طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی
در این مطلب طرز تهیه خورش فسنجان اصیل ایرانی را به شما آموزش خواهیم داد.
وبسایت کاغذرنگی - علی اصغری: غذاهای اصیل ایرانی که رنگ، عطر و طعمشان هوش از سر همه میبرد، کم نیستند. غذاهایی که وجودشان سر میز غذا هم مهمانی را ایرانیتر میکند و هم خاطره ماندگارتری برای مهمانان ایجاد خواهد کرد. یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی فسنجان است. اگر میخواهید سفرهای سنتی و جذاب برای خانواده خود بچینید، کافی است طرز تهیه خورش فسنجان را یاد گرفته و آن را برای عزیزانتان تهیه کنید. اگر میخواهید شیوه پخت این خورشت را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
مواد لازم
موادی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، برای پخت خورشت فسنجان ویژه ۴ نفر است؛ بنابراین اگر برای افراد کمتر یا بیشتری آشپزی میکنید، مواد اولیه را به همین نسبت کم یا زیاد کنید.
- ۳۰۰ گرم مغز گردو
- ۴ تکه ران یا سینه مرغ
- ۴ قاشق غذاخوری رب انار
- یک عدد پیاز بزرگ
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری زغفران
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- یک عدد انار
طرز تهیه خورش فسنجان
برای پخت این خورش خوشطعم مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید.
۱. آسیاب کردن گردوها
از کل حجم گردوی موجود حدود دو تا سه گردو کامل را جدا کنید تا بعدا از آنها برای تزیین خورشت فسنجان استفاده کنید. بقیه گردوها را در میکسر بریزید و مخلوطکن را روشن کنید تا گردوها به طور کامل خرد شوند. میکس گردوها را تا جایی ادامه دهید که مانند یک خمیر یکدست شوند.
۲. تفت دادن گردوها
در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان باید گردوها را در یک قابلمه ریخته و کمی آنها را تفت دهید تا رنگشان تا حدی تغییر کند. حین انجام این کار بهتر است شعله ملایم باشد تا گردوها نسوزند. فراموش نکنید گردوها را مرتب هم زده و جابهجا کنید تا به اصطلاح ته نگیرند.
۳. اضافه کردن رب انار در طرز تهیه خورش فسنجان
حالا باید رب انار را به گردوها اضافه و همه آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید. در صورت تمایل دو قاشقشکر برای شیرین شدن و یک قاشق آبلیمو هم برای ملس شدن خورش به مخلوط مواد درون قابلمه اضافه کنید.
۴. ریختن آب به ترکیبات قابلمه
حالا پنچ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و گردوهای مزهدار شده را به خوبی با آب مخلوط کنید تا مواد موجود در قابلمه بافت یکدستی پیدا کنند. حالا حرارت را کمی زیادتر کرده و درب قابلمه را بگذارید. باید اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد و کاملا جا بیفتد.
۵. مرغ در طرز تهیه خورش فسنجان
در فاصله آماده شدن مایه اصلی فسنجان، یک تابه مناسب انتخاب کنید. پیاز را در خلال کنید و آن را با کمی روغن مایع کاملا سرخ کنید. پختن و سرخ کردن پیازهای خلال شده را تا جایی ادامه دهید که رنگ طلایی ملایمی پیدا کنند.
۶. سرخ کردن مرغها در پیاز
مرغها را که از قبل پاک، خرد و آماده کردهاید با مقدار کمی نمک، فلفلسیاه و زردچوبه مزهدار کنید. این ادویهها را بهخوبی باهم مخلوط کنید و روی مرغها بپاشید تا تمام قسمتهای مرغ مزهدار شود. سپس مرغها را به پیاز داغها اضافه کنید و بهخوبی باهم تفت دهید تا بوی بد مرغ گرفته شود. پس از طلایی شدن دو طرف مرغها آنها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
۷. اضافه کردن مرغ به مایه فسنجان
در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان پس از ۳۰ دقیقه یک و نیم پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. حالا مرغها را همراه پیازها به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید. شعله را ملایم کرده و بگذارید تا مواد بهخوبی پخته شوند.
۸. سرو فسنجان
پس از آماده شدن فسنجان میتوانید برای خوشمزهتر و زیباتر شدن غذا از گردوهای آسیاب نشده و دانههای انار مانند تصویر زیر استفاده کنید.
فسنجان یکی از آن غذاهایی است که شیوههای پخت متنوعی دارد. شما میتوانید به جای مرغ از گوشت برای پخت آن استفاده کنید. همچنین میتوانید با تغییر اندازه شکر و رب انار خورش، طعم غالب آن را شیرین، ترش یا ملس کنید. همه این موارد به ذائقه خودتان بستگی دارد.
