هجوم سرمایهگذاران مسکن به شمال پایتخت
آمارهای غیررسمی از رشد بیضابطه نرخهای پیشنهادی نسبت به قیمتهای قطعی در مناطق یک تا سه پایتخت در خردادماه حکایت دارد که میتواند نشان دهنده تحرک سفته بازان برای ایجاد تلاطم مجدد در بازار مسکن باشد.
ایسنا: آمارهای غیررسمی از رشد بیضابطه نرخهای پیشنهادی نسبت به قیمتهای قطعی در مناطق یک تا سه پایتخت در خردادماه حکایت دارد که میتواند نشان دهنده تحرک سفته بازان برای ایجاد تلاطم مجدد در بازار مسکن باشد.
با وجود آنکه بازار مسکن در حال ورود به فاز کسادی معاملات است، قیمتهای نامتعارف از سوی مالکان در مناطق یک تا سه پایتخت رصد شده است. اطلاعات بدست آمده از یک سامانه فروش ملک نشان میدهد در روزهای اخیر میانگین نرخ پیشنهادی مسکن در منطقه یک متری ۴۹ میلیون تومان، منطقه دو ۴۰ میلیون تومان، منطقه سه ۴۱ میلیون تومان، منطقه چهار ۱۹ میلیون تومان و منطقه پنج ۲۰ میلیون تومان در هر متر مربع شده است.
تفاوت ۱۶ میلیون تومانی نرخهای قطعی با قیمتهای پیشنهادی
این در حالی است که نرخ قطعی بر اساس معاملات طی اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ در منطقه یک ۳۳ میلیون تومان، منطقه دو ۲۶ میلیون تومان، منطقه سه ۳۰ میلیون تومان، منطقه چهار ۱۸ میلیون تومان و منطقه پنج ۲۱ میلیون تومان بوده است.
همانطور که این آمار توضیح میدهد در یک ماه گذشته نرخهای پیشنهادی در مناطق شمالی پایتخت، رشد سرسامآوری داشته که با توجه به افت خریدهای مصرفی، نشان دهنده هجوم سرمایهگذاران به مناطق شمالی پایتخت است؛ در حالی که در دو منطقه مصرفی ۵ و ۴ قیمتها افزایش چندانی نداشته است. به نظر می رسد خروج برخی سرمایهگذاران از بازار بورس به بازار مسکن در افزایش قیمت آپارتمان در مناطق شمالی پایتخت تاثیرگذار بوده است.
در این شرایط، متقاضیان مصرفی با توجه به رشد بی قاعده قیمتهای پیشنهادی به طور کامل از بازار مسکن خارج شده اند و خرید و فروشها توسط سفته بازان و سرمایهگذاران انجام میشود. نرخ آپارتمانهای نقلی به کانال میلیارد رسیده و این در حالی است که سطح توان متقاضیان مصرفی حدود ۵۰۰ میلیون تومان است. واسطههای ملکی از شیفت متقاضیان واقعی به سمت شهرهای اطراف خبر میدهند. البته عمده این افراد نیز برای حفظ ارزش پول خود با توجه به تورم بخش ملک اقدام به خرید خانه در شهرهای اقماری می کنند ولی کمتر قصد سکونت دارند.
از طرف دیگر به دلیل افزایش قیمتها در شهر تهران از دو هفته قبل ریتم بازار مسکن نسبت به انتهای اردیبهشت ماه کند شده است. با توجه به برداشتن قیمت از آگهیهای فروش ملک، عمده تماس ها نیز برای اطلاع از قیمتهای روز انجام می شود اما خریدار واقعی جلو نمی آید.
در دو منطقه پرتقاضای ۵ و ۲ تقریبا هیچ فایلی با نرخ کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان پیدا نمی شود. در منطقه ۴ نیز به عنوان سومین محدوده پر تقاضا اندک واحدهایی با سطح قیمتی کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان یافت میشود که البته این فایلها نیز از نوع نامرغوب و بدون امکانات هستند.
با اینکه آمار اتحادیه املاک از افزایش ۱۵ درصدی خرید و فروش مسکن شهر تهران در ۲۴ روز ابتدای خرداد ماه نسبت به اردیبهشت ماه حکایت دارد، مشاوران می گویند که از نیمه دوم خردادماه معاملات به تدریج افت کرده و اگر این روند ادامه پیدا کند، بازار مسکن در تابستان دچار رکود خواهد شد. به دلیل تعویق معاملات ناشی از شیوع ویروس کرونا در ماه های اسفند و فروردین، حجم تقاضای خرید ملک به ماههای اردیبهشت و خرداد منتقل شده است. سال گذشته خرید و فروشها از اردیبهشت راکد شد و احتمالاً امسال از تیرماه فاز کسادی بازار مسکن کلید میخورد.
متقاضیان از خریدهای هیجانی اجتناب کنند
مهدی روانشادنیا - کارشناس بازار مسکن - در این باره میگوید: عدهای که منافعی در یک بازار مشخص دارند، بعضاً سعی می کنند به بازار جو بدهند. بنابراین مردم نباید در بازههای زمانی مذکور با خریدهای هیجانی، به منافع این گروهها کمک کنند.
