از شیاطین تا گلستان
پیشنهاد کتاب از چهرههای مشهور
درست است كه سرانه مطالعه كشور چند دقیقه بیشتر نیست اما اگر نشستهاید و منتظرید كه دیگران این آمار را برایتان تكان دهند بد نیست بدانید كه خودتان هم دیگرانید!
مجله زندگی ایده آل - نسرین خسروشاهی: درست است كه سرانه مطالعه كشور چند دقیقه بیشتر نیست اما اگر نشستهاید و منتظرید كه دیگران این آمار را برایتان تكان دهند بد نیست بدانید كه خودتان هم دیگرانید! باور كنید كه بیخود نگفتهاند بهترین دوست آدم كتاب است. كتاب همه چیزی را كه باید از یك دوست یاد بگیرید به شما میدهد و همیشه هم وقتش برای شما آزاد است.
حالا كه حسابی ترغیب شدید سراغ این یار مهربان بروید، حتما میپرسید «خب حالا چی بخوانیم؟» ما هم برای اینكه انگیزههایتان را چندبرابر كنیم، سراغ هنرمندان محبوب كشور در شبكههای مجازی رفتیم تا ببینیم آنها چه پیشنهاد میكنند. باید بدانید كه هنرمندان محبوب كشورمان هم مانند شما به افزایش آمار مطالعه كمك میكنند.
هانیه توسلی: شیاطین
هانیه توسلی در صفحه خود در فیسبوك كتاب شیاطین از فئودور داستایوفسكی را پیشنهاد داده است. اما از همان اول به قول خودش یك اعتراف هولناك كرده است. او تا پیش از این تنها كتابهای شبهای روشن و ابله را از این نویسنده خوانده است. او میگوید: «نیت من واقعا تشویق به كتابخوانی است. به هر حال اعتراف میكنم بیش از ۵۰ درصد كتابهایی را كه در كتابخانه دارم، نخواندهام. تا قبل از ۲۰ سالگی ده برابر این روزها و این سالهایم كتاب میخواندم. رمانهای درست و حسابی چیزی شبیه معجزه هستند!» كتاب شیاطین (جن زدگان) به نویسندگی فئودور داستایوفسكی و ترجمه سروش حبیبی توسط نشر نیلوفر در سال ۱۳۸۷ به بازار آمد.
اسدالله امرایی: خاطرات زنی كه نصفه مرد
این مترجم نامآشنا در صفحه فیسبوك خود پیشنهاد خواندن كتاب تازهای از الهامه كاغذچی به نام «خاطرات زنی كه نصفه مرد» را داده است. این مجموعه داستان را نشر آموت منتشر كرده است. اسدالله امرایی بخشی از كتاب را هم در این صفحه آورده است: «اینجا ماندهام زیر باران. باران مثل شلاق میخورد توی صورتم و توان تكان خوردن ندارم. تاریك است. باید نیمه شب باشد. اینجا توی این تاریكی افتادهام وسط خیابان. توی این كوچه تاریك و خلوت... چند نفری از كنارم گذشتند. كمی نگاهم كردند و با ترس راهشان را كشیدند و رفتند...» این مجموعه با ۱۴ داستان كوتاه راوی تنهایی و حزن زنان است و زندگی، خوشیهای كوچك، عشق و ناكامی را به تصویر میكشد.
بهنوش بختیاری: ماه هفت شب
این هنرپیشه كتابی از یك هنرمند دیگر را در صفحه خود به دوستان مجازی خودش پیشنهاد كرده است. كتابی از بهاره رهنما، بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون. كتاب «ماه هفت شب» شامل یادداشتهای بهاره رهنما است كه در چند سال گذشته در وبلاگش مینوشته است. این كتاب را نشر حوض نقره به چاپ رسانده و قیمت پشت جلد آن هم ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است. این كتاب سال ۱۳۸۹ و بعد حدود ۷ سال وبلاگنویسی بهاره رهنما به چاپ رسید و حالا هم بهنوش بختیاری ضمن تشكر از بهاره رهنما برای آنكه قلبش برای فرهنگ این خاك میتپد، به هوادارانش توصیه كرده كه این كتاب را بخوانند.
افشین هاشمی: مرد صد سالهای كه از پنجره فرار كرد و ناپدید شد
«روزها و هفتهها گذشت. زمستان بهار شد و آلن تقریبا به اندازه پنجاه سال پیشِ دوستش هربرت در آرزوی مرگ بود. هربرت تا وقتی كه نظرش عوض نشد به آرزویش نرسید. این خوشیمن نبود.» افشین هاشمی در معرفی كتابی كه در حال خواندن آن است اول بخشی از آن را میآورد. او میگوید: «رمان پر از قهقهه است اما این تكه خاص پیشكش به همه آنهایی كه وقتی به آرزویشان میرسند كه دیگر ندارندش.» این كتاب نوشته یوناس یوناسن و ترجمه فرزانه طاهری است كه نشر نیلوفر آن را منتشر كرده است. این كتاب جزء كتابهای طنز محسوب میشود كه اگر دلتان بخواهد میتوانید مانند افشین هاشمی برای داشتن اوقاتی شاد خواندنش را شروع كنید.
مانی حقیقی: بهانههای مانوس
مانی حقیقی نوشته روی جلد این كتاب را به صورت آینه برعكس كرده و عكسش را روی صفحه فیسبوك قرار داده است. به گفته این هنرمند، بیژن الهی ترجمههای حیرتانگیزی از فلوبر، پروست، جویس و ناباكوف در این كتاب انجام داده است و شاید یكی از علتهای معرفی آن به عموم طرفدارانش همین ترجمه روان و زیبا باشد. این كتاب یعنی بهانههای مانوس مجموعه چهار داستان از چهار نویسنده برجسته جهانی یعنی گوستاو فلوبر، مارسل پروست، جیمز جویس و ولادیمیر ناباكوف است كه با انتخاب و ترجمه زندهیاد بیژن الهی توسط نشر بیدگل منتشر شده است. این كتاب هم به لحاظ اعتبار نویسندگان داستانها هم به اعتبار زبان ویژه الهی، اثری متفاوت ارزیابی میشود.
شبنم مقدمی: خانهداری
یكی از هنرمندانی كه پیشنهاد كتابخوانی را در صفحه اینستاگرام خودش داشت، شبنم مقدمی بود. او در صفحه شخصیاش عكس این كتاب را به عنوان كتاب مورد علاقه یا مورد مطالعه این روزهای خود منتشر كرد. «خانه داری» تازهترین رمان مریلین رابینسون كه سومین و آخرین مجلد از سهگانه او به شمار میرود، با ترجمه مرجان محمدی منتشر شده است. این رمان، داستان دو خواهر یتیم، (روت و لوسیل) است كه تحت سرپرستی اقوام مادر قرار میگیرند و بعد خاله آنها كه زنی عجیب و غریب و افسرده است، برای نگهداریشان به خانه مادری میآید. برخلاف دو رمان دیگر رابینسون، كتاب «خانهداری» حول روابط مادران و دخترها میچرخد.
فلامك جنیدی: معركه
این بازیگر اهل كتاب كشورمان در شرح عكسی كه از این كتاب در صفحه اینستاگرامش گذاشته، نوشته: «تا حالا نشده كتابی از سلین بخونم و بهم نچسبه. » همین شرح عكس كلی از شما خوانندگان را باید سرذوق بیاورد كه این كار سلین را هر چه زودتر تهیه كرده و بخوانید. كتاب «معركه» به نویسندگی لوئی فردینان سلین و ترجمه سمیه نوروزی توسط نشر چشمه به چاپ دوم رسیده است. این كتاب در اصل در ادامه كتاب «مرگ قسطی» این نویسنده نوشته شده است. در مرگ قسطی در انتهای روایت دوران كودكی و نوجوانی شخص اول داستان (كه همان نویسنده است) فردینان تصمیم میگیرد كه داوطلبانه وارد ارتش شود.
الهام حمیدی: گلستان سعدی
این هنرمند خوب كشورمان كه این روزها سریال «همه چیز آنجاست» از او در حال پخش است، در صفحه اینستاگرامش به هواداران كتاب گلستان سعدی را پیشنهاد كرده و در شرح عكس آن نوشته: «یك فنجان سعدی». كتاب پیشنهادی او به كوشش دكتر خلیل خطیب رهبر، استاد دانشگاه تهران به چاپ رسیده و جزء چاپهای قدیمی محسوب میشود. مزیت این كتاب آن است كه معنی واژهها و شرح بیتهای دشوار و جملههای سخت و برخی نكتههای دستوری و ادبی هم در آن گنجانده شده است.
ارسال نظر