معماران عصر دیجیتال
سوزان ویچتسکی، بانوی اول یوتیوب
سوزان ویچتسکی، بانوی کارآفرین آمریکایی و رهبر فعلی یوتیوب، برترین پرتال به اشتراک گذاری فایلهای ویدئویی در اینترنت هست. خانم سوزان را میتوان به دلایل خدماتش در عرصه فضای مجازی، یکی از معماران دنیای دیجیتال نامید.
همین چند وقت پیش بود که زندگی چند نفر از تاثیرگذار ترین زنان دنیای فناوری اطلاعات، خانم ماریسا مایر، رهبر یاهو و هم چنین، خانم شریل سندبرگ که به ادعای بزرگان کسب و کار آنلاین، از تئوریسینهای موفق تجارت اینترنتی در شرکت فیس بوک هست را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
(از راست به چپ: شریل، عضو هیات مدیره فیس بوک/ ماریسا، مدیرعامل یاهو/ سوزان، مدیرعامل یوتیوب)
در این گفتار، نگاهی داریم به زندگی تجاری و موفق خانم سوزان ویچتسکی Susan Diane Wojcicki، که رهبری پرتال یوتیوب، غول به اشتراک گذاری فایلهای ویدئویی اینترنت را بر عهده دارد. خانم سوزان، یکی از 50 زن تاثیرگذار در دنیای کسب و کار آنلاین هست که هم اکنون، مدیریت یکی از پر بینندهترین سایتهای وب را نیز بر عهده دارد.
ایشان، اواسط دهه نخست هزاره سوم یعنی سال 2006 میلادی، زمینه شکار یکی از برترین سایتهای خوش آتیه وب، یعنی یوتیوب را برای شرکت گوگل فراهم کرد و به دلیل همین خوش خدمتی عالی، رهبری این پرتال را بر عهده گرفت. خانم سوزان، از زمان شکل گیری گوگل از گاراژ مشهور لری پیج و سرگئی برین در سال 1998 میلادی، همراه این دو فرد بوده است و نقش زیادی در موفقیتهای کسب و کار این شرکت عظیم، بر عهده داشت. گاراژی که سبب تولد گوگل شد، در خانه خانم سوزان قرار داشت.
فعالیت ایشان در حوزههای بازاریابی و توسعه کسب و کار گوگل از اولین روزهای کاری غول جست وجوی اینترنت تا کنون، ادامه داشته است. از فوریه 2014، خانم سوزان، به باشگاه رهبران دنیای دیجیتال پیوسته است و اکنون، مدیرعامل یوتیوب معروف به شمار میآید.
وی، به پاس خدماتش در توسعه کسب و کار اینترنتی در دنیا، عناوین بسیاری کسب کرده است که از آن جمله میتوان به 100 زن فدرتمند جهان به انتخاب مجله فوربس و هم چنین، 50 زن تاثیرگذار کسب و کار جهان به انتخاب مجله فورچون نام برد. سوزان، یکی دیگر از فارغ التحصیلان کارخانه آدم سازی هاروارد هست که اتفاقاً، رشته تحصیلیاش (تاریخ)، هیچ ارتباطی با کسب و کار و موفقیتهای فعلی او نداشته است. این زن میلیونر، یک کارآفرین خود ساخته هست که فعالیتهایش در عرصه کارآفرینی دیجیتالی، برای صدها هزار نفر به طور مستقیم و میلیونها نفر به طور غیر مستقیم، اشتغال ایجاد کرد.
اولین کارمند گوگل که شخصاً توسط سرگئی برین و لری پیج استخدام شد به نام «کرگ سیلورشتاین»، یک یهودی بود. «سوزان وویچتسکی» یهودی (خواهر آن وویچتسکی همسر سرگئی برین) فضای اداری لازم را برای آغاز فعالیتهای تجاری گوگل فراهم کرد و از آن موقع تا کنون در جایگاه معاون تولید شرکت گوگل قرار دارد. یهودی دیگری که در شکلگیری گوگل نقش مهمی را بر عهده داشت، «شریل سندبرگ» بود. او معاون بخش فروش آنلاین گوگل بود. در واقع، این دو زن، در شکل گیری و موفقیت گوگل نقش بسزایی داشتهاند که هم اکنون یکی از آنها در فیس بوک، و دیگری در گوگل فعال هست.
آخرین نوشتههای ایشان را در توییتر به نشانی https://twitter.com/susanwojcick دنبال کنید.
به نظر میرسد، حضور موفق زنان در عرصه فناوری اطلاعات در سالهای آینده بیش تر شود.
ارسال نظر