نفر به نفر با تیم ملی در جام جهانی
اولین بازی جامجهانی ۲۰۱۸ برای ایران با یک برد شیرین و به یادماندنی توأم شد، بردی که امیدها برای درخشش بیشتر از این تیم در گروه دشوار بیشتر از قبل شد.
ورزش سه: اولین بازی جامجهانی ۲۰۱۸ برای ایران با یک برد شیرین و به یادماندنی توأم شد، بردی که امیدها برای درخشش بیشتر از این تیم در گروه دشوار بیشتر از قبل شد.
ایران در جدال حساس و سرنوشتساز مقابل تیم قدرتمند مراکش با تاکتیکی مناسب و کمی خوششانسی توانست با یک گل به خودی دقیقه نودی به بردی ارزشمند برسد تا برای اولینبار طعم شیرین پیروزی در اولین بازی گروهی جامجهانی را بچشد. بردی که با بازی دلیرانه و نترس بازیکنان تیمملی ایران رقم خورد تا نام آنها بیشتر از هر زمان دیگر بر سر زبانها بیفتد. به بهانه این برد نگاهی انداختیم به عملکرد تک به تک ملیپوشان ایرانی مقابل حریفی مثل مراکش که رویای صعود از این گروه در سر داشت.
علیرضا بیرانوند (9 از 10)
مرد شماره یک ایران توانست در اولین تجربه خود در جامجهانی طعم کلینشیت را بچشد. سه سیو دیدنی او در دو نیمه بازی کمک شایانی به تیمملی کرد تا از ماموریت دشواری که پیش رو داشت با سربلندی خارج شود. سیو دیدنی او در نیمه دوم روی شوت غیرمنتظره حکیمزیش ستاره شماره 7 مراکش و باشگاه آژاکس کلیدیترین صحنه از بازی بیرانوند بود چراکه باعث شد تا ایران همچنان امیدوارانه بازی را ادامه دهد تا به بردی ارزشمند برسد.
مرتضی پورعلیگنجی (۸.۵ از ۱۰)
مرد قابل اعتماد کارلوس کیروش در ساختار دفاعی ایران بازی بدون نقصی به نمایش گذاشت. پورعلیگنجی اینبار پختهتر از هر زمان دیگری برای تیمملی به میدان رفت و با نمایش دیدنی خود مقابل عوامل نفوذی مراکش بخصوص تک مهاجم این تیم یعقوب الکعبی اجازه نفس کشیدن به این بازیکن را نداد. چه روی زمین، چه روی هوا پورعلیگنجی بازی قابل قبولی از خود ارائه داد و در چند صحنه هوش او در یارگیری و بستن نقاط کور خط دفاعی ایران به داد تیمملی رسید. چه بسا، اگر مرتضی کمی در پاسکاریهای خود بیشتر دقت میکرد عملکردش بیشتر از همیشه به چشم میآمد.
روزبه چشمی (8.5 از 10)
بازیکنی که به عنوان جانشین سیدجلال حسینی با فشار سنگین روی دوش برای پر کردن جای خالی کاپیتان سالهای گذشته تیمملی ایران و یکی از بهترین بازیکنان لیگبرتر به میدان رفته بود توانست تا حدود زیادی انتظارات را برآورده کند. این بازیکن که در بازیهای دوستانه تیمملی با انتقادهای فراوانی روبهرو بود همانطور که کارلوس کیروش وعده داده بود، در نقش یکی از مدافعان مرکزی ایرانی توانست عملکرد قابل قبولی از خود ارائه دهد تا بدون اشتباه نقش پررنگی در بسته ماندن دروازه تیمملی داشته باشد.
احسان حاجصفی( ۸ از۱۰)
در ۲۰ دقیقه اول بازی اصلا انتظارات را برآورده نکرد چون امرآبت مدافع راست مراکش بارها از کنار او عبور کرد تا پایهگذار حملات این تیم باشد. اما هرچه از بازی گذشت این بازیکن که بعد از مدتهای طولانی در پست تخصصی خود به میدان رفته بود، بر بازی مسلط شد و توانست به خوبی جناح چپ تیمملی ایران را بیمه کند. در نیمه دوم بازی خوب احسان بیشتر به چشم آمد بخصوص بعد از بستن بازوبند کاپیتانی که انگیزه مضاعفی به این بازیکن داد. تک گل ایران روی سانتر دیدنی حاجصفی بود تا دیرهنگامترین گل به خودیهای تاریخ جامجهانی به ثمر برسد، گلی شیرینتر از عسل.
رامین رضاییان (7 از 10)
مدافع راست تیمملی برخلاف شناختی که میرفت اینبار کمتر در تاکتیکهای تهاجمی تیمملی نقش داشت و بیشتر او را در فاز تدافعی میدیدیم. با این حال رامین رضاییان در چند صحنه خودی نشان داد و توانست نقش نسبتا مناسبی در عملکرد ساختار تدافعی ایران از خود نشان بدهد. رامین که به خاطر غیبت وریا غفوری حالا وظایف دشواری روی دوش خود احساس میکرد با اعتماد به نفسی که داشت به غیر از یکی، دو صحنه اشتباه دیگری مرتکب نشد تا در کنار زوج خود در جناح راست انتظارات را برآورده کند.
امید ابراهیمی (۹ از ۱۰)
چه بسا اگر آن صحنه تلخ پیش نمیآمد تا این بازیکن به دلیل مصدومیت از ناحیه دنده زمین را ترک کند، او را بهترین بازیکن ایران لقب میدادیم گرچه تا لحظهای که در زمین بود بدون شک بهترین بازیکن بود. هافبک جنگنده و باهوش ایران چه در نیمه اول چه در نیمه دوم مثل همیشه با اعتماد به نفس بالا توانست کفه ترازو را به نفع ایران سنگینتر کند آن هم مقابل تیمی که هافبکهای خلاق و گلساز فراوانی در ترکیب داشت. امید ابراهیمی در نیمه نخست با آن فرار دیدنی میتوانست پایهگذار گل زودهنگامتری شود اما قدر حرکت او و پاس زیبایش از سوی سردار دانسته نشد. امیدواریم که مصدومیت این بازیکن زیاد جدی نباشد چراکه بودن او مقابل اسپانیا برای ما حیاتی به نظر میرسد.
مسعود شجاعی (6 از 10)
کاپیتان تیمملی در سومین جامجهانی که تجربه میکرد نه خوب بود، نه بد؛ یک چهره متوسط که تمام سعیاش را میکرد تا خونسرد نشان بدهد. مسعود شجاعی با توجه به سالها حضور در فوتبال اروپا انتظار میرفت بهتر از این عملکرد از خود نشان بدهد اما با این وجود او نیز تا دقیقهای که در زمین بود تلاش کرد تا نقشی در این برد ایران ایفا کند.
علیرضا جهانبخش (7 از10)
آقای گل هلند به عنوان شناختهشدهترین بازیکن ایران در جامجهانی همانطور که پیشبینی میشد از سوی کادرفنی مراکش آنالیز شده بود به نحوی که ایستادن اشرف حکیمی مدافع جوان و پدیده مراکشیها از رئال مادرید در پست مدافع چپ برای کنترل این بازیکن از سوی هروه رنار در دستور کار قرار گرفت. با این وجود علیرضا با استفاده از هوش بالا و سرعتی که داشت در چند صحنه تلاش خود را برای گلزنی و گلسازی امتحان کرد و در مجموع عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان داد
وحید امیری (۸.۵ از ۱۰)
اصلا انتظار نمیرفت وحید امیری در ترکیب اصلی ایران مقابل مراکش به میدان برود، اما همانطور که کیروش وعده داده بود مراکشیها شناختی از تیم او ندارند ستاره ملیپوش پرسپولیس به میدان رفت و یکی از بهترینهای ایران لقب گرفت. آمارهای منتشر شده از میزان دوندگی ملیپوشان ایرانی نشان داد این بازیکن تا چه اندازه برای رسیدن به هدف در ایران تلاش کرده است. وحید امیری با همان جنگندگی و تعصب مثالزدنی خود نشان داد میتواند مهرهای قابل اتکا برای ایران در جامجهانی باشد.
کریم انصاریفرد (8 از 10)
شماره 10 ایران جزو بازیکنانی بود که تلاش زیادی انجام داد، باتوجه به اینکه کریم در پست تخصصی خود مثل تمام بازیهای تیمملی به میدان نرفت اما باز هم با تعصب و دوندگی خاص تمام تلاش خود را کرد تا بتواند انتظارات و خواستههای کادرفنی را برآورده کند. یکی از آمادهترین ملیپوشان ایران مقابل مراکش در همان نیمه نخست میتوانست نام خود را در بین گلزنان به ثبت برساند اما شانس با او یار نبود تا یکی از خطرناکترین ضدحملات ایران از دست برود. در نیمه دوم کریم بیشتر برای تیم بازی کرد تا خودش، به نحوی که او در دقایق پایانی بیشتر به خط دفاع نزدیک بود تا حمله.
سردار آزمون (۶.۵ از۱۰)
تک مهاجم ایران اصلا نتوانست انتظارات را برآورده کند چون همه نمایشی بهتر از او انتظار داشتند. حتی موقعیتهایی هم که نصیب این بازیکن شد به راحتی از دست رفت تا تنها آه و افسوس برای نیمکتنشینان و طرفداران ایران در پی داشته باشد. سردار آزمون به عنوان امید اول گلزنی و بهترین مهاجم یکی، دو سال گذشته ایران نه تمرکز لازم را داشت نه از آمادگی کافی بهره میبرد تا ثابت شود چرا او در یک فصل گذشته روسیه اینگونه با افت روبهرو شده است. امید میرود این بازیکن برای بازی مهم با اسپانیا نمایشی بهتر از خود ارائه دهد.
مهدی طارمی (6 از 10)
بازیکنی که همه پیشبینی می کردند یکی از کلیدیترین بازیکنان ایران در جامجهانی باشد، بازی را از روی نیمکت آغاز کرد تا به عنوان اولین تعویضی جانشین مسعود شجاعی شود. طارمی در 30 دقیقهای که در زمین حضور داشت کار چندان خاصی انجام نداد اما با این حال با توجه به مصدومیتی که پشت سر گذاشته بود، تلاش خود را برای تاثیرگذاری در زمین ارائه داد.
مجید حسینی (۶ از ۱۰)
با آسیبدیدگی امید ابراهیمی و کش و قوسی که کیروش برای انتخاب جانشین برای هافبک مصدوم خود داشت در نهایت زمینه برای ورود این بازیکن جوان به زمین فراهم شد تا پدیده استقلال طعم شیرین بازی در جامجهانی را بچشد. با ورود مجید حسینی و قرار گرفتن در کنار پورعلیگنجی تیمملی با ساختار جدیدی در خط دفاع خود روبهرو شد که این حضور برای مدافع جوان ایران شیرین به پایان رسید.
سامان قدوس(7 از 10)
ستاره دوملیتی فوتبال ایران در اولین جامجهانی برای دقایقی فرصت حضور در زمین را به عنوان جانشین علیرضا جهانبخش مصدوم پیدا کرد. فرصتی که این بازیکن از آن به نحواحسن بهره برد تا با گرفتن یک ضربه ایستگاهی پایهگذار تک گل پیروزیبخش ایران مقابل مراکش شود. حالا با این عملکرد و روحیه بالایی که قدوس پیدا کرده میتوان امیدوار بود او مقابل اسپانیا و پرتغال هم نقش تعویض طلایی ایران را ایفا کند.
نظر کاربران
ایولا به همشون دمشون گرم انشاالله خدا همینطور بازهم دستشونو بگیره تا بتونن یه ملت رو بیشتر از پیش شاد کنن
سلام این تحلیلگر با کدام منطقی نمره داده؟؟؟
اصلا خوب نبود. بنظرمهمه تلاش کردن بالای هشت از ده
پاسخ ها
به خصوص شجاعی و سردار که ففط شاید به درد آسیا می خوردند
در مورد سردار چرا نمره6، این همه دوندگی .....بی انصافی است حسینی وطارمی 5دقیقه بازی کردند یعنی بهتر از سردار ...تعصب را بزارید کنار ..همه زیر یک پرچم جمهوری اسلامی ایران هستیم برای ایران میجنگیم.
بابا ایران بهناحق بازی رو برد و بازی بدی رو انجام داد شانسی بردیم چرا به همه نمره خوب دادی؟
ولی دعاهای مردم ایران اگرنبوداون گل بخودی شکل نمیگرفت