معرفی کتاب : از توپ تا سیاست های خیابانی
در مطلب معرفی کتاب امروز ۳ کتاب مفید، جذابو متفاوت برایتان انتخاب کرده ایم. از «عکاسان بزرگ جهان» تا «توپ» غلامحسین ساعدی در ادبیات و «سیاست های خیابانی» که یک اثر دقیق و تحلیلی در حوزه تاریخ علوم اجتماعی می باشد.
نام کتاب: عکاسان بزرگ جهان
موضوع: عکاسی
نویسنده: برایان کو
مترجم: پیروز سیار
ناشر: نشر نی
کتاب عکاسان بزرگ به معرفی 42عکاس بزرگ و بررسی سبک و آثار آنان پرداخته است. هدف نگارندگان کتاب پرداختن به تحولات عمده عکاسی از بدو پیدایش تا دوران معاصر است.
چکیدۀ جلد پشت کتاب را بخوانیم:
"عکاسی صد و شصت سال بیش عمر ندارد و با وجود این، در زمان حاضر مبدل به یکی از اساسی ترین قالب های هنری جهان شده است. در این کتاب جذاب، آثار بیش از چهل تن از بزرگترین نمایندگان این هنر، تجزیه و تحلیل شده است و ضمن بحث درباره زمینه های بسیار متونوعی همچون عکاسی خبری، تک چهره، منظره و مد، رهیافت ها و سبک و شیوه برگزیده بزرگترین عکاسان جهان ارائه گشته است".
نام کتاب: توپ
موضوع: ادبیات
نویسنده: غلامحسین ساعدی
ناشر: نشر
غلامحسین ساعدي را به عنوان نويسندهاي صاحب سبك در عرصة ادبيات ايران میشناسیم. ادبيات ساعدي ادبيات زمانۀ هراس (دهة ۵۰ ) نام گرفته است. از اينرو، ترس از تهاجمي غريبالوقوع تمامي داستانهايش را فرا ميگيرد.
رمان "توپ" همچون دیگر رمان های ساعدی از سفرها و پژوهشها وي در نقاط جنوبي ايران مايه ميگيرند. فضای این رمان فضای زندگی عشایری را پیش روی ما قرار می دهد. شخصیت های این رمان را مردم ایل و روستا و نیز قزاق ها تشکیل می دهند.
نام کتاب: سیاست های خیابانی
موضوع: تاریخ اجتماعی
نویسنده: آصف بیات
مترجم: سید اسدالله نبوی چاشمی
ناشر: پردیس دانش
کتاب سیاست های خیابانی به قلم آصف بیات سعی در به تصویر کشیدن آن دسته از جنبش های اجتماعی نموده که در فضای مبارزات و و تغییرات اجتماعی صرفا به واسطه تعلق نداشتن به قشر و طبقه خاص یا قدرتمند فراموش یا پنهان شده اند. وی این جنبش ها را جنبش تهی دستان نامیده است.
بیات در مقدمه اینگونه به معرفی کتابش پرداخته است: "این کتاب به شرح تلاش و مبارزه مردم عادی برای بقاء و بهبود وضعیت زندگی شان اختصاص یافت. در طی آن توجه ام به نوعی از سیاست های غیر رسمی بوده است که آن را پیش روی آرام مردم عادی نامیده ام، یعنی همان تقلا و کوشش همیشگی، روزمره و جزئی و غالبا خاموشِ تهی دستان جهان سوم که در برخی مقاطع تاریخی به مناقشه های بزرگ در سطح جامعه منتهی می شد.
ارسال نظر