توپ و توریها در کما
در روزهایی که محبوبیت فوتبال باعث شده بود سایر ورزشها به حاشیه بروند، رشتههای گروهی والیبال، هندبال و بسکتبال با روکردن ستارهها و موفقیتهای قارهای خود را نشان دادند، میتوانند از فوتبال هم موفقتر باشند.
شهروند: در روزهایی که محبوبیت فوتبال باعث شده بود سایر ورزشها به حاشیه بروند، رشتههای گروهی والیبال، هندبال و بسکتبال با روکردن ستارهها و موفقیتهای قارهای خود را نشان دادند، میتوانند از فوتبال هم موفقتر باشند. این سه رشته به خوبی توانستند خودشان را بین مردم جا کنند و موفقیتهای بزرگی را به دست بیاورند اما روزهای خوب آنها ثبات نداشت. انگار محبوبشدن و موفقیت در ورزش ایران نمیتواند بدون درگیرشدن با حاشیهها رخ دهد. حالا مدتی است که این سه ورزش شرایط خوبی ندارند و علاوه بر عدم موفقیت در مسابقات بینالمللی با حاشیههای داخلی هم درگیرند.
هندبال و مصائب بیپایان
عنایتالله آتشی از پیشکسوتان قدیمی بسکتبال اعتقاد دارد این رشته درحال حاضر به حمایت بیشتر از هر چیز دیگری نیاز دارد. آتشی دراینباره به خبرنگار «شهروند» میگوید: «همه ما این را به خوبی میدانیم که اوضاع بسکتبال خوب نیست و این تیم افتوخیزهای زیادی داشته است. مسابقات کاپ آسیا در لبنان فرصت مهمی برای بسکتبال ایران است تا اعتمادبهنفس از دسترفته خود را بازیابی کند. آبروی ما در آسیا در گروی قهرمانی در این مسابقات است تا بتوانیم با حفظ آرامش برای بازگشت به روزهای طلایی برنامهریزی کنیم.» آتشی درباره ضعیفشدن تیمملی میگوید: «قبول دارم که بسکتبال به پوستاندازی نیاز داشت اما با کار بائرمن موافق نبودم. نباید اجازه میدادیم ستارههای تیمملی توسط او قلع و قمع شوند و باید به صورت تدریجی تیم را جوان میکردیم. بازیکنان بزرگی که از تیمملی کنار رفتند، هنوز هم بازی میکنند و ستاره هستند. با رفتن آنها تیمملی ضعیف شد. ضمن اینکه به اعتقاد من، وضع باشگاهها هم در ضعف تیمملی تأثیرگذارند. هرگز از دل یک لیگ شلخته و ضعیف تیمملی قدرتمندی خارج نمیشود. با این وجود الان وقت حمایت از تیمملی است و اگر هم قرار به تغییر و
تحول است، باید بعد از مسابقات کاپ آسیا رخ بدهد.»
والیبال؛ از صعود تا سقوط
در روزهایی که والیبال ایران به نمایشهای معمولی و سطح پایین در آسیا عادت کرده بود، باز هم هواداران خود را در جمع ورزشیها داشت. فدراسیون در سال ۲۰۱۰ تصمیم به اصلاحات گرفت و والیبال ایران از حالت سنتی خارج شد. یکی از مهمترین کارها برای ایجاد اصلاحات در والیبال استخدام یکی از برترین مربیان جهان بود. خولیو ولاسکوی آرژانتینی با برنامهای بلندمدت برای متحولکردن والیبال به ایران آمد. او دست روی استعدادهای جوان گذاشت و در نخستین تورنمنت مهم که سرمربی تیمملی بود، پس از ٣٢سال ایران را روی قله آسیا نشاند. والیبال ایران به تدریج با ولاسکو تبدیل به تیمی بینالمللی شد. او ستارههایی مثل سعید معروف، محمد موسوی، شهرام محمودی، عادل غلامی، فرهاد ظریف و خیلیهای دیگر را به تیمملی معرفی کرد. او در یک پروسه زمانی از سال ٢٠١٠ به بعد والیبال بشدت بین مردم محبوب شد. بعد از رفتن ولاسکو ایران با کواچ هم نتایج خوبی گرفت اما اختلاف با ملیپوشان و فشار زیاد روی او باعث جداییاش از تیمملی شد. در سالهای بعد از ولاسکو و کواچ اگرچه تیمملی والیبال توانست به المپیک راه پیدا کند اما نتایج و سبک بازی تیمملی و رفتار ستارهها دیگر باب
میل هواداران نبود. ناکامی در لیگ جهانی امسال بیشتر از همیشه والیبال را به حاشیه برد و انتقادات را افزایش داد. برخی از لزوم تغییر نسل در والیبال به دلیل اشباعشدن ستارههای فعلی میگفتند و ادعا میکردند ملیپوشان بیش از حد مغرور هستند و برای خودشان باند ساختهاند. شایعات دخالت بازیکنان سرشناس تیمملی در کار مربیان و حضور توأمان داورزنی در وزارت ورزش و فدراسیون از مهمترین حاشیههای این رشته محبوب بوده است. والیبالیها که روزی در محبوبیت از فوتبال هم سبقت گرفتند، این روزها روندی نزولی را طی میکنند و انتقاد هم به مذاق ستارهها خوش نمیآید. آیا والیبال باز هم به روزهای خوب بازمیگردد؟
مصطفی کارخانه، کارشناس والیبال درباره افت این ورزش نسبت به سالهای گذشته به «شهروند» میگوید: «ما گذشته، حال و آینده را در والیبال داریم که متاسفانه مدام در گذشته خوبمان دستوپا میزنیم و توجهی به حال و آینده نداریم. توقعات زیادی که مردم از والیبال دارند، باعث استرس بازیکنان و ترس از باخت شده است. ضمن اینکه تاکتیکهای ما برای حریفان رو شده و به همین دلیل دیگر نمیتوانیم مثل سابق شگفتیساز شویم. والیبال این روزها مشکلی جز ضعف فنی ندارد اما برای حفظ شخصیت خود در دنیا نیازمند همدلی است. پیشرفت و پسرفت ما در سالهای اخیر خیلی سریع بوده ولی باید برای بازگشت به روزهای خوب بیشتر تلاش کنیم.» کارخانه درباره بازنشستگی ستارههای فعلی والیبال میگوید: «نباید به این سرعت ستارههایی را که برای آنها هزینه دادهایم و برای تیمملی افتخارآفرین بودهاند، به راحتی از دست بدهیم. البته جوانها هم نباید پشت در تیمملی بمانند و باید به آنها هم بها داده شود اما در کنار بزرگان» او درباره وضع رئیس فدراسیون هم میگوید: «داورزنی آنقدر در فدراسیون خوب بوده که وزارتخانه به سراغ او آمده است. امیدوارم برای مدیریت فدراسیون هم بهترین تصمیم گرفته شود. نبودن داورزنی در فدراسیون خلأ ایجاد کرده و با انتخاب رئیس جدید حل میشود.»
ارسال نظر