این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به هجوم تقاضا به سمت بازار بورس گفت: فعلا تقاضای معناداری در بازار مسکن وجود ندارد. شاخص مسکن در ۳۰ سال گذشته بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار در نوسان بوده است. در حال حاضر این شاخص حدود ۱۰۰۰ دلار است یعنی تقریبا در میانه قرار دارد. لذا نه میتوانیم بگوییم قیمت مسکن رشد قابل توجهی را پیدا میکند و نه میتوان ادعای کاهش قیمت را داشت. راه حلی نداریم جز اینکه در بلندمدت عرضه مسکن را متناسب با تقاضا متعادل کنیم. همچنین از فرصت رونق بورس میتوان برای بحث فروش متری مسکن که در دستور کار دولت قرار دارد استفاده کرد.
مهمترین عامل رشد قیمت مسکن، نرخ تورم است
همچنین مهدی سلطان محمدی - کارشناس بازار مسکن - با بیان اینکه تورم مسکن طی ۲۷ سال گذشته سالیان ۲۴ درصد بوده است میگوید: ۸۰ درصد افزایش قیمت مسکن از رشد نرخ تورم نشأت می گیرد که اگر کنترل شود قیمت همه کالاها از جمله مسکن نیز کنترل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.
نظر کاربران
امسال آخرین سالیه که حسابی میتونید پول به جیب بزنید
با سلام ... با این قیمت دادنتون من خودم ساکن زعفرانیم خ کیهان اینجا متری هشتاد تا صد میلیون
اشتباه گفتی هجوم سرمایه گذاران به املاک شمال کشور با ارقام نجومی
از وقتی این سایتهای دیوارو شیپور راه اندازی شده قیمتها عجیب غریب شده.این مملکت ظرفیت این چیزا رو ندارن.هر دهاتی گاو و گوسفند خودشو فروخته یه ساختمون خریده هرجور دلش میخواد قیمت میزاره.بیشتر قیمتها بخاطر این سایتاست اگه اینا جمع بشن این دردسرا هم جمع میشه.هر کی هر قیمتی بزاره بقیه فکر میکنن درسته اونام همون قیمتو میزارن
خدا لعنت کنه باعث و بانیاشو
هجوم اصلی پابرهنگان هنوز مانده!؟
دیگه این مطالب هیچ تاثیری در جامعه نداره و مفهوم خودشو از دست داده.ارزش وقت گذاشتن و خوندن نداره. مردم تو فکر خرید خیار کیلو ده هزارتومانن و تو خرید مایحتاج روزانه موندن.مطالب اینچنینی تو عامه مردم مفهومی نداره.
انفجار قیمت در راه است
خوش به حالشون که اینهمه پول دارن
جالب اینه که کارشناس مثلا خبره میفرمایند در منطقه ۴ و ۵ رشد آنچنان نداشته برادر من همین یکسال پیش قیمت تو این مناطق ۱۰ تا ۱۱ میلیون بوده ۷۰ درصد رشد کرده امثال کارشناسانی مثل شما این بلا رو سر ملت اوردن
سرمایه گذار نه
دلال
تاوقتی که مالیات برعایدی سرمایه اجرایی نشه مافیای خونخوار که همه جاحضور داره خون همه رو میمکه. مافیا در همه سیستم نفوذ کرده واعمال فشار می کند.
خونه تون خراب بشه که مردم ورو نابود کردید
الهی به حق محمدص.وآل محمد ص درد نا علاج بگیرند وداغ عزیزانشان راببینند که اینقدر ظلم میکنند به حق مردم ضعیف وبیچاره
کسی که اختلاس میکند، بگونه ای اختلاس میکند که بتواند خانه های زیادی در گرانترین جا خریده و احتکار کند، در صورتی که در ارزانترین جا توان خرید نیست
علت ان، اندک بودن مالیات بر خانه های خالی و نبود مالیات بر سوداگری و احتکار و ......
سوداگران و محتکران مسکن، بیش از ۶ برابر دارایی سود بسیار بسیار فوق نجومی کردن، ولی یک ریال آن بعنوان مالیات به خزانه دولت نرفت، در صورتی اگر دولت مالیات بر عایدی سوداگری و احتکار مسکن میگرفت، نه تنها نیازی به فروش نفت نبود، بلکه نیازی هم به چاپ پول نبود که به تورم فوق نجومی بی سابقه ای دست پیدا کند و .........
اگر هجوم میبردند که نخود لوبیا بخرند، همه آنها به جرم احتکار دستگیر میشدند ولی ......
دولت و مجلس بی عرضه
اینها مافیای قدرتمند مسکن هستند که غیر ممکنه بدون پشتیبانی دولت باشد و ......
مردم عادی توان خرید ندارد
پول دار پول دار تر شده فقیر فقیر تر شده
دیگه شده مسخره بازی
بارو ازینور میخره ۵ میلیارد یک هفته بعد میگه ۷ میلیارد بعدیش میگه ۱۰ میلیارد
ملت مفتخوری و الکی پولدار شدن رو انتخاب کردند
خدا بداده اقتصاد مملکت برسه با این ملته چرررت
همه شدند دلال
با این فرمان بریم جلو تولید و سرمایه در صنعت میمیره