۱۰۸۱۹۵۲
۱۴ نظر
۵۲۶۲
۱۴ نظر
۵۲۶۲
پ

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

خورش هویج یکی از غذا‌های ترش و شیرین لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن می‌شوید. در این مطلب، طرز تهیه خورش هویج تبریزی را به شما آموزش خواهیم داد.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: دست‌پخت آذری‌ها بسیار معروف است و تنوع غذایی بالایی هم دارند. خورش هویج یکی از غذا‌های ترش و شیرین لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن می‌شوید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش هویج تبریزی را به شما آموزش دهیم.

خورش هویج متعلق به شهر تبریز است و بسیاری آن را با نام خورش هویج ترکی یا خورش هویج تبریزی می‌شناسند. این خورش را در اصل با زردک که ظاهری شبیه به هویج دارد، تهیه می‌کنند که شیرینی کمتری نسبت به هویج دارد. آلو عضو مهم بعدی در این خورش است. ترکیب هویج و آلو در این غذا، ترکیب آشنایی است که قبلا در خیلی از غذا‌ها دیده‌ایم. ترشی ملایم آلو، مکمل شیرینی هویج است و با هم طعمی ملس و خاص می‌سازند.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

معمولا خورش هویج با گوشت قرمز تکه‌ای تهیه می‌شود، اما می‌توان از گوشت مرغ، بوقلمون یا گوشت چرخ کرده قلقلی هم استفاده کرد. حتی نوع گیاهی خورش هویج هم تهیه می‌شود که در آن گوشت به کلی حذف می‌شود.

در تهیه این خورش دست شما باز است و می‌توانید با توجه به سلیقه خودتان تغییراتی کوچکی در آن بدهید، مثلا کمی رب انار به آن اضافه کنید یا به جای آب لیمو از آب غوره استفاده کنید. حتی می‌توانید در نحوه‌ی برش زدن هویج هم خلاقیت داشته باشید و ظاهر خورش خود را عوض کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • هویج: ۱ کیلوگرم
  • گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • لیمو ترش تازه: ۱ عدد
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: دو سوم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه، ادویه‌ی گوشت، دارچین: یک سوم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: نوک قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: ۲ عدد
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

طرز تهیه

۱. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با پیاز تفت دهید. گوشت خورش هویج باید درشت خرد شده باشد.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۲. ادویه‌ها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت دهید.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۳. بعد از تفت دادن گوشت با ادویه‌ها، آب جوش را تا جایی که روی گوشت را بگیرد، اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۲ ساعت گوشت کاملا بپزد.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۴. در حین پخت گوشت، هویج‌های برش زده را در مقداری کره و روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. بعد از سرخ شدن، شکر و مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید و بعد از هم زدن از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۵. هویج را از تابه خارج کنید و رب را در همان تابه تفت دهید.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۶. زمانی که گوشت پخت، هویج سرخ شده و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در صورتی که خورش به آب بیشتری احتیاج داشت، به آن آب جوش اضافه کنید و غلظت خورش را تنظیم کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه همه‌ی مواد با هم بپزند و خورش جا بیفتد.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۷. وقتی هویج‌ها نیم پز شده بودند، آلو‌های شسته شده، نمک، آب لیمو ترش و زعفران را اضافه کنید و خورش را بچشید؛ در صورت نیاز می‌توانید کمی شکر، آب لیمو یا آب جوش اضافه کنید تا به طعمی ملس و ایده‌ئال برسید.

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

۸. نوش جان!

طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خورشت هویج ترکها شکر نداره. اتفاقا ما آبلیمو و آبغوره می ریزیم که شیرینی هویج را از بین ببره. نه در این غذا، در هیچ غذایی ترکها شکر نمی ریزند.
    مزه شیرین مال فارسهاست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      من اصفهانیم و دلمه و خورش آلو و به و فسنجون و.. ما شیرینه

    • بدون نام

      اینجا هم فارس و ترک در آوردی از خودت؟!!!!! آذری زبان؟

    • بدون نام

      دقیقا تبریزی ها از غذای شیرین بدشون میاد

    • بدون نام

      ما اهل تبریزیم و شکر هم میزنیم،این ذائقه است و ترک و فارس نمیشناسه.

    • بدون نام

      اگه ترکا شیرین نمیخورن پس چرا خاگینه یا قیقاناق شیرین میخورن؟؟؟؟؟؟؟؟

  • دواتگری

    من اصالتا تبریزی هستم تا حالا ندیده بودم هویج رو اینطوری خرد کنن برای خورش هویج این کسی که این غذا رو درست کرده به احتماب زیاد تبریزی نبوده چون هویج ها در این خورشت بسیار خلالی خرد میشود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نوشته حتی می‌توانید در نحوه‌ی برش زدن هویج هم خلاقیت داشته باشید و ظاهر خورش خود را عوض کنید.

  • بدون نام

    به به به دلم خواست

  • سارا

    دوس نداشتم کلا غذایی که توش هویج باشه رو نمیخام.

  • بدون نام

    گوشت و گزر از قدیم بوده در جاهای دیگر هم. گزر همان زردک است که شبیه هویجه ولی رنگش زرده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تو تهران از قدیم زردک بوده

  • بدون نام

    بسیار عالی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زردک وهویج هردوخورشتش عالی هست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج