دیروز، امروز، فردا... پَر!
صدا و سیما در ادامه تغییرات در برنامه هایش به برنامه پر سروصدای محمدحسین رنجبران رسیده و این مجری از سال آینده به جای برنامه سیاسی باید «دیروز، امروز، فردا» را با ژانری اجتماعی روی آنتن ببرد.
هفته نامه تماشاگران امروز: صدا و سیما در ادامه تغییرات در برنامه هایش به برنامه پر سروصدای محمدحسین رنجبران رسیده و این مجری از سال آینده به جای برنامه سیاسی باید «دیروز، امروز، فردا» را با ژانری اجتماعی روی آنتن ببرد.
برنامه ای که قرار بود جایی برای مناظره های سیاسی باشد و زدن حرف های مگو حالا قرار است رویکردش را تغییر دهد و سیاست را ببوسد و بگذارد کنار.
نام برنامه «دیروز، امروز، فردا» با مجری جوانش، محمدحسین رنجبران، از زمانی سر زبان ها افتاد که یک طرف میز مناظره این برنامه ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی، یکی از تسخیرکنندگان لانه جاسوسی نشست و طرف دیگر حاج حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه کیهان. زمان آبان سال ۱۳۹۱ بود و مکان استودیویی کوچک، از استودیوهای شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران.
بعدها که روایت های مختلفی از پشت صحنه آن برنامه بیرون آمد، مشخص شد که هم خود اصغرزاده و هم شریعتمداری چندان اطمینانی به این مناظره و نتیجه آن نداشته اند اما ماجرا برعکس شد و تماشاگرانی که لحظه ای حین مرور کانال های تلویزیونی هم روی این برنامه مکث کرده بودند، تا انتهای آن پای حرف های مهمانان نشستند. حرف ها و بحث ها تازه بود و کسی انتظار نداشت از تلویزیون خانه اش چنین چیزهایی را بشنود.
این آغاز طوفانی اما دیری نپایید، هفته به هفته مناظره ها کم رمق تر و کم رمق تر شدند تا اینکه صدای انتقادها نسبت به این برنامه و عملکرد عزت الله ضرغامی رئیس وقت سازمان و علی دارابی معاون او بالا گرفت. انتخابات سال ۱۳۹۲ که از راه رسید و روحانی پیروز ماجرا شد، این برنامه هم تغییر رویکرد داد. حالا اگر نام این برنامه را در یکی از موتورهای جست وجوی اینترنتی جست وجو کنید، خیلی زود به لینک هایی می رسید که شما را وصل می کند به مطالبی انتقادی درباره این برنامه.
منتقدان اصلاح طلب برنامه معتقدند که دیروز، امروز، فردا موضعی برخلاف دولت روحانی دارد و حالا پس از روی کار آمدن دولت او، منتقد جدی رویکرد پاستورنشینان شده است. این انتقاد را البته سردبیر و مجری جوان برنامه قبول ندارد و در گفت و گوهایش از این می گوید که برنامه اش نه ضددولت است و نه ضد جریانی خاص از جریان های سیاسی ایران.
همه اینها ام یک طرف و ماجراهای هفته های اخیر برنامه، یک طرف دیگر. اگر این هفته هم برنامه محمدحسین رنجبران روی آنتن نرود، این سومین هفته ای است که او از آنتن زنده شبکه سوم سیما محروم شده است. خودش می گوید دلیل پخش نشدن برنامه در هفته های گذشته به تراکم برنامه ها بر می گردد.
هفته اول جنگ تلویزیونی که برای میلاد پیامبر رحمت روی آنتن رفت. هفته دوم بازی رئال مادرید با آتلتیکو مادرید این اجازه را به او و تیم همراهش نداد تا دوباره روی آنتن بروند. این بدبیاری البته یقه برنامه دیگری را هم گرفته است؛ «شناسنامه». برنامه ای گفت و گو محور که با سردبیری و اجرای رنجبران روزهای جمعه پخش می شود. با این تفاوت که شناسنامه ضبط شده است و دیروز، امروز، فردا زنده.
منتظری مدیر روابط عمومی شبکه سوم سیما اما روایت دیگری از سرنوشت برنامه رنجبران دارد. او حرف های رنجبران را در مورد دلایل پخش نشدن برنامه، تایید می کند اما می گوید: «با تغییر و تحولاتی که در سازمان صدا و سیما به وقوع پیوسته، مستحضر هستید که شبکه سوم به شبکه ورزش و سرگرمی تبدیل شده و قرار است برنامه ها با این رویکرد روی آنتن بروند.» او البته به این نکته اشاره می کند که پس از پایان جام ملت های آسیا، کنداکتور شبکه به روال عادی اش بر می گردد. چندقسمت باقی مانده دیروز، امروز، فردا هم طبق قرار تا پایان سال ۱۳۹۳ روی آنتن می رود اما سال ۹۴ رویکرد برنامه کلا عوض می شود و قطعا برنامه با رویکرد اجتماعی، تولید و روانه آنتن خواهدشد.
این حرف به معنای آن است که عمر برنامه های سیاسی در شبکه سوم به پایان رسیده و قرار است از این به بعد، در شبکه طبق گرایشی که برای آن تعیین شده برنامه هایش را پیش ببرد.
ماجرای شناسنامه اما فرق دارد. این برنامه به گفته منتظری تغییری نمی کند. چون «رویکرد این برنامه سیاسی نیست و برنامه ای در حیطه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است، شناسنامه با همین فضا ادامه پیدا خواهدکرد.»
ارسال نظر