۱۰۷۵۱۷۶
۲۰۴۵۹۳
۲۰۴۵۹۳
پ

محتوای حمایت‌شده

انواع ایمپلنت دندان از لحاظ نوع درمان، قرارگیری در استخوان فک و...

انواع ایمپلنت دندان بر اساس مراحل، شکل و اندازه، کشور سازنده به دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شود. با مشورت متخصص ایمپلنت می توانید گزینه مناسب خود را پیدا کنید.

برترین‌ها: روش‌های مختلفی برای اصلاح طرح لبخند و همچنین جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته وجود دارد.انواع ایمپلنت های دندانی از اصلی‌ترین روش‌ها به حساب می‌آیند. ایمپلنت دندان خود دارای انواع مختلفی می‌باشد که هر نوع دارای ویژگی‌های منحصر به خود هستند. اصلی‌ترین تفاوت‌های انواع مختلف ایمپلنت در شکل و روش کاشت آن‌هاست. از آنجایی که ایمپلنت انواع مختلفی دارد بهتر است اگر قصد انجام ایمپلنت دندان را داشته باشید، لازم است پیش از اقدام برای انجام آن در ارتباط با ایمپلنت و انواع آن  تحقیق کرده و سپس با یک متخصص ایمپلنت مشورت کنید تا بهترین و مناسب‌ترین روش بین انواع مختلف ایمپلنت به شما پیشنهاد داده شود.

نمونه 2 از انواع ایمپلنت دندان

به طور کلی می‌توان گفت که ایمپلنت دندان، محبوب‌ترین روش برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته به حساب می‌آید. در ادامه این مطلب با برترین‌ها همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با ایمپلنت دندان و انواع ایمپلنت های دندانی، مزایای آن، و همچنن هزینه آن‌ها با شما در میان بگذاریم. با آگاهی نسبت به نکاتی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، قادر به انتخاب بهترین روش خواهید بود.

برای مشاوره و نوبت دهی با متخصصین دندانپزشکی حکیمان

همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۲۲۹۶۵۹۰۳

۰۲۱-۲۲۹۸۱۱۸۰

ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از اصلی‌ترین روش‌ها برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت یا کاشت دندان است. ایمپلنت در واقع نوعی پیچ است که پس از کشیدن دندان، داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و به نوعی نقش ریشه دندان را بازی می‌کند. این پیچ باید به استخوان فک جوش بخورد. زمان جوش خوردن در انواع ایمپلنت دندانی  متفاوت است اما معمولا اگر در فک پایین جایگذاری شود، جوش خوردن آن ۳ ماه زمان برده و اگر در فک بالا جایگذاری شود برای جوش خوردن آن ۵ ماه زمان نیاز است.

پیچی که داخل استخوان فک قرار می‌گیرد، فیکسچر نام دارد. پس از اینکه فیکسچر به خوبی به استخوان فک فرد جوش خورد، قسمت تاج دندان، که با نام اباتمنت شناخته می‌شود، روی آن قرار خواهد گرفت. پس از قرارگیری اباتمنت نیز روکشی به نام پروتز ایمپلنت روی آن را خواهد پوشاند.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس چه معیارهای تقسیم‌بندی می شوند؟

همانطور که میدانید ایمپلنت دندان دارای انواع مختلفی است که برای کفیت سنجی آن باید با این معیارها آشنا شویم. به طور کلی می‌توان انواع ایمپلنت دندان را با استفاده از معیارهای زیر بررسی کرد:

  • انواع ایمپلنت بر اساس نوع درمان
  • انواع ایمپلنت دندان از نظر محل قرارگیری در استخوان فک
  • انواع ایمپلنت ها بر اساس کشورها و برندهای سازنده
  • انواع ایمپلنت های دندان از نظر نحوه اتصال به اباتمنت
  • انواع ایمپلنت دندانی بر اساس شکل بدنه
  • انواع ایمپلنت از نظر اندازه(پلتفرم)
  • انواع ایمپلنت دندان از لحاظ سطح تیتانیومی
  • انواع ایمپلنت ها بر اساس ماده سازنده
  • انواع ایمپلنت دندانی بر اساس استفاده به عنوان پایه پروتز

انواع ایمپلنت دندان؛ تفاوت و هزینه‌ی آن‌ها

انواع ایمپلنت بر اساس نوع درمان

باید بدانید ایمپلنت دندان از نظر نوع درمان با روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. به طور کلی نوع درمان در ایمپلنت به شرح موارد زیر است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

ایمپلنت فوری

یکی از روش‌های نوین در نصب ایمپلنت دندان ایمپلنت فوری است. در این روش از درمان نیازی به مدت زمان طولانی بین کشیدن دندان و نصب روکش ایمپلنت نیست. در روش ایمپلنت فوری پایه‌ی ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان نصب می‌شود و 24 ساعت بعد روکش آن نصب می‌شود.

ایمپلنت یک مرحله ای

در این روش دوره انتظار برای بارگذاری روکش حذف و جایگذاری پایه و بارگذاری روکش در یک جلسه انجام می شود. 

در ایمپلنت معمولی پس از کاشت، روی ایمپلنت با لثه پوشانده شده و بخیه زده می شود اما در ایمپلنت تک مرحله ای پس از کاشت پایه، روی آن با لثه پوشانده نمی شود و روکش پس از گذشت ۴۸ ساعت بر روی پایه بارگذاری می شود. اما این روکش موقت است و در نهایت تاج دائمی روی ایمپلنت نصب می شود.

ایمپلنت دو مرحله ای

در ایمپلنت دو مرحله ای جراح لثه را شکافته و فیکسچر را در آن قرار می دهد که نیاز به نقاهت 2 تا 4 ماهه دارد و بعد از این که لثه و استخوان به ایمپلنت جوش خورد جراحی دیگری بر روی دندان صورت می‌گیرد تا به وسیله آن روی فیکسچر باز شود بعد از این مرحله باید بلافاصله قالب گیری انجام شود و پروتز ها برای استقرار بر روی ایمپلنت آماده شود و تا دو هفته بعد پروتز ها آماده شده و بر روی ایمپلنت قرار میگیرند، اینگونه ایمپلنت کاشت ایمپلنت دو مرحله ای نام دارد. 

ایمپلنت دیجیتال

استفاده از ایمپلنت دیجیتال یکی از روش‌های نوین در زمینه دندان پزشکی است. با استفاده از ایمپلنت دیجیتالی دندان، حدس و گمان به حداقل رسیده و بهترین نتیجه با استفاده از داده های کامپیوتری و ابزارهای سه بعدی حاصل می شود. به همین دلیل استفاده از ایمپلنت دیجیتال دندان در مدت زمان کم قابل اجراست.

انواع ایمپلنت دندان از نظر محل قرارگیری در استخوان فک

ایمپنت دندان بر اساس فاکتورهای مختلف دارای دسته بندی و انواع متفاوتی است. در ادامه با انواع ایمپلنت ها آشنا می‌شویم.ایمپلنت دندان بر اساس شکل نیز دارای دو نوع مختلف می‌باشد. ایمپلنت اندواستیل و ایمپلنت ساب پریواستیل. 

ایمپلنت اندواستیل (Endosteal)

این نوع از ایمپلنت‌ها نوعی از ایمپلنت‌های دومرحله‌ای هستند. ایمپلنت‌های اندواستیل با جراحی به صورت مستقیم داخل استخوان فک قرار می‌گیرند و به نوعی عملکردی مشابه بریج‌های دندانی و دندان مصنوعی‌های متحرک دارند. انواع مختلفی از ایمپلنت‌های اندواستیل شامل پیچیف سیلندری و حتی تیغه‌ای وجود دارند. در ایپلنت‌های دو مرحله‌ای پس از قرار دادن ایمپلنت داخل دندان، یک جراحی جزئی روی لثه صورت می‌گیرد و کناره‌های لثه ترمیم می‌شود.

bb1d0eab90486eb2-1

ایمپلنت ساب پریواستیل (subperiosteal)

برای بازسازی و ترمیم استخوان، بهبود زخم های طبیعی و ایجاد یک پایه محکم برای دندان‌های ایمپلنت می‌توان از ایمپلنت ساب پریواستیل (subperiosteal) استفاده کرد. در این نوع ایمپلنت قاب فلزی دندان در جایی نزدیک بافت لثه نصب می‌شود و با روند بهبودی لثه ها، قاب نیز به سمت استخوان فک پیش می رود.

ایمپلنت-زیر-لثه-.

ایمپلنت ترنسواستیل (Transosteal)

یکی دیگر از انواع ایمپلنت داندان، ایمپلنت ترنسواستیل (Transosteal) است. این ایمپلنت معمولا برای افرادی که استخوان آرواره ی گسترده ای ندارند پیشنهاد می‌شود چرا که می‌توان آن را بین استخوان فک و بافت لثه کار گذاشت. معمولا از ایمپلنت ترنسواستیل در فک پایین استفاده می‌شود.

ایمپلنت زیگوماتیک (zygomatic)

برخی افراد با مراجعه به پزشک متوجه می‌شوند که استخوان فک آنها قابلیت ایمپلنت به روش معمول را ندارد . این افراد باید از ایمپلنت زیگوماتیک بهره مند شوند. در این روش ایمپلنت ها بجای اینکه در استخوان فک کاشته شوند از مجاوت سینوس ها عبور می‌کنند و در استخوان گونه کاشته می شوند . به همین دلیل طول ایمپلنت از روش های دیگر بیشتر است . معمولا برای افرادی که دچار تحلیل استخوانی در ناحیه فک شده و امکان انجام ایمپلنت به روش رایج را ندارند این روش استفاده می شود .

1-2

انواع ایمپلنت ها بر اساس کشورها و برندهای سازنده

کشورهای زیادی در ساخت ایمپلنت دندان صاحب سبک هستند اما در ادامه به برخی از بهترین برندهای ایمپلنت ساخت سه کشور پیشرفته می‌پردازیم:

ایمپلنت های آمریکایی

یکی از کشورهای سازنده ایمپلنت با کیفیت، کشور آمریکا است. این کشور با تولید ایمپلنت‌های بسیار مقاوم با میزان تیتانیوم بالا توانسته بازار را جهانی را تحت تاثیر قرار دهد.

ایمپلنت های سوئیسی

شناخته شده‌ترین برندهای ایمپلنت دندان ایمپلنت‌های سوئیسی هستند. بیشتر برندهای ایمپلنت سوئیسی مخروطی بوده و با کمترین حرکت در استخوان فک قرار می‌گیرند. قیمت این نوع ایمپلنت به نسبت سایر ایمپلنت‌ها بالاتر است.

ایمپلنت های کره ای

کره جنوبی کی دیگر از تولید کنندگان ایمپلنت دندان است. ایمپلنت ساخت کشور کره دارای استخحکام و قیمت مناسبی هستند که می‌توانند گگزینه مناسبی برای افراد زیادی باشند.

ایمپلنت های آلمانی

یکی دیگر از کشورهای مطرح سازنده ایمپلنت کشور آلمان است. لازم به ذکر است ایمپلنت‌های ساخته شده توسط کشور آلمان با توجه به کیفیت آن‌ها قیمت بسیار مناسبی دارند و در بازار پزشکی ایرانی بسیار محبوب هستند.

انواع ایمپلنت های دندان از نظر نحوه اتصال به اباتمنت

برخی دیگر از انواع ایمپلنت ها بر اساس نوع اتصال دهنده، به شرح زیر هستند:

اتصال‌دهنده شش ضلعی خارجیHex

در این نوع اتصال برای پیچ شدن و وصل اباتمنت، یک فضای خالی به شکل شش ضلعی در بخش بالایی ایمپلنت وجود دارد.​

اتصال‌دهنده شش ضلعی داخلیHex

در این حالت هم مانند حلت قبل برای پیچ شدن و اتصال اباتمنت، یک فضای خالی در بخش بالایی ایمپلنت وجود دارد.

اتصال‌دهنده داخلی هشت ضلعی

در این نوع اتصال، برای متصل شدن اباتمنت و ایمپلنت، فضای خالی روی سر ایمپلنت به شکل هشت ضلعی وجود دارد.

انواع ایمپلنت دندانی بر اساس شکل بدنه

  • ایمپلنت استوانه ای
  • ایمپلنت مخروطی
  • ایمپلنت صاف

1

انواع ایمپلنت از نظر اندازه(پلتفرم)

ایمپلنت را بر اساس اندازه هم دسته بندی می‌نمایند. بر این اساس انواع ایمپلنت به شرح زیر است:

ایمپلنت استاندارد

قطر آن بین ۳.۵ تا ۴.۲ میلی متر است. معمولا برای جلوی دهان استفاده می شود.

ایمپلنت پهن

قطر این ایمپلنت بین ۴.۵ تا ۶ میلی متر است و معمولا در عقب دهان گذاشته می شوند .

ایمپلنت مینی

قطر آن بین ۲ تا ۳.۵ میلی متر است و بیشتر برای افرادی استفاده می شود که فضای کافی برای کاشت ایمپلنت معمولی ندارند.

1

انواع ایمپلنت دندان داخل استخوانی

فرم داخل استخوان ایمپلنت دندان نیز می‌تواند یکی از فاکتورهای بررسی انواع ایمپلنت باشد. انواع ایمپلنت دندان داخل استخوانی عبارت از موارد زیر هستند:

ایمپلنت تیغه ای

ایمپلنت‌های تیغه‌ای نمونه‌های اولیه ایمپلنت هستند که امروزه مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.در ایمپلنت تیغه ای کانالی در استخوان ایجاد می شود و تیغه ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد. پس از این مرحله روکس دندان روی پایه نصب می‌شود.

ایمپلنت عرضی

ایمپلنت عرضی همانند چهار ایمپلنت پیچی استاندارد، عمل می کند. در این نوع ایمپلنت به کمک یک میله که از زیر فک تا بالای آن کشیده شده است فراند ایمپلنت را انجام می‌دهند. 

ایمپلنت پیچی

یکی از محبوب‌ترین انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت پیچی است. این نوع ایمپلنت همانند ریشه دندان عمل می‌کند و به همین دلیل به آن ایمپلنت ریشه‌ای نیز گفته می‌شود.

انواع ایمپلنت ها بر اساس ماده سازنده

به طور کلی می‌توان گفت ایمپلنت دندان با استفاده از دو ماده ساخته می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

ایمپلنت تیتانیومی

تیتانیوم اولین فلزی است که برای ساخت ایمپلنت مورد استفاده قرار گرفت. این فلز به دلیل خاصیبت جوش خوردن سریع یک گزینه مناسب برای پایه ایمپلنت است.

ایمپلنت با جنس زیرکونیا

زیرکونیا یک فلز تازه کشف شده برای ساخت پایه ایمپلنت دندان است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.مواد ایمپلنت دندانی زیرکونیا در اوایل دهه 1990 کاربرد کامل با اباتمنت داشتند. اما در این مدت، مواد کاشت تیتانیوم هنوز در اولویت بوده است.

نمونه 1 از انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت های دندان از نظر جنس روکش

یکی دیگر از معیار مهم در دسته بندی ایمپلنت‌های دندان جنس روکش آن‌ها است. در ادامه برخی از انواع روکش‌های ایمپلنت را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

روکش ایمپلنت سرامیکی

یکی از روکش‌های محبوب در میان انواع روکش‌های ایمپلنت روکش سرامیکی است. این روکش علاوه بر استحکام لازم ظاهر بسیار خوبی برای ایمپلنت ایجاد می‌کند. این روکش ظاهر بسیار نزدیکی به فرم دندان‌های طبیعی دارد به همین دلیل محبوبیت زیادی بین روکش‌های ایمپلنت دارد.

روکش ایمپلنت چینی

باید بدانید روکش‌های چینی شباهت زیادی به روکش های سرامیکی دارند اما از نظر استحکام، بهتر از نوع سرامیکی هستند. استقاومت بالای روکش های چینی به این خاطر است که باید با قسمت فلزی ایمپلنت جوش بخورند.

روکش آلیاژ طلا

برای ساخت این روکش از طلاهای مختلفی استفاده می‌شود و از آن‌ها آلیاژی به دست می‌آید که استحکام بسیار بالایی دارد.

بهترین مارک های ایمپلنت دندان

برخی از بهترین ایمپلنت‌های موجود در بازار، مربوط به موارد زیر هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • اشترومن (Straumann)
  • زیمر (Zimmer)
  • اوستم (Osstem)
  • مگاژن ( Megagen)
  • دی تی آی (DTI)
  • بایوتم (Biotem)
  • آی تی آی (ITI)
  • دنتیوم (Dentium)

قیمت انواع ایمپلنت دندان

به دلیل این که ایمپلنت انواع گونگونی دارد، هزینه آن نیز متغیر و متفاوت است. اگرچه انواع ایمپلنت دندانی قیمت بالاتری نسبت به سای ر روش‌های جایگزینی دندان دارند، اما با توجه به ماندگاری بالاتری که ایمپلنت‌ها دارند، این هزینه‌ها کاملا منطقی‌تر و به صرفه‌تر هستند.از طرفی ایمپلنت دیجیتال نیز به دلیل روش‌های نوظهور دندان پزشکی از قیمت بالاتری برخوردار است.

انواع ایمپلنت دندان و هزینه‌ی آن‌ها

برای اینکه قیمت دقیق ایمپلنت تعیین شود، باید مورد معاینه دندانپزشک قرار گیرید. دندانپزشک با در نظر گرفتن تمام جوانب، بهترین نوع ایمپلنت را به شما پیشنهاد خواهد داد و در نتیجه آن قیمت نیز تعیین خواهد شد. عوامل مختلفی می‌توانند بر قیمت ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند، میزان تخصص دندانپزشک، برند ایمپلنتی که مورد استفاده قرار می‌گیرد و جنس ایمپلنت از جمله عوامل تاثیرگذار هستند.

دقت داشته باشید که اگر استخوان فک شما از بین رفته باشد، لازم است پیش از اقدام برای ایمپلنت دندان، اقدام به پیوند استخوان کنید. پیوند استخوان خود می‌تواند هزینه‌ای جدا از هزینه ایمپلنت و عوارض به دنبال داشته باشد.

متخصصین دندانپزشکی حکیمان

  • انواع پروتزهای ثابت و متحرک
  • درمان های تخصصی اطفال
  • درمان های تخصصی ریشه دندان
  • ترمیم های زیبایی دندان
  • کامپوزیت ونیر و لمینت
  • درمان بیماری های لثه
  • سفید کردن دندان ها

call icon

همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۲۲۹۶۵۹۰۳

۰۲۱-۲۲۹۸۱۱۸۰

instagram icon

نمونه خدمات را از اینستاگرام دنبال کنید.

@Dental_hakiman

location icon

میدان هروی، خیابان وفامنش، اول مکران شمالی، ساختمان پزشکان حکیمان، طبقه ۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج