ماجرای تیک آبی کانال وزیر ارتباطات در تلگرام
اعلام فعالیت رسمی وزیر ارتباطات در پیامرسان خارجی تلگرام در حالی است که وی در صفحات پیامرسانهای داخلی فعالیت پررنگی ندارد و حتی اطلاعرسانیهایش را در بستر شبکههای خارجی انجام میدهد.
خبرگزاری مهر: اعلام فعالیت رسمی وزیر ارتباطات در پیامرسان خارجی تلگرام در حالی است که وی در صفحات پیامرسانهای داخلی فعالیت پررنگی ندارد و حتی اطلاعرسانیهایش را در بستر شبکههای خارجی انجام میدهد.
با وجودی که پیامرسان خارجی تلگرام از سال ۹۶ و به دستور قضائی فیلتر شده و مسدود است، کانال محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۲ روز گذشته در پیامرسان خارجی تلگرام، تیک آبی گرفته است.
فعالیت رسمی وزیر ارتباطات در شبکه پیامرسان تلگرام این سوال را به ذهن متبادر میکند که نحوه عضویت آذری جهرمی در پیامرسانهای داخلی و حمایت از آنها چگونه است و تیک آبی پیامرسانهای بومی برای وزیر ارتباطات چقدر ارزش دارد؟
بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که وزیر ارتباطات در پیامرسان های بومی آنطور که باید فعال نیست و کانال اطلاع رسانی رسمی فعال در اغلب پیامرسان های داخلی ندارد.
مطابق با آنچه که در سایت رسمی وزارت ارتباطات آمده، آذری جهرمی در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای «کلوب»، «تبیان»، «بیسفون پلاس»، «سروش»، «بله»، «پروفایل» و «اینستاگرام» عضویت دارد. اما بررسیها نشان میدهد که فعالیت وی تنها منحصر به عضویت است و وزیر ارتباطات در این شبکهها حضور فعال ندارد.
کانال آذری جهرمی در پیامرسانهای «بله» و «آیگپ» اگرچه با تیک آبی دارای رسمیت است، اما وی در «بله» از سال ۹۸ و در «آیگپ» از خرداد ۹۹ فعالیتی نداشته است. فعالیت وی در این شبکهها ظاهری و تنها محدود به عضویت است.
وزیر ارتباطات در سایر پیامرسانهای ایرانی مانند «سروش»، «ایتا»، «گپ»، «بیسفون پلاس» و غیره نه عضویت رسمی دارد و نه فعال است.
این در حالی است که بیشترین اطلاع رسانیهای مربوط به وزارت ارتباطات در پیامرسانهای تلگرام، توئیتر و اینستاگرام انجام میشود و کانالهای خبررسانی مربوط به روابط عمومی این وزارتخانه نیز در تلگرام فعالیت پررنگی دارند.
حتی عمده فعالیتهای اطلاع رسانی آذری جهرمی در مقام وزیر ارتباطات نیز در شبکههای توئیتر و اینستاگرام صورت میگیرد. به طوری که میتوان گفت این شبکهها مبدا اخبار و اطلاعیههای رسمی وزارت ارتباطات به شمار میروند.
وزیر ارتباطات همچنین بیشترین تعامل با کاربران اینترنت را از طریق پلتفرمهای خارجی دارد.
عدم حمایت آذری جهرمی از شبکههای پیامرسان داخلی و عدم حضور فعال و مؤثر در آنها در حالی است که مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی به عنوان تنها سیاستگذار عرصه فضای مجازی کشور، حمایت از پیامرسان های داخلی با هدف تحقق حاکمیت فضای مجازی، در دستور کار قرار دارد و به وزارت ارتباطات نیز تکالیفی برای حمایت از پیامرسانهای بومی واگذار شده است.
همچنین مطابق بند ۷ مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، هرگونه استفاده نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی از شبکههای اجتماعی خارجی ممنوع است.
با این وجود اولین انتظاری که از وزیر ارتباطات به عنوان بالاترین مقام رسمی کشور در حوزه ICT میرود، حمایت از پیامرسانهای بومی و نیز ساماندهی حضور پیامرسانهای خارجی مطابق با قوانین و مقررات در داخل کشور است. موضوعی که مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی، به عنوان تکلیف بر دوش وزارت ارتباطات است اما تاکنون آنطور که باید به آن عمل نشده است.
در مقابل اما به نظر میرسد آذری جهرمی مبلغ شبکههای اجتماعی خارجی و حافظ منافع آنها است. برای مثال وزیر ارتباطات بارها به اشکال مختلف از شبکه اجتماعی اینستاگرام حمایت کرده و کاربران را به سمت استفاده از این شبکه اجتماعی هدایت میکند. به نحوی که در مقاطع مختلف از کاربران میخواهد که در اینستاگرام به سوالات نظرسنجی وی پاسخ دهند و یا در لایو اینستاگرام از وی سوال بپرسند.
نظر کاربران
وقتی شما پیام بزاری و کسی نبینه،چرا داخل پیام رسان ایرانی فعالیت کنی
این یعنی دهن کجی به قوانین کشور
این یعنی تضعیف پیامرسان داخلی
این یعنی خیانت به مردم
پاسخ ها
یواااااااااااش
خیلی یواش تند نرو
مگه از این پیام رسان های داخلی هم داریم؟!
خیانت کجا بود.عشق است تلگرام
خوبه تو توئیتر هستن
عیبی نداره فقط برای وزیر بد هست،رو که نیست
اون فقط وقت کری خونی داره