۵ دلیل خوب برای تماشای مینی سریال «باروت»
کیت هرینگتون در مینی سریال «باروت» نه تنها بار دیگر نقش قهرمانی بیباک را ایفا میکند، بلکه پشت دوربین رفته و اولین تجربه کارگردانی و فیلمنامهنویسی خود را نیز از سر میگذراند.
ماجراهای مینی سریالِ سه قسمتی «باروت» به دوران پس از مرگ ملکه الیزابت اول بازمیگردد، جایی که تفتیش عقاید شکل بسیار جدی به خود گرفته بود و انسانهای زیادی به دلیل اعتقادات خود کشته میشدند. تماشای این اثر به دلیل روایت یک بازه زمانی حساس، لطفهای خودش را دارد ولی استفاده خالقین اثر که عبارتند از رونان بنت، دانیل وست و کیت هرینگتون از انواع شکنجههای آن دوران برای انتقال خشونت جاری در تاریخ مورد نظر، میتواند به مذاق بسیاری از تماشاگران خوش نیاید و آنها را دچار آشفتگی روحی کند. البته باید در نظر داشت که گرچه سالهاست شاهد این قبیل خشونتها در دنیای واقعی نیستیم ولی ساخت آثار سینمایی و تلویزیونی فراوان که براساس همین شکنجهها و رفتارهای خشونت آمیز (نظیر سری فیلمهای «اره») طراحی شدهاند، باعث بالا رفتن تحمل مخاطبان در این قبیل مباحث شده است.
در هر صورت مینی سریال «باروت» دارای ارزشهای قابل توجهی است که تماشای آن را واجب میکند، در ادامه پنج دلیل اصلی را که تماشای کیت هرینگتون و ماجراجوییهای تازهاش را در قاب کوچک تلویزیون واجب میکند، مرور میکنیم.
پنجم نوامبر را بهخاطر بسپار
سینما وتلویزیون انگلستان در طول حیات خود چند بار به سراغ ماجرای شورش پنجم نوامبر رفته است. در میان این آثار میتوان به «ک مثل کین خواهی» که آخرین و شاید برجستهترین تلاش سینما برای به تصویر کشیدن این واقعه است، اشاره کرد. برای اشخاصی که با این واقعه آشنا نیستند، باید بگوییم در سال ۱۶۰۵ شخصی که لقب «گای فاکس» را برای خود برگزیده بود به قصد رهایی از ظلم و ستم حاکم، حمله گستردهای را برای منفجر کردن پارلمان لندن به همراه تمام خانواده سلطنتی تدارک دید.
هرینگتون پدر میشود!
کیت هرینگتون که در حال حاضر شاید بتوان او را مشهورترین چهره تلویزیونی جهان قلمداد کرد، در مصاحبه اخیر خود مینی سریال «باروت» را فرزند خود نامیده است. هرینگتون برای اولین بار سکان هدایت یک پروژه را خود به دست گرفته است و نقش بسزایی در تولید و پخش این مجموعه داشته است.
تیم بازیگری قدرتمند
علاقهمندان به دنیای بازیگری با تماشای «باروت» نه تنها از حضور کیت هرینگتون در نقش قهرمانی آرمانی لذت خواهند بود، بلکه شاهد تلاش تیم قدرتمندی از بازیگران برای روایت قصه گای فاکس و یارانش خواهند بود. از میان تیم بازیگری کارآمد این مینی سریال میتوان به حضور پیتر مولان در نقش هنری گرانت (یک کشیش صالح که دربار انگلستان علاقه زیادی به قتل وی دارد و او باید میان فرار و دستگیر شدن و مرگی دردناک یک راه را انتخاب کند)، لیو تیلور در نقش آن ولو (دختر عموی شخصیت رابرت کتسبی که کمکهای فراوانی برای شکل گیری این شورش به گروه گای فاکس کرد) و درنهایت مارک گاتیس در نقش سِر رابرت سیسیل (خالق مجموعه تلویزیونی «شرلوک» که با هرینگتون در «بازی تاج و تخت» نیز همبازی است و حال به شخصیت منفی مینی سریال «باروت» جان بخشیده است. سِر رابرت سیسیل شخصیت شریر قصه است که با سنگدلی و دسیسه چینی بهدنبال خنثی کردن عملیات کتسبی و به قتل رساندن وی و یارانش است) اشاره کرد.
وجوه تاریخی و آموزشی
هرینگتون در مصاحبه اخیرش با رادیو تایمز به وجوه آموزشی و تاریخی ماجرای پنجم نوامبر اشاره میکند و از این که مردم میتوانند واقعیت را در مورد اتفاقهای پشت پرده سوءقصد نافرجام انفجار پارلمان بدانند، ابراز خوشحالی میکند. او با خرسندی اضافه میکند: بسیاری از مردم حتی نمیدانند که آیا در تاریخ پنجم نوامبر ۱۶۰۵ پارلمان منفجر شده است یا نه!؟ این مینی سریال با پرداخت به جزئیات اتفاق تاریخی و مهم میتواند وجوه آموزشی زیادی برای مخاطبان داشته باشد. من همیشه حس میکردم که تمام زاویههای داستان گای فاکس و یارانش بیان نشده است و این فرصتی برای تعریف داستان این افراد شجاع بود.
پرداخت صحیح به شخصیت سمبلیک گای فاکس
همانطور که گفته شد مینی سریال «باروت» تمرکز اصلی خود را به روی شخصیت رابرت کستبی گذاشته است و کاراکتر مشهور گای فاکس را به حاشیه برده است. این شخصیت که سالها بهعنوان نماد مقاومت در برابر زورگویی از او یاد میشود در «باروت» بهصورت واقعی و بدون نقاب به تصویر کشیده شده است.
شباهت یک واقعه تاریخی و اتفاقات روز دنیا
درام، فریب، سیاست و قدرت طلبی واژههایی هستند که تنها به یک دوره خاص تاریخی محدود نمیشوند، ما میتوانیم همواره اثرات این واژهها را در سیاستگذاریهای روز دنیا نیز مشاهده کنیم. همواره در بازنگری یک اتفاق تاریخی با شباهتهای موقعیت درون داستان با ماجراهای روز دنیا مواجه میشویم. مارک گتیس در این مورد میگوید: گویی سیاستهای روز دنیا گاهی بهشکلی موازی با اتفاقهایی که در کتابهای تاریخ خواندهایم پیش میروند.
نظر کاربران
عالیه
ندیدمش ولی سالای اخیر تنوع شکنجه خیلی زیاد بوده داعش رکورد خشونت رو زده فک نکنم بدتر از اینا باشه