.
ارسال نظر