کتابهایی که این روزها ارزش خریدن دارند!
قصد داریم در سلسله مطالبی کتاب های پرفروش، جذاب و مفید و ارزشمند در بازار نشر کشور را به شما عزیزان معرفی کنیم . سغی ما بر این خواهد بود که در هر نوبت مجموعه کتاب هایی متنوع را برای شما عزیزان انتخاب نماییم. در این مطلب کتاب های «اقتصاد، چطور زندگی کنیم و سارقان آتش» را انتخاب نموده ابم.
نام کتاب: اقتصاد
نویسنده: پارتا داسگوپتا
مترجم: جعفر خیرخواهان
ناشر: ماهی 92 (مجموعه مختصر مفید)
اکنون این اقتصاد است که بیش از هر امر دیگری گریبان انسان را گرفته است. در روزگار بیکاری و تورم و عسرت، این سوی بازار است که دل از مه رویان عالم می برد.در عصری که مرد را نه به جوانمردی که به زر می سنجند. همچون من، بر شما نیز واجب است بدانی که قواعد بازی چگونه است. اقتصاد ما را راهنما خواهد بود. این کتاب از مجموعه مختصر مفید نشر ماهی است. که ترجمه ای از مجموعه ی مقدمه ای بسیار مختصر انتشارات دانشگاه آکسفورد است. برخلاف دیگر مقدمه های قطور علم اقتصاد این کتاب کوتاه است.نویسنده بنیان کتاب را حول زندگی دو کودک که شرایط اقتصادی زندگی شان از زمین تا آسمان متفاوت است. بنا می کند. تاریخ اقتصادی کلان، اعتماد، اجتماعات، بازارها و.... مفاهیمی هستند که در این کتاب با آنها آشنا خواهید شد.
نام کتاب: چطور زندگی کنیم: زندگی مونتنی در یک سوال و بیست جواب
نویسنده: سارا بیکوِل
مترجم: مریم تقدیسی
ناشر: ققنوس (چاپ اول 92)
چطور زندگی کنیم، بیش از هرچیز مرا به یاد کتاب« پروست چگونه می تواند زندگی شما را دگرگون کند » می اندازد. نویسنده، سارا بیکول تلاش کرده با واکاوی زندگی میشل دومونتنی اشراف زاده دوران رنسانس حکمت عملی او را برای ما روایت کند. مونتنی در مقالاتش که امروزه از آثار کلاسیک بزرگ غرب محسوب می شود، دست به خودکاوی زده است. و با اتکا به تجربه های روزمره اش همچوت ذائقه غذایی اش،خاطرات کودکی، روایت خواب هایش.... منبعی غنی، در اختیار نویسنده این کتاب گذاشته تا بتواند از آن، زندگی با حکمت مونتنی را برای ما ترسیم کند. سارا بیکوِل کتابدار بریتانیایی 5 سال برای نوشتن این کتاب وقت گذاشته است. کتاب در بریتانیا و آمریکا بسیار مورد استقبال گرفته است. آن طور که میانیگین امتیاز داده شده خوانندگان به این کتاب در سایت آمازون 4.5 از 5 ستاره است.
نام کتاب: سارقان آتش: گفتگوهایی درباره رمان و شعر
نویسنده: جمانه حداد
مترجم: احسان موسوی خلخالی
ناشر: نیلوفر ۹۲
جمانه حداد (روزنامه نگارِ لبنانی روزنامه النهار) بیش از هرچیز شاعر است. این را به آسانی از مقدمه ای که بر «سارقان آتش» نوشته می توان دریافت: «هر پرسشی آغاز تندباد است. هر علامت سوالی تیر است. تیری رها شده و شجاعانه که سر «دیگری»- نویسنده را هدف گرفته. تیری که باید،همراه با خیانتِ هویدا کردن اسرار، به پرسشگر باز گردد. و چه زیباست که طرف گفت وگویت با پاسخش غافلگیرت کند. و از این زیباتر، برای هر دونفرتان و برای خواننده،آن که خودش هم از پاسخش غافلگیر شود. بدین سان گفت وگو آفرینش است» تا پیش از این گفتگوهایی با نویسندگان مطرح جهانی به فارسی ترجمه شده بود که هر دو سوی گفتگو از یک فرهنگ برخاسته بودند. این نخستین بار است که جانِ آگاه یک شرقی از ادبیات غربی پرسش می کند. این کتاب با گفتگو با امبرتو اکو آغار می شود و با گفتگو با ریتا داو شاعر آمریکایی پایان می یابد. مترجم در انتهای این کتاب، فهرست مفیدی از آثار نویسندگانِ مصاحبه شونده که به فارسی منتشر شده است تهیه کرده است. در انتها بخشی از مصاحبه با ژوزه ساراماگو را می خوانید.
- به نظرت ما، همه ی ما، از نویسنده و پزشک و کشاورز و استاد و نانوا و نوازنده، چه میتوانیم بکنیم تا به زندگی شرافتمندانه ای برسیم که در آن شناخت راهی برای بهتر زیستن باشد نه مایه ی دشواری زندگی؟
باید همه در روند تغییر سهیم شویم. ادبیات به تنهایی هیچ کاری نمی تواند بکند. همه ی آثار ادبی عظیمی که در طول تاریخ نوشته شده نتوانسته مانع فاجعه بار شدن این زندگی شود. نیز نباید منتظر رهایی بخش شویم که بیاید و همه مشکلات را حل کند و بگوید باید از این راه رفت. هیچ کس حق ندارد بگوید: راه درست این است. شاید حق داشته باشد پیشنهادی بدهد اما این هم از باب طرح بحث است. نه تحمیل نظر. با ارزش ترین چیزی که در اختیارمان است شک است نه یقین. شک¬ها ما را به تفکر وا می دارند اما یقین مایه ی سکون و جمود است و، از این بالاتر، از ما مومیایی می سازد. شک است که زایاست و زنده نگه می دارد. علاوه بر این، نباید زندگی را میدان مسابقه ای فرض کنیم که در آن، اگر مجبور شدیم، به کسی که کنارمان می-دود تنه بزنیم تا خودمان چیز بیشتری به دست بیاوریم. تلاش همه جانبه برای موفقیتِ شخصی علامت تنهایی ای کشنده است، مثل آب راکد. شک ندارم که ناپلئون انسان بسیار تنهایی بوده است.
ارسال نظر