بیتآشور: نوبت من است خودم را به ایرانیها نشان دهم
ماجرا از ۱۵ آگوست ۲۰۱۲ شروع شد؛ نه در تهران و ايران، بلکه در ينگه دنيا. يورگن کلينزمن، سرمربي وقت تيم ملي آمريکا، بازيکني را براي بازي دوستانه با مکزيک به تيم ملي دعوت کرد.
روزنامه شرق: ماجرا از ۱۵ آگوست ۲۰۱۲ شروع شد؛ نه در تهران و ايران، بلکه در ينگه دنيا. يورگن کلينزمن، سرمربي وقت تيم ملي آمريکا، بازيکني را براي بازي دوستانه با مکزيک به تيم ملي دعوت کرد. نامش خيلي براي ايرانيها آشنا نبود؛ استيون بيتآشور. رفتهرفته اما بسياري از مخاطبان ايراني را وسوسه کرد تا دربارهاش تحقيق کنند. از همان زمان و با وجود نيمکتنشيني در آن بازي و بهميداننرفتن براي آمريکا، نامش در ميان مخاطبان فوتبال ايراني مطرح ميشد. پدر و مادرش هر دو از ايران راهي آمريکا شده بودند و استيون نیز در کاليفرنيا به دنيا آمده بود. اين اطلاعات اندکي درباره پسري با اصالت ايراني بود که به تيم ملي آمريکا دعوت شد و روي نيمکت نشست.
استيون در آن زمان براي سنخوزه بازي و در پست مدافع راست ايفاي نقش ميکرد.کمي بعد، خلاصهاي از فيلمهاي او در اينور آب ديده شد؛ استيون کيفيت لازم را داشت ولي ديگر از سوي کلينزمن به تيم ملي آمريکا دعوت نشد. يکي، دو ماه بعد از آن داستان، اما نام استيون در فوتبال ايران بيشتر از گذشته سر زبانها افتاد؛ دليل؟ ميگفتند مورد توجه کارلوس کيروش، سرمربي پرتغالي تيم ملي ايران، قرار گرفته و قرار است فکر کند حاضر است براي ايران بازي کند يا نه. اگرچه همه چيز در حد شايعه بود ولي چندان هم غيرمنطقي به نظر نميرسيد؛ کيروش نشان داده بود تمايل زيادي براي بازيدادن بازيکنان دوتابعيتي در ترکيب تيمش دارد و پيش از استيون، يکي، دو بازيکن دوتابعيتي ديگر را راضي کرده بود پيراهن ايران را به تن کنند.
سرانجام شايعه به واقعيت تبديل شد و استيون بيتآشور تأييد کرد کارلوس کيروش از او براي بازي در تيم ملي ايران دعوت کرده است. استيون که ميدانست با وجود کلينزمن در رأس کادر فني آمريکا شانسي براي بازيکردن در آن تيم ندارد، به دعوت کيروش پاسخ رسمي داد. سرانجام مدافع راست آمريکايي-ايراني تيم ملي ۵ اکتبر ۲۰۱۳ دعوت کيروش را پذيرفت. چند روز بعد، با فهرست ۲۵نفرهاي که کيروش براي بازيهاي انتخابي جام ملتهاي آسيا معرفي کرد، ديگر همه چيز رسمي شد؛ استيون بيتآشور قرار شد با پيراهن ايران بازي کند. او پانزدهم اکتبر همان سال در دقيقه ۷۶ بازي با تايلند بهجاي حسين ماهيني وارد زمين شد و اولين بازي ملي خود را تجربه کرد. کيروش که خيالش راحت شده بود بازيکن مدنظرش را براي پست مدافع راست در تيم ملي پيدا کرده است، نام بيتآشور را در مسافران نهايي ايران براي جام جهاني برزيل نیز قرار داد. البته برزيل براي استيون چندان هم لذتبخش نبود؛ او در هيچيک از سه بازي ايران در جام جهاني به ميدان نرفت. كيروش در هر سه بازي ايران در جام جهاني از پژمان منتظري در پست دفاع راست استفاده کرد.
فراموشي و دوباره سلام!
بعد از جام جهاني، ديگر خبري از استيون بيتآشور نبود. بازيکن ونکوور وايتکپس ديگر در فهرستهاي کيروش براي ديدارهاي مختلف جايي نداشت. او در عرصه باشگاهي نیز رفتهرفته مسير ديگري را طي کرد و از ونکوور راهي تورنتو شد. اما سرانجام بازيهاي خوبش از ابتداي سال ۲۰۱۸، دوباره نام اين بازيکن ۳۱ساله را در فوتبال آمريکا مطرح کرد. او که از ابتداي سال جديد ميلادي براي لسآنجلس بازي ميکند، حسابي درخشيد و در نهايت دوباره موجبات شگفتي بسياري را در ايران به وجود آورد. استيون در ميان ناباوري بسياري از کارشناسان داخلي، در فهرست اوليه و ۳۵نفره کيروش براي حضور در جام جهاني قرار دارد. «من خودم با مسئولان فدراسيون فوتبال ايران صحبت کرده بودم و احساس ميکردم نامم در فهرست اوليه باشد». اين بخشي از صحبتهاي استيون با «امالاس ساکر» بعد از قرارگرفتن مجدد نامش در فهرست کيروش بود. او که بعد از بازي ۲-۲ تيمش مقابل افسي نيويورک متوجه حضور در تيم ملي ايران شده بود، گفت: «اينکه آدم احساس کند در فهرست قرار ميگيرد، با اينکه به صورت رسمي اعلام شود که در فهرست قرار دارد، دو بحث کاملا متفاوت است و نميشود به يک ديد به آن نگاه کرد».
بيتآشور درباره حضورنداشتن چهارسالهاش در تيم ملي ايران نیز صحبتهايي را مطرح کرد: «راستش در اين چهار سال تلاش کردم در مسيري قرار بگيرم که من را دوباره به تيم ملي ايران دعوت کنند». او البته ميگويد در همه مراحل فوتبال خود در اين چهار سال، با ايرانيها در ارتباط بوده است؛ حتي براي جابهجايياش از ونکوور به تورنتو. «ميدانستم ايرانيها شرايط من را دنبال ميکنند؛ چون در اين مدت ارتباطشان را با من حفظ کرده بودند. مسئولان تيم ملي ايران به من ميگفتند به کارهايم به بهترين شکل ادامه بدهم؛ چون بازيهاي من را زير نظر گرفته بودند و ميخواستند از همه چيز خبر داشته باشند». بيتآشور که يک مدافع راست است و توجه دوباره کيروش را به خود جلب کرده، ميگويد مهارتهايش فقط مربوط به بازي در خط دفاعي نميشود: «اگر مردم به آمار پاس گلهاي من دقت کرده باشند، ميدانند من بازيکن چندان تدافعيای نيستم و آمار خوبي در حملات تيم دارم. تو بايد باهوش باشي و وقتي به خط حمله اضافه ميشوي، بايد خلاقيت داشته باشي». بيتآشور نزديک به ۳۳ پاس گل در رقابتهاي مختلفي که در ليگ حرفهاي آمريکا بازي کرده، دارد و در اين فصل که براي لسآنجلس به ميدان رفته، توانسته مهارتهايش را در گلزني نیز به رخ بکشد؛ او در ۱۰ بازي خود در همين سال ميلادي، سه بار دروازه رقبا را باز کرده است.
«از اينکه يکي از ۳۵ بازيکن اوليه فهرست ايران براي حضور در جام جهاني هستم، هيجانزده و خوشحالم ولي ميدانم هنوز بايد زحمت زيادي بکشم و تمرينات بيشتري داشته باشم». استيون خودش هم خوب ميداند که حضور در فهرست اوليه برايش تضميني ندارد که حتما در فهرست ۲۳ نفر نهايي ايران براي جام جهاني ۲۰۱۸ روسیه قرار بگيرد. او در همين پست چندين رقيب آماده دارد؛ بازيکناني مانند وريا غفوري، رامين رضاييان و محمد خانزاده. بااينحال خودش ميگويد: «کسي از ايران نيامده تا از نزديک بازي من را در اين چهار سال ببيند، خب حالا ديگر نوبت من است تا به آنها نشان بدهم چقدر در اين چهار سال تغيير کردهام و پيشرفت داشتهام. اميدوارم اسم من را در فهرست ۲۳ بازيکن نهايي ببينيد. البته حالت ايدهآل بازيکردن در جام جهاني است و نه فقط حضورداشتن در آن».
ارسال نظر