۱۵۰۴۱۰۸
۷۴۹
۷۴۹
پ

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه

آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می‌باشد.

پارسینه پلاس: آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می‌باشد.

برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس سبزی آش را شسته و خرد می‌کنیم و چغندر‌ها را نیز پوست گرفته و خرد می‌کنیم. حبوبات را همراه با چغندر‌ها در قابلمه ریخته و می‌پزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کاملاً مغزپخت شوند. سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه می‌کنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعم‌دهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقی‌مانده سیرداغ تزئین و سرو می‌کنیم.

1

مواد لازم برای ۴ نفر

لوبیا چیتی ۱ لیوان

عدس سبز ۱ لیوان

سیر ۶ عدد

باقلا ۱ لیوان

جغندر ۲ عدد کوچک

سبزی آش ۵۰۰ گرم

برنج نیم دانه نصف لیوان

رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری

شکر نصف قاشق غذاخوری

نمک و روغن مایع به اندازه کافی

خیساندن حبوبات

ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتی‌ها را هر کدام جداگانه داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت ۶ ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورند و در این زمان ۲ الی ۳ مرتبه آب هر کاسه را تعویض می‌کنیم تا نفخ آن‌ها نیز از بین برود

آماده‌سازی سبزی آش

سبزی آش را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن می‌ریزیم و ریز شده تحویل می‌گیریم و یا زمانیکه کاملا سبزی‌ها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آن‌ها را با چاقو خرد می‌کنیم.

خرد کردن چغندر

چغندر‌ها را می‌شوییم و پوست روی آن‌ها را می‌گیریم و مجددا آن‌ها را می‌شوییم و حلقه حلقه می‌کنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد می‌کنیم (اگر می‌خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)

پخت اولیه حبوبات و چغندر

بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش می‌کنیم و روی آن‌ها را با آب شسته و شو می‌دهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آن‌ها را می‌ریزیم و چغندر‌ها را نیز اضافه می‌کنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

اضافه کردن برنج

ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندر‌ها پخته شدند، برنج را تمیز می‌شوییم و آب آن را خالی می‌کنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه می‌کنیم

افزودن سبزی و سیر

سپس ۱۵ دقیقه بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمی‌گذاریم) و اجازه می‌دهیم تا سبزی آش نیز به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و آن‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم.

سرخ کردن سیر

سپس داخل تابه‌ای روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیر‌های خرد شده را داخل تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و دیگر اجازه می‌دهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم.

حالا طعم آش را می‌چشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.

پایان پخت و سرو

مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا آش مزه دار شود و ۱۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین می‌کنیم. نوش جان

با هوش مصنوعی توی هر شغلی که هستی بیشتر پول دربیار!
با هوش مصنوعی توی هر شغلی که هستی بیشتر پول دربیار!
همین الان ثبت نام کن و ابزارهای پولساز هوش مصنوعی رو یاد بگیر و درآمدت رو چندبرابر کن!
ثبت نام رایگان وبینار

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج