طرز تهیه خورشت هویج تبریزی
خیلی ها به محض شنیدن اسم هویج, انتظار یک غذای شیرین و شاید بدمزه را دارند, اما باید تاکید کنیم که خورشت هویج به صورت ملس و یا ترش نیز قابل طبخ است . این خورشت متعلق به تبریز است و طرفداران زیادی در این شهر دارد.
برترین ها: خیلی ها به محض شنیدن اسم هویج, انتظار یک غذای شیرین و شاید بدمزه را دارند, اما باید تاکید کنیم که خورشت هویج به صورت ملس و یا ترش نیز قابل طبخ است . این خورشت متعلق به تبریز است و طرفداران زیادی در این شهر دارد.
به همین دلیل نام اصلی این غذا , خورشت هویج تبریزی است . این خورشت هم مانند اکثر خورشت های دیگر هم با مرغ و هم با گوشت تهیه می شود . اگر قصد تهیه یک خورشت هویج مجلسی را دارید , بهتر است آن را به حالت مرسوم و شیرین درست کنید . می توانید از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید , اما اگر قصد چنین کاری را دارید , باید مقدار ادویه هارا تغییر دهید تا بوی گوشت گوسفندی , خورشت را بدبو نکند .
مواد لازم خورشت هویج برای 4 نفر:
- هویج 400 گرم
- مرغ 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- آلو 100 گرم
- زعفران دم کرده 4 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذا خوری
- نمک , فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت هویج:
ابتدا پیاز را رنده کرده و سرخ کنید.
بعد از طلایی شدن پیازها , مرغ و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید . به مدت 4 دقیقه مواد را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهند.
آب را به خورشت اضافه کنید, سپس نمک و فلفل را به مرغ بیافزایید.
کمی منتظر بمانید تا مواد جوش بیاید , در قابلمه را کامل بگذارید و شعله را روی حالت کم تنظیم کنید.
در این فاصله هویج هارا پوست کنده و خلالی خرد کنید. در ماهیتابه ای جداگانه هویج هارا سرخ کنید .
مرغ را بررسی کنید , زمانی که مرغ به حالت نیم پز رسید , ( حدود یک ساعت پس از پخت ) هویج های سرخ شده را همراه با آلو به مرغ اضافه کنید.
اجازه دهید که مواد حدود 40 دقیقه با شعله بسیار کم پخته شود , سپس زعفران را داخل خورشت ریخته و به آرامی هم بزنید. بگذارید زعفران حدود 10 دقیقه با خورشت بجوشد. غذا اماده است.
نکات:
1.این خورشت را نباید زیاد بهم بزنید, چرا که مواد آن به راحتی له می شوند .
2.اگر برای پخت این خورشت از گوشت استفاده می کنید , نمک را در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید . ( نمک باعث سفت شدن گوشت می شود )
3.اگر می خواهید خورشتی ملس و یا ترش داشته باشید , باید قبل از افزودن زعفران , به آن آبلیمو اضافه کنید .
4. طعم مرسوم و اصلی خورشت شیرین است . بنابراین ممکن است حالت ترش این خورشت به ذائقه همه سازگار نباشد .
5.اگر آلوهای خریداری شده , نرم هستند , آلو را کمی دیرتر به خورشت اضافه کنید .
6.اندازه خرد شدن پیاز در این خورشت , سلیقگی می باشد و حتما نیاز به رنده کردن آن نیست .
نظر کاربران
خیلی خوشمزه هست
حتما امتحان کنید
ما که تبریزی هستیم خورشت هویج رو این مدل درست نمیکنیم. خورشت هویج بهترین حالتش سرخ شده با گوشت قرمز بهتره ماهیچه باشه. ولی با مرغ هم میشه درست کرد.
بسیار خوشمزه!
من تبریزی هستم ما تا حالا به این شکل خورشت هویج درست نکردیم هویج رو نازک نازک می کنیم اینا دیگه چیه
خورشت هویج تبریزی اصلا این طوری درست نمیشه .حداقل 40 ساله میخوریم و 30 هست خودم درست میکنم. همیج خلالی را با شعله ملایم انقدر سرخ میکنیم تا هم سرخ و هم پخته شود بعد در کنار گوشت گوسفندی سرو میشه اکثر تبریزی ها هم ترش درست میکنن .یعنی به هویج آبلیمو یا ابغوره میریزن تا کمی ترش باشد.هویجی که آب بخوره و داخل خورش 40 دقیقه بمونه اصلا خورشت اصیل تبریزی نیست
اره بابا منم تبریزی هستم ماهم نازک سرخ میکنیم