قیمتهای جهانی غذا کاهش یافت
شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان داد قیمتهای جهانی غذا با ارزان شدن غلات، لبنیات و روغنهای گیاهی در ماه مه برای دومین ماه پیاپی کاهش یافت.
این شاخص ۲.۵ واحد یا ۱.۲ درصد از آوریل که قیمتهای غذا تحت تاثیر کاهش چشمگیر قیمتهای لبنیات با کاهش روبرو شد، کمتر شد و به ۲۰۷.۸ واحد در ماه مه رسید. کاهش قیمت های لبنیات در ماه مه ادامه یافت و ۱۲ واحد نسبت به ماه قبل کمتر شد.
شاخص قیمت غلات فائو در ماه مه به ۲۰۴.۴ واحد رسید که ۲.۴ واحد نسبت به آوریل کمتر بود. فائو رقم مورد پیش بینی از تولید جهانی غلات را حدود یک درصد نسبت به گزارش ماه قبل خود بالا برد و ۲.۴۸ میلیارد تن برآورد کرد. این رقم ۱.۴ درصد کمتر از تولید سال ۲۰۱۳ خواهد بود با اینهمه همچنان دومین رکورد بالای تولید به شمار میرود.
تولید جهانی گندم در سال جاری میلادی حدود ۷۰۳ میلیون تن پیش بینی شده که ۱۲.۶ میلیون تن کمتر از میزان برداشت شده در سال ۲۰۱۳ است.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت های گندم که به دلیل نگرانی از مختل شدن صادرات گندم اوکراین صعود کرده و به رشد قیمت های جهانی غذا در ماه های اخیر کمک کرد، با ثابت ماندن صادرات این کشور و بهبود شرایط جوی کاهش یافته است.
ارسال نظر