ابهام در رأیگیری مردمی جشنواره فیلم فجر
آمارهای متناقض و اشکالات متعدد در نحوه ثبت آرای مردمی در سیونهمین جشنواره فیلم فجر، این بخش از جشنواره را با ابهامات بسیاری مواجه کرده است؛ تا آنجا که تهیهکننده یکی از فیلمهای پرتماشاگر این جشنواره، سیمرغ مردمی امسال را غیرقابل اعتماد دانست!
کیهان نوشت: آمارهای متناقض و اشکالات متعدد در نحوه ثبت آرای مردمی در سیونهمین جشنواره فیلم فجر، این بخش از جشنواره را با ابهامات بسیاری مواجه کرده است؛ تا آنجا که تهیهکننده یکی از فیلمهای پرتماشاگر این جشنواره، سیمرغ مردمی امسال را غیرقابل اعتماد دانست!
نحوه نظرسنجی از تماشاگران فیلمهای سیونهمین جشنواره فیلم فجر، بهصورت اینترنتی و در قالب یک سامانه مجازی انجام میگیرد. اما طی روزهایی که از برگزاری جشنواره فجر میگذرد، عملکرد این سامانه و آمارهای اعلام شده، درست بودن آرا را زیرسؤال برده است.
هادی فیروزمندی، کارشناس رسانه در گفتوگو با کیهان درباره آرای مردمی سیونهمین جشنواره فیلم فجر گفت: چطور ممکن است در فاصله شش ساعت پایانی جمعه شب گذشته، پس از انتقادها به مشارکت کم در آرای مردمی جشنواره فجر به یکباره تعداد مشارکتکنندگان مردمی تقریبا دو برابر شود؟!
بهطور مثال فیلم «شیشلیک» در ازای افزایش حدود ۳۰۰ بلیت فروخته شدهاش بیش از ۴۰۰ رای جدید ثبت کرد! طی روزهای قبل با ۴۴ هزار بیننده فیلمهای جشنواره، فقط چهار هزار نفر مشارکت داشتیم در حالی که برای سه هزار بیننده جمعهشب، سه هزار مشارکت ثبت شده است! این در حالی است که برخی از تماشاگرانی که در آن روز به تماشای فیلمها رفتند، گفتند که اصلا در رای دادن شرکت نکردند. برخی افراد هم گفتند که وقتی برای دادن رأی به سایت مراجعه کردهاند اعلام شده که کد آنها قبلاً استفاده شده است!
وی تصریح کرد: این نحوه آمارهای اعلام شده درباره آرای مردمی سیونهمین جشنواره فیلم فجر، نتیجهای جز بیاعتبار کردن سیمرغ بهترین فیلم از نگاه مردمی ندارد.
در همین حال، محمدحسین قاسمی، تهیهکننده «ابلق» نیز در مصاحبهای تأکید کرد که با این حجم اختلال نمیتوان سیمرغ مردمی امسال جشنواره را قابل اعتماد دانست.
بعد از انتقادات وارده، روابط عمومی سیونهمین جشنواره فیلم فجر در اطلاعیهای اعلام کرد: «با توجه به وصول گزارشهایی مبنی بر عدم دریافت پیامکهای بخش «آرای مردمی» به اطلاع مخاطبان گرامی سیونهمین جشنواره فیلم فجر میرساند با تعویض شرکت ارسالکننده پیامک، در روز شنبه ۱۸ بهمن برای تمام بینندگانی که در آرای مردمی شرکت نکردهاند (اعم از آنکه پیامک دریافت نکردهاند یا پاسخ ندادهاند) مجدداً پیامک ارسال میشود.»
نظر کاربران
این گونه رای گیریها مانند رای گیری صدا وسیما است ودر نظر مردم اعتباری ندارد و بعدا دستکاری در نتایج هم فاش میشود.
من یه دفعه هرچی گشتم یه روزنامه کیهان برای شیشه پاک کردن پیدا نکردم مگه چاپ میشه