نظر کاربران
اذیت نشی بنده خدا اخه تو فسنجان شکر می ریزن اونم ۴ قاشق
پاسخ ها
ذائقه ها متفاوته بعضی شیرین بعضی ترش دوس دارن تعجب نداره دوست عزیز
دقیقا ماام شکر میریزیم و کاملا شیرین دوست داریم این خورشت رو
من پیاز رو سرخ نمیکنم و گردو رو تفت نمیدم مزه خورش با رب انار خانگی و یه کم رب آلوچه که گیلانیهای عزیز استفاده دارند . شکر و آبلیمو اضافه نمیکنم . زمان پخت حدود ۴ ساعت ملایم .
ما برای درست کردن فسنجون از مخلوط گردو و بادوم آسیاب شده استفاده می کنیم به دو دلیل
یکی اینکه گردو طبع گرمی داره و وقتی با بادوم مخلوط بشه از شدت گرمیش کم می شه
دوم گردو گرونه و بادوم ارزون تر و در این صورت از نظر اقتصادی فشار کمتری به آشپز میاد
در ضمن برای ملس شدن هم چند تا هویج رنده می کنیم و با گردو تف می دیم می ریزیم
که هم باعث ملس شدن فسنجون می شه هم حجمش رو بیشتر می کنه
و در آخر اگر مغز گردویی که می خریم کمی سیاه تر از گردوی معمولی باشد روغن بیشتری می اندازد و از نظر قیمت ارزان تر است و تکه های مرغ را اگر همان اول به تکه های کوچکتر تقسیم کنیم و بعد سرخ کنیم بهتر است
رب انار و که اول نمی ریزن آخرای پختن چاشنی و اضافه می کنیم
پاسخ ها
اشتباه درست میکنی باید از اول بریزی که خوب به خورد مرغا بره
تو اینگرونی گردو و رب انار نمیشه دیگه فسنجون خورد.خخخخخ
پاسخ ها
دقیقا .من خیلی وقته هوس کردم ولی کو گردو؟
کدوم خورشتی 45 دقیقه ای پخته که فسنجون بپزه و جابیفته
حداقل 3ساعت بلکه بیشترزمان میبره.
پاسخ ها
آره واقعا.آخه فسنجون ۴۵ دقیقه ای؟؟
اون تایم رو برای قبل ریختن مرغ ها گفته. بعدش با مرغ گفته بذارید تا جا بیوفته
من یک ساعته جاش مینندازم نمیدونم چرا بعضیا علاقه دارن غذاشون تفاله و بی خاصیت بشه اخه خورشتی که سه ساعت پخته دیگه خاصیت داره؟
این غذا دیگه جزء خوراک های عیانی هست
پاسخ ها
عزیز من فسنجون با هر مغزیاتی میشه درست کرد من خودم با کنجد درست نیکنم
و اگه کره بادم زمینی داشته باشم هم اظافش میکنم عالی میشه
دوست عزیز بنظرم شما کلا فسنجون رو بیخیال شو اخه با کنجد ؟!!!!کره بادام زمینیم که پولش اندازه همون گزدوهه
خدا رحمت کنه خانم سیاح رو که در تلویزیون در به خانه برگردیم آشپزی میکرد
میگفت نیاز نیست زیاد گردو مصرف کنید از ۱۰۰ گرم گردو هم میشود فسنجون درست کرد و مقدار بیشترشو کدو تنبل استفاده کنید
همون مقدار هم طعم خودشو میده
اصلا معلوم هم نمیشه.حتما امتحان کنید وبرای شادی روحش صلوات بفرستید
پاسخ ها
واقعااا؟؟
کمی ارده یا کنجد ک خودتون اسیاب کنین
فقط دهان ما که نداریم آب میوفته
سلام دوستان من یک کاسه ماست خوری گردوی آسیاب شده روکه تفت دادم یک به متوسط روآسیاب میکنم داخل گردومیریزم ودودقیقه تفت میدم بعدکم کم آب سردمیریزم هم حجمش زیاد میشه هم خوشمزه یک قاشق شکربیشترنمیخواد.حتماامتحان کنید
دستور فسنجون خوبی بود.
اتفاقا چند روز پیش خورش فسنجان خوردیم البته وضع مالی ما خوب نیست ولی هر جوری بود گردو خریدیم ولی به شیوه بالا خیلی گردو میخواد چه خبره آخه. میشه با پیاز داغ غلیظش کرد
پاسخ ها
خدایش خورش گرون وخوبی هست ما خودمون گردو داریم ولی من دوست ندارم سالی دو سه بار درست میکنم
فسنجان یک غذای اصیل گیلانیه
گردو باید اونقدری آسیاب بشه تا درون آسیاب روغنش در بیاد این نکته مهمیه
به به
پاسخ ها
می توانید به جای شکر ازشیره ی انگور استفاده کنید