طرز تهیه خیارشور خانگی؛ ترد و خوشمزه
خیارشور یکی از خوشمزهترین دورچینهای غذا است مخصوصا در کنار انواع ساندویچ و کباب بسیار دلچسب است. خیار شور به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود که مطمئنا روش سنتی آن بسیار خوشمزهتر است.
وبسایت فرارو: خیار شور یکی از خوشمزهترین دورچینهای غذا است مخصوصا در کنار انواع ساندویچ و کباب بسیار دلچسب است. خیار شور به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود که مطمئنا روش سنتی آن بسیار خوشمزهتر است به همین جهت در این بخش تصمیم گرفتیم طرز تهیه خیاشور سنتی را با همه فوت و فنهای آن به شما آموزش دهیم تا به راحتی بتوانید در منزل آن را تهیه کنید.
مواد لازم
- خیار تازه و قلمی ۱ کیلو
- سیر ۴ عدد
- کرفس ۳ شاخه
- ساقه شوید ۳ عدد
- تخم گشنیز ۱/۲ پیمانه
- فلفل سبز تند ۲ عدد (اختیاری)
- نخود خام ۱۰ عدد
- آب جوش ۱۴ پیمانه
- سرکه انگور ۱ پیمانه
- نمک ۳/۴ پیمانه
طرز تهیه
۱. قبل از هر چیز مواد اولیه شامل سبزی، خیار و سیر را به خوبی بشویید سپس آنها را بر روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند. به این نکته توجه داشته باشید که تمام مواد باید کاملا خشک باشند و الا خیارشور کپک میزند.
۲. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید سپس از روی حرارت بردارید کنار بگذارید تا خنک شود بعد نمک + سرکه را به آن اضافه کنید هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. برای تهیه خیارشور از سرکه سیب هم میتوانید استفاده کنید، اما سرکه انگور بهتر است.
۳. در مرحله بعد باید با یک خلال دندان سوراخی در هر خیار ایجاد کنید به طوری که خلال دندان از یک طرف خیار وارد شده و از سمت دیگر خارج شود سپس آنها در شیشههای تمیز قرار دهید. سوراخ کردن خیارها به دو دلیل انجام میشود دلیل اول پوک نشدن خیار شور و دلیل دوم زودتر آماده شدن آن است.
۴. حالا بین خیارها را با سیر، سبزیهای آماده شده، فلفل، نخود و تخم گشنیز پر کنید. در آخرین مرحله روی ظرف حاوی خیارشور را با برگهای کرفس بپوشانید و مخلوط آب + سرکه + نمک را به آن اضافه کنید حواستان باشد آب حتما باید سرد باشد. به این نکته توجه کنید که اگر مقدار سرکه بیشتر شود خیارشورهای شما نرمتر و طعم ترشتری خواهند گرفت.
۵. ظرف حاوی خیارشور را در جای خنک به دور از نور خورشید قرار دهید تا عمل بیاید حدود ۱ ماه زمان لازم است تا خیارشور عمل بیاید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر خیارشورها در معرض نور خورشید قرار بگیرند زرد میشوند. به هیچ عنوان خیارشور را در ظرفهای پلاستیکی درست نکنید بهترین ظرف برای تهیه خیارشور ظرفهای شیشهای است که در آن محکم بسته میشود. حواستان باشد اگر در ظرف محکم بسته نشود و هوا به داخل آن راه یابد خیارشورها نرم و لزج میشوند.
بعد از باز کردن سر ظرف باید خیارشورها را در یخچال نگهداری کنید، رعایت این موضوع، هم از کپک زدن خیارشور جلوگیری میکند هم اینکه مدت زمان خیلی بیشتری میتوانید آنها را نگهداری کنید. علاوه بر این مراقب باشید به هیچ عنوان دست چرب، قاشق چرب یا هر شی چرب دیگری وارد ظرف خیارشور نشود در اکثر موارد عدم رعایت این نکته موجب کپک زدن خیارشور میشود.
نظر کاربران
ممنون
واییییییییییییی دلم خواست
جالب بود
کسی اگه تجربه ای داره درمورد خیارشور بگه.ممنون.من هروقت درست میکنم مثل بیرونیا نیست
پاسخ ها
خوبدبهتون که گفت چجوری درست کن
میشه آب نمک جوشیده که هنوز کاملاً سرد نشده روش ریخت و شیشه ها را توی آفتاب تابستان یک روز تا دو روز گذاشت، سریع درست میشه. بعد بذارید تو یخچال و استفاده کنید. فوری و عالی
توی زمستان هم می توان همه ی مواد را توی شیشه ریخت با آب ولرم و توی یک دیگ که آبش تا نیمه یا یک سوم کمر شیشه ها را بگیره
تقریبا هر شیشه متوسط که سایز خیارشور یا ربهای بیرونی .است یک و نیم قاشق پر نمک می خواهد.
ممنون عزیزم
وقتی اب نمک درست میکنی اگه میخای ببینی میزان نمکش خوبه یه تخم مرغ سالم بنداز تو اب نمک اگه اومد روی اب نمکش کافیه چند تا دونه نخود هم بنداز لا بلای خیار شور اب وقتی هنوز سرد نشده با سرکه مخلوط کن بریز رو خیارابا خلال هم خبار ها رو سوراخ کن
من همیشه بجای سرکه آبغوره میریزم و خیارشورام توی فامیل معروف هست حتما امتحان کنید
آبغوره بریزی کپک نمیزنه؟؟؟جالب بود برام.چقد آبغوره ؟؟؟
تو شیشه یک کیلویی خیار و فلفل تند و سیر و ترخون به هم فشرده بگذارید. یه قاشق سر پر نمک دانه درشت دریا و نصف لیوان سرکه. بعد آب جوش داغ بریزید روش تا لب به لب بشه و درش را محکم ببندید و شیشه را برعکس کنید. ده روزه آماده میشه. ترد و خوشمزه
ی خانم محترمی از آشناهامون ،همین خیارشورشون خیلی طرفدار پیدا کرده بود تو فامیل ،هم ترد هم خوشمزه
بعد یبار ازشون پرسیده بودن :آب رو میزارین خنک شه یا ولرم میریزین رو خیارا
با تعجب گفته بود آب شیر میریزم مگه شماها میجوشونین؟؟؟
خلاصه اینکه انگار یکم ب شانس هم هس
گذاشت و روی حرارت ملایم تا جوش آمدن آب دیگ و یک ساعتی هم ماندن در حال جوش ریز زدن گذاشت تا رنگ خیارها تغییر کند. سرد که شد شیشه ها در آورد توی یخچال گذاشت و استفاده کرد. هر دو روش را درست کرده ام عالی میشه
وای چه عکس دلبری! من عاشقشم.
توخیارشور اگه ترخون نباشه دوزار نمی ارزه. کرفس دیگه چرا..سیر..فلفل سبز..ترخون..نمک .اب جوشیده و دیگر هیچ..چهل ساله دارم خیارشور میسازم..به حق چیزای ندیده و نشنیده
پاسخ ها
آففرین
من ترخون خشک میکنم اگه فصلش نبود خشک میریزم . همون میشه
ببخشید نخود رو واسه چی گذاشتید؟؟؟؟
پاسخ ها
تا کپک نزنه قبلا اینو شنیدم
عزیزم نخود باعث تردشدن و خوشرنگ شدن خیارشور میشه
نخود برای ترد شدن خیار هست
من در اینترنت به آدرسی که گذاشتم در مورد ترفندهای تهیه ی خیارشور دیدم نخود را می گذارند چون گاز تولید میکنه و باعث ترد شدن خیارشور میشه. دیگه راست و دروغش با خودشون