مأموریت مرموز پنتاگون در خاورمیانه
تنها چند روز پس از آنکه وزارت دفاع آمریکا از برنامه خود برای کاهش نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق خبر داد، ارتش ایالات متحده اعلام کرد بمبافکنهای B-۵۲ آمریکا رهسپار خاورمیانه شدند.
روزنامه شرق: تنها چند روز پس از آنکه وزارت دفاع آمریکا از برنامه خود برای کاهش نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق خبر داد، ارتش ایالات متحده اعلام کرد بمبافکنهای B-۵۲ آمریکا رهسپار خاورمیانه شدند.
فرماندهی مرکزی آمریكا (سنتکام) در توضیح این اقدام صرفا اعلام کرد «جنگندههای B-۵۲H نیروی هوایی آمریكا با هدف جلوگیری از تجاوز و اطمیناندادن به شرکا و متحدان ایالات متحده در خاورمیانه مستقر شدهاند. به گفته «گرگ گیلوت»، فرمانده نیروی نهم نیروی هوایی آمریکا، «توانایی انتقال سریع نیروها به داخل، خارج و اطراف منطقه برای بهدستگرفتن، حفظ و استفاده از ابتکار عمل واشنگتن برای جلوگیری از تجاوزهای احتمالی، هدف اصلی ما برای این اقدام بوده است.
این مأموریتها به هواپیماهای بمبافکن کمک میکنند تا با فضای هوایی و فرماندهی منطقه آشنا شده و عملکردها را کنترل کنند و به آنها امکان میدهد تا با امکانات و تواناییهای هوایی ایالات متحده و شرکای ما در منطقه ادغام شوند و آمادگی کلی نیرویهای ترکیبی را افزایش دهند».
با اینکه مقامهای آمریکایی مستقیم نامی از تهدید اصلی مورد نظر ایالات متحده در منطقه نبردهاند اما در لابهلای این اظهارات میتوان دریافت که اشاره غیرمستقیم نظامیان آمریکایی به ایران است. دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری ایالاتمتحده، اعلام کرده که در هفتههای پایانی این دولت هم قصد دارد هر هفته یک تحریم علیه ایران اعمال کند تا رفع آنها برای «جو بایدن»، جانشین ترامپ، دشوارتر شود.
از طرف دیگر برخی رسانهها در روزهای اخیر و پس از اخراج غیرمنتظره «مارك اسپر»، وزیر دفاع آمریکا، از سوی ترامپ در هفتههای پایانی دولت، به این نکته اشاره کردهاند که شاید رئیسجمهوری آمریکا میخواهد اقدامی غیرقابل پیشبینی در خارج از مرزهای آمریکا انجام دهد و کاخ سفید را در حالی تحویل جو بایدن دموکرات بدهد که آتش یک جنگ دیگر در خاورمیانه روشن شده است.
این موضوعی بود که در روزهای گذشته روزنامه «نیویورکتایمز» هم به آن اشاره و فاش كرده بود که ترامپ از مقامهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا خواسته بود تا طرح یک حمله کوتاه و مؤثر به تأسیسات هستهای و نظامی ایران را بررسی کنند اما این مقامها بهدلیل نگرانی از تبعات گسترده و غیر قابل پیشبینی چنین اقدامی، ترامپ را منصرف کردهاند.
تشدید تحركات در منطقه
از طرف دیگر اعزام این جنگندههای مجهز به موشک بالستیک و دارای توانایی حمل کلاهکهای هستهای، از پایگاه نظامی «مینوت» در داکوتای جنوبی در حالی صورت میگیرد که اقدامات و رایزنیهای دولت ترامپ در منطقه شدت گرفته است».
کریستوفر میلر»، سرپرست وزارت دفاع، هفته گذشته اعلام کرد که تا ۱۵ ژانویه (پنج روز قبل از تغییر دولت در واشنگتن)، تعداد نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان از چهارهزارو ۵۰۰ نفر به دوهزارو ۵۰۰ نفر کاهش مییابد و در عراق هم ۵۰۰ نفر از سه هزار نظامی آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد.
ترامپ پیش از این قصد داشت طبق وعده خود تمام نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند اما ناتوانی نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان در تأمین امنیت و در جریان بودن مذاکرات صلح با طالبان باعث عقبنشینی رئیسجمهوری آمریکا از تصمیم خود شد.
همزمان با این تحولات، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، آخرین تور خود در اروپا و خاورمیانه را اجرا میکند و در جریان این سفرها، در قطر مذاکرات نهایی را با نمایندگان طالبان و دولت افغانستان انجام داده است؛ مذاکراتی که منتقدان زیادی در داخل و خارج افغانستان دارد و این نگرانی مطرح شده که با توافق احتمالی در قطر، طالبان نهتنها به تعهدات خود عمل نخواهد کرد بلکه با داشتن دست بالا در برابر دولت کابل، برای سقوط دولت «اشرف غنی»، رئیسجمهوری افغانستان، خیز و برپایی مجدد حکومت اسلامی طالبان تلاش میكند.
در چنین شرایطی و با سابقه انجام اقدامات غیرقابل پیشبینی از سوی ترامپ، اعزام بمبافکنهای B-۵۲ میتواند نگرانی کشورهای منطقه و ناظران را در پی داشته باشد. هفته گذشته نیز دولت ترامپ به کنگره اعلام کرد که قصد دارد جنگندههای پیشرفته F-۳۵ و تجهیزات نظامی مدرن دیگری را با موافقت اسرائیل به امارات بفروشد. این موضوع نگرانی کنگره را در پی داشته و رایزنی نمایندگان هر دو حزب در کنگره برای ایجاد مانع در مسیر انجام چنین اقدامی آغاز شده است.
بمبافکنهای B-۵۲ در حالی رهسپار خاورمیانه هستند که از ماه ژانویه ۲۰۲۰ هیچ عملیاتی برای این بمبافکنها در منطقه در نظر گرفته نشده بود. در ماه ژانویه و پس از عملیات ویژه پهپادهای ایالات متحده در ترور فرمانده سپاه قدس ایران در بغداد، پنتاگون با درنظرگرفتن جوانب احتیاط، شش بمب افکن B-۵۲ را در جزیره «دیهگو گارسیا» در اقیانوس هند مستقر کرده بود.
نظر کاربران
خدا بخیر کنه..
یا ترامپ لاف میرنه و تریپ ارعاب راه انداخته مثل دوره جورج بوش! که اگر اینطوری بشه برای همیشه معادلات متطقه عوض خواهد شد .. یا واقعا برنامه احمقانه ای داره که باید به انتظار نشست.. و البته ایران هم باید برنامه های متقابل را پیش بینی کنه!
بااین کار میخواد ترامپ انتخابات وبایدن را وارد چالش خیلی خطرناکی بکنه
بزار بیاره
ترامپ دیوانه،کار احمقانه ای نکن،حمله کردن به ایران کار درستی نیست،ملت ایران را جنگ زده نکن،این مردم دیگر چیزی برای از دست دادن ندارن،کاری نکن که ایران بشه مثل لیبی،سوریه،عراق،افغانستان.
کل آمریکا هم در خاورمیانه مستقر شود باز هیچ غلطی نمی تواند بکند ....
پاسخ ها
احسنت
لن یجعل الله الکافرین علی المومنین سبیلا
این وعده خدا است
پیروزی با ماست
پایتخت یمن و سوریه را با بمب اتمی بزنید تا بقیه تروریست ها از ترس به سوراخ موش های خود فرار کنند.
نترس مدقق ترامپ اگه جرات رو داشت توی این چندسال حمله کرده بود. من جای تو باشم با خیال راحت قورمه و فسنجان مامانم میخورم و راحت میخوایم. شیر مردهای سپاه بیدارند