پایان مهلت چهار ساله فدراسیون فوتبال
فردا (پنجشنبه) مهلت چهارساله هیات رئیسه فدراسیون فوتبال سر میرسد اما به علت مشکلات اساسنامهای، خبری از انتخابات و ترکیب جدید هیات رئیسه نیست.
خبرگزاری ایسنا: فردا (پنجشنبه) مهلت چهارساله هیات رئیسه فدراسیون فوتبال سر میرسد اما به علت مشکلات اساسنامهای، خبری از انتخابات و ترکیب جدید هیات رئیسه نیست.
هجدهم اردیبهشت سال ۹۵ انتخابات فدراسیون فوتبال پس از کش مکشهای فراوان برگزار شد و بعد از گذشت حدود ۹ سال، علی کفاشیان مسند ریاست را به مهدی تاج واگذار کرد تا عصر جدیدی در فوتبال ایران آغاز شود اما برخلاف تصورات، دوران ریاست وی کوتاهتر همکیشان خود بود و نتوانست دوران چهارساله خود را تمام کند.
او در حالی به صندلی ریاست تکیه زد که در آغاز طرحها و برنامههای رنگارنگی برای فوتبال ایران داشت ولی در حال حاضر تاج به علت آنچه بیماری قلبی نامیده شد، در خانه به سر میبرد و در غیاب نایب رئیس اول، حیدر بهاروند به عنوان نایب رئیس دوم فدراسیون سمت سرپرستی را بر عهده دارد.
خداحافظی زودهنگام تاج از فدراسیون فوتبال موجب برنامهریزی این نهاد برای برگزاری انتخابات زودهنگام شد اما از زمان شروع نام نویسی اعضاء برای شرکت در انتخابات، اختلافات زیادی بین افراد و گروههای مختلف وجود داشت تا اینکه فیفا به اختلافات پایان داد و مانع از برگزاری انتخابات زودهنگام شد تا کشتی متلاطم فدراسیون فعلا از ساحل آرامش فاصله بگیرد.
بعد از گذشت دو ماه از آن اتفاقات، اکنون فدراسیون فوتبال در گیرودار اصلاح اساس نامه است و فعلا پیش نویسی اساس نامه به تایید فیفا و مجمع نرسیده است. در این شرایط، شیوع کرونا نیز مزید بر علت شد تا بحران برگزار نشدن انتخابات و بلاتکلیفی در فوتبال طولانی تر شود و در چند وقت اخیر اختلافاتی میان اعضای مختلف هیات رئیسه بروز کرده که موجب برخی حواشی در هنگام انتخاب دبیرکل جدید شد.
*پایان مهلت چهارساله فدراسیون فوتبال
فردا روزی است که طبق قانون مدیریت چهارساله هیات رئیسه به پایان میرسد اما فعلا به علت برگزار نشدن انتخابات، آنها میتوانند از این چند صباح حضور در فوتبال هم استفاده کنند تا انتخابات ترکیب مدیران این فدراسیون را برای چهار سال دیگر مشخص کند.
طبق اساس نامه کنونی، مدیران فدراسیون میتوانند تا چهارسال در این مجموعه فعالیت کنند و بعد از گذشت این موعد، باید انتخابات جدید برگزار شود که این موضوع فعلا منتفی است. حال این سوال مطرح میشود که آیا فیفا باید اعضای جدیدی را برای دوران گذار انتخاب کند یا خیر؟
*فیفا هیات رئیسه انتقالی تعیین می کند؟
حسن غفاری، عضو هیات رئیسه انتقالی فدراسیون فوتبال در سال ۸۶ در گفت و گو با ایسنا، درباره اتمام قانونی دوران مدیریت هیات رئیسه بر فوتبال و اینکه آیا احتمال انتخاب هیات رئیسه انتقالی وجود دارد یا خیر می گوید: نیازی به هیات رئیسه انتقالی نیست. AFC هم در برهه ای از این قانون عبور کرد و بن همام ۵ سال مدیریت کرد تا انتخابات این کنفدراسیون از سال جام جهانی به سال بعد منتقل شود. به طور کلی فیفا اصراری بر جابه جایی هیات رئیسه در این قبیل موارد ندارد.
وی ادامه داد: هیات رئیسه میتواند از طریق نامه نگاری به فیفا توضیح دهد که به چه علت انتخابات عقب افتاده است. الان هم که به علت مشکلات اساس نامه و شیوع کرونا در جهان، این قبیل مسائل عادی است و فیفا آن را میپذیرد.
غفاری همچنین به دوران مدیریت علی کفاشیان اشاره کرد و گفت: البته فکر میکنم آقای کفاشیان هم روی هم رفته بیش از هشت سال مدیریت کرد و چند ماه اضافه روی مسند ریاست فدراسیون فوتبال حضور داشت.
عضو هیات رئیسه انتقالی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: وقتی در سال ۸۶ در اساس نامه این فدراسیون دست برده شد و قوانین به طور غیرقانونی تغییر کردند، فیفا تصمیم بر انتخاب هیات رئیسه انتقالی گرفت تا فوتبال ایران را سروسامان دهد. الان تفاهم و همکاری بین طرفین وجود دارد.
*احتمال برگزاری انتخابات در پاییز ۹۹
با توجه به وضعیت کنونی و روند اصلاح اساس نامه، انتخابات تا پاییز سال جاری به طول میانجامد و طبق زمانبندی انجام شده از سوی این نهاد، احتمالا انتخابات بین ماههای مهر و آبان برگزار شود. با یک حساب سرانگشتی، مدیران فدراسیون فوتبال حدود چهارسال و نیم در این مجموعه حضور خواهند داشت و سپس نوبت انتخابات و ترکیب جدید اعضای هیات رئیسه فرا میرسد.
در این میان سوالی که مطرح میشود این است که آیا هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و به خصوص مهدی تاج توانستند به وعده های خود قبل از برگزاری انتخابات در سال ۹۵ عمل کنند یا صحبت آنها با عملشان یکی نبود؟ آیا فوتبال ورشکسته و پر از ایرادهای اساسی همان وعده ای بود که به اهالی فوتبال داده شد؟
ارسال نظر