نوشیدن چند فنجان قهوه در روز برای بدن مفید است؟
طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز برای بیشتر بزرگسالان که در وضعیت سلامتی قابل قبول قرار دارند، میتواند بیخطر باشد که تقریبا برابر با کافئین موجود در چهار فنجان کوچک قهوه است
ایندیپندنت: میلیونها نفر در سراسر جهان روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز میکنند. مطالعه وسیعی که در ماه سپتامبر در بریتانیا انجام شد نشان داد که مصرف متعادل قهوه یا چای خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را کاهش میدهد. همچنین بنابر مطالعهای دیگر در ماه ژانویه، نوشیدن قهوه هنگام صبح بهویژه در کاهش بیماریهای قلبی عروقی و مرگ زودرس مفید است.
سیانان در مصاحبهای با کارشناس سلامت دکتر لیانا ون، فواید قهوه و مقدار مورد نیاز آن برای بدن را بررسی کرده است. او درمورد فواید سلامت قهوه و اساس فیزیولوژیکی آن میگوید: «شواهد بسیار قوی است. علاوه بر مطالعات اخیر، انبوهی از تحقیقات در طول دههها نشان دادهاند که مصرف متوسط قهوه با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای متعدد، ازجمله بیماریهای قلبی، دیابت، برخی سرطانها و حتی زوال عقل مرتبط است.»
به گفته او، با آنکه دلیل دقیق این موضوع مشخص نیست، چندین توضیح در این مورد وجود دارد. برای مثال، قهوه حاوی مواد شیمیایی است که خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دارند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثرند. برخی از مواد موجود در قهوه به بدن کمک میکنند از انسولین بهتر استفاده کند و به این ترتیب در کنترل قند خون نیز موثرند. همچنین برخی مواد موجود در قهوه ظاهرا به تجزیه بهتر کلسترول کمک میکنند و در مقابل پیامدهای منفی آن نقش محفاظتی دارند. البته محققان برای آنکه پی ببرند کدام عناصر تاثیر مثبت دارند به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.
دکتر لیانا ون درمورد اینکه چه میزان قهوه برای بدن کافی و مناسب است، میگوید که طبق مطالعه سال ۲۰۲۴ بریتانیا، خطر ابتلا به چندین بیماری قلبیـمتابولیک برای افرادی که روزانه سه فنجان قهوه مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند یا کمتر از یک فنجان در روز مینوشیدند، بیش از ۴۸ درصد کاهش یافت.
همچنین طبق مطالعه وسیعی در سال ۲۰۲۲، بیشترین کاهش مرگومیر زودرس در افرادی مشاهده شد که روزانه دو تا سه فنجان قهوه مینوشیدند. جالب است که این مطالعه نشان داد که مصرف قهوه آسیابشده بیشترین کاهش را در خطر مرگ زودرس داشت (۲۷ درصد) و تاثیر قهوه فوری کمتر بود (۱۱ درصد).
دکتر ون درمورد اینکه چه میزان قهوه بیشازحد به شمار میآید گفت: «نگرانی درمورد نوشیدن بیشازحد قهوه به مصرف بیش از حد کافئین مربوط میشود که باعث تپش قلب، اضطراب، بیقراری و مشکلات خواب میشود.»
طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز برای بیشتر بزرگسالان در وضعیت سلامتی قابل قبول میتواند بیخطر باشد که تقریبا برابر با کافئین موجود در چهار فنجان ۲۳۷ میلیلیتری (هشت اونسی) قهوه دمکرده است. البته بسیاری از این مقدار فراتر میروند، اما با هیچ اثر منفی مواجه نشدهاند. اما افرادی که مشکلات خواب یا مشکلات دیگری دارند باید از پیامدهای منفی کافئین آگاه باشند.
او درمورد کافئین موجود در اسپرسو، چای و نوشابه میگوید: «یک فنجان ۳۰ میلیلیتری (یک اونسی) اسپرسو حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیگرم کافئین دارد. یک فنجان چای سیاه هم معمولا ۴۰ تا ۵۰ میلیگرم کافئین دارد اما ممکن است تا ۹۰ میلیگرم هم برسد. چایسبز و چای سفید کافئین کمتری دارند. نوشابهها هم از نظر محتوای کافئین متفاوتاند، اما معمولا در هر وعده ۳۵۵ میلیلیتری (۱۲ اونسی) بین ۳ تا ۷۰ میلیگرم کافئین وجود دارد.»
نوشیدنیهای انرژیزا هم کافئین دارند. این نوشیدنیها ممکن است حاوی مقادیر زیادی کافئین باشند و اغلب ۲۰۰ یا حتی ۳۰۰ میلیگرم کافئین در آنها وجود دارد. به همین دلیل باید مراقب باشید که روزانه چه مقدار کافئین دریافت میکنید.
برخی افراد هم باید در نوشیدن قهوه احتیاط کنند. زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی قرار دارند بهتر است کمتر از ۲۰۰ میلیگرم کافئین در روز مصرف کنند. افراد مبتلا به بیماریهای قلبی زمینهای و افرادی که برای درمان تیروئید و افسردگی دارو مصرف میکنند نیز بهتر است احتیاط کنند. با این همه رعایت تعادل در مصرف کافئین به همه افراد توصیه میشود.
ارسال نظر