چیزكیك توتفرنگی
با تغییر فصل، هرروز میوههای نوبرانه پیش چشم قرار میگیرند اما یكی از خوشمزهترین خوردنیهای این فصل، توتفرنگی است. تقریبا همه آدمها این میوه خوشطعم و زیبا را دوست دارند و پای ثابت دسر، كیك و نوشیدنیهایشان میشود.
- بیسكویت پودرشده: ۲۰۰ گرم
- كره ذوبشده: ۱۰۰ گر
- پنیرخامهای: ۳۰۰ گرم
- شكر: ۱۳۰ گرم
- آبلیموترش تازه: یك قاشق چایخوری
- خامه فرم گرفته: ۳۰۰ گرم
- پودرژلاتین: یك قاشق سوپخوری سرپر
- آب سرد: یكسوم پیمانه
- پوره توتفرنگی: یك پیمانه
- توتفرنگی خردشده در صورت دلخواه: یكدوم پیمانه
- توتفرنگی اسلایسشده برای تزیین
مواد رویه:
- شكر: ۳ قاشق سوپخوری
- نشاسته ذرت: یك قاشق سوپخوری
- آب پوره توتفرنگی: یكدوم تا یكسوم پیمانه
- پودر ژلاتین: یك قاشق چایخوری
روش تهیه:
برای تهیه مواد رویه، همه مواد را با هم مخلوط كرده روی حرارت قرار دهید (برای بهتر حلشدن نشاسته ذرت بهتر است آن را در یك قاشق آب سرد حل كرده سپس به پوره اضافه كنید). روی شعله ملایم مدام هم بزنید تا غلیظ شود. پس از خنكشدن از آن برای روی چیزكیك استفاده كنید.
خود كیك
1- بیسكویت پورهشده را با كره كه به روش بنماری (روی بخارآب) ذوب كردهاید و خنك شده، مخلوط كنید. آن را در قالب كمربندی 23 سانتیمتری ریخته فشرده كنید به شكلی كه كمی از جداره قالب را نیز بپوشاند. سپس حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید. اطراف قالب را اسلایسهای توتفرنگی بچینید.
۲- پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید تا حالت اسفنجی به خودش بگیرد و بعد روی بخارآب بگذارید تا محلول صاف و شفافی بهدست آید.
3- خامه شیرین شده را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و دریخچال قراردهید.
۴- پنیرخامهای و شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس آبلیموترش را اضافه كنید و مجددا هم بزنید.
5- خامه شیرینشده و فرمگرفته را به مواد پنیری اضافه كرده با لیسك به حالت دورانی با یكدیگر مخلوط كنید.
۶- محلول ژلاتین خنكشده را با پوره توتفرنگی مخلوط كرده و به مواد اضافه كنید. درصورت دلخواه از توتفرنگی خرد شده هم میتوانید برای افزودن به مواد پنیری استفاده كنید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط كنید و روی لایه بیسكویتی درون قالب ریخته، سطح آن را صاف كرده و در یخچال قرار دهید.
7- بعد از گذشت 20 دقیقه تا نیم ساعت، اسلایسهای توتفرنگی را به سلیقه خود درسطح چیزكیك بچینید. از سس آماده و خنك شده روی آن بریزید. قالب را به آرامی تكان دهید تا همه جای آن را بپوشاند، مجددا به مدت 4 ساعت در یخچال بگذارید. درنهایت آن را از قالب جدا كرده در ظرف مناسب بگذارید و با خامه فرم گرفته، توتفرنگی و برگ تازه نعناع تزیین كنید.
نكته
۱- توصیه میشود در تهیه چیزكیك حتما از قالبهای كمربندی استفاده شود.
2- پنیرخامهای چیزكیك را نباید زیاد با دورتند همزن زد، زیرا حفرههای درشت داخل آن ایجاد میشود.
این چیزكیك در این اندازه در كل ۴۶۵ گرم كربوهیدرات، ۴۵ گرم پروتئین، ۲۱۰ گرم چربی، ۴۰۲۰ كیلوكالری انرژی دارد.
ارسال نظر