۱۴۸۱۲۸۱
۲ نظر
۴۵۱
۲ نظر
۴۵۱
پ

چین بزرگ‌ ترین سد برق آبی جهان را می‌سازد

رودخانه یارلونگ سانگپو در عمیق‌ترین دره کره زمین قرار دارد و دولت چین قصد دارد از آن بهره ببرد و نزدیک به ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت (kWh) انرژی تولید کند که ظاهراً برای تأمین انرژی موردنیاز ۳۰۰ میلیون نفر در سال کافی است.

خبرآنلاین: رودخانه یارلونگ سانگپو در عمیق‌ترین دره کره زمین قرار دارد و دولت چین قصد دارد از آن بهره ببرد و نزدیک به ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت (kWh) انرژی تولید کند که ظاهراً برای تأمین انرژی موردنیاز ۳۰۰ میلیون نفر در سال کافی است.

2041724_519-1-300

این سد برق‌آبی سالیانه نزدیک به ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت انرژی تولید خواهد کرد.

چین اوایل سال ۲۰۰۸ ساخت سد «سه‌ دره» (Three Gorges Dam)، بزرگ‌ترین سد جهان، را تکمیل کرد و تولید برق آن نیز سال ۲۰۱۲ آغاز شد اما پروژه سد بعدی چین به قدری بلندپروازانه است که ظرفیت تولید برق آن پس از تکمیل، سه‌برابر نیروگاه برق‌آبی سد سه دره خواهد بود و برق سالانه ۳۰۰ میلیون نفر را تأمین خواهد کرد.

براساس گزارش BBC، چین ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان را تأیید کرده است. این سد که در رودخانه یارلونگ سانگپو قرار خواهد گرفت، می‌تواند سه‌برابر بیشتر از سد سه دره انرژی تولید کند. دولت چین یک‌تریلیون یوان (۱۳۷ میلیارد دلار) بودجه برای این پروژه در نظر گرفته است که آن را به بلندپروازانه‌ترین پروژه زیرساختی زمین تبدیل می‌کند.

رودخانه یارلونگ سانگپو در عمیق‌ترین دره کره زمین قرار دارد و دولت چین قصد دارد از آن بهره ببرد و نزدیک به ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت (kWh) انرژی تولید کند که ظاهراً برای تأمین انرژی موردنیاز ۳۰۰ میلیون نفر در سال کافی است.

مانند هر پروژه عظیم دیگری، ساخت چنین سد بزرگی ریسک‌هایی نیز دارد. این پروژه بزرگ در مرز یک صفحه تکتونیکی قرار می‌گیرد و آن را مستعد زلزله می‌کند؛ به همین دلیل توسعه این سد پیچیده خواهد بود. از سویی، رسانه‌های دولتی چین این سد را «پروژه‌ای امن که حفاظت از محیط‌زیست را در اولویت قرار می‌دهد،» توصیف کرده‌اند و می‌گویند به رونق منطقه کمک خواهد کرد.

البته گروه‌های حقوق بشر و کارشناسان نگرانی‌هایی درمورد اثرات این پروژه مطرح کرده‌اند؛ برای مثال ساخت چنین پروژه بزرگی می‌تواند باعث مهاجرت مردم محلی شود و چشم‌انداز طبیعی منطقه را تغییر دهد و به اکوسیستم‌های محلی آسیب برساند که از غنی‌ترین و متنوع‌ترین اکوسیستم‌های فلات تبت هستند.

پروژه جدید فرصتی برای ساخت دیگر پروژه‌های انرژی بادی و خورشیدی در مجاورت سد نیز فراهم خواهد کرد. درکل، چین طی چند سال اخیر توجه ویژه‌ای به انرژی‌های پاک داشته است؛ برای مثال این کشور اخیراً بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی دریایی جهان را راه‌اندازی کرد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • Sajad_1806

    اینا کجان..ما کجاییم..

  • عباس

    تقریبا چهار ونیم تا پنج برابر جمعیت ایران با یک سد، برق مورد نیاز رو تولید میکنند
    وسعت کشور چین پنج برابر ایرانه🤔🤔🤔

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج