۸۰۶۰۶۷
۱۱ نظر
۵۰۴۹
۱۱ نظر
۵۰۴۹
پ

باور‌ها و عادت‌های اشتباه در پیشگیری از سرطان

حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باور‌ها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیر از سرطان موثرند در واقع اینگونه نیستند.

برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باورها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیر از سرطان موثرند در واقع اینگونه نیستند.

مصرف مکمل ویتامین D

باور‌ها و عادت‌های اشتباه در پیشگیری از سرطان

بیماران سرطانی معمولا کمبود ویتامین D دارند و به همین دلیل دانشمندان به دنبال این بودند که آیا مصرف مکمل ویتامین D می‌تواند در برابر سرطان از ما محافظت کند یا نه. اما مطالعه‌ای که روی 2300 زن یائسه سالم انجام شد نشان داد بعد از چهار سال آنهایی که مکمل ویتامین D3 و کلسیم مصرف کرده بودند، ریسک ابتلا به سرطان در آنها کاهش نیافته بود. این یافته‌ها در مطالعه‌ای بزرگتر نیز تائید شد. محققان طی پنج سال، بیش از 25000 بزرگسال سالم را مورد پیگیری قرار دادند و دریافتند ویتامین D نسبت به دارونما، عملکرد بهتری در پیشگیری از سرطان یا مرگ‌های مرتبط با سرطان نداشته است.

مصرف مکمل روغن ماهی

در بررسی‌هایی که روی 25000 فرد سالم انجام شد محققان می‌خواستند بدانند آیا اسیدهای چرب امگا 3 می‌توانند در برابر سرطان تهاجمی از ما محافظت کنند. بعد از پنج سال آنها دریافتند هیچ تفاوت قابل توجهی از جهت آمار سرطان میان افرادی که مکمل روغن ماهی مصرف کرده بودند و آنهایی که از این مکمل استفاده نکرده بودند وجود نداشت.

مصرف مکمل ویتامین E

ویتامین E یک آنتی اکسیدان است و به همین علت دانشمندان این سوال برای‌شان مطرح شده بود که آیا ممکن است این ویتامین بتواند در پیشگیری از سرطان عملکردی داشته باشد. 14600 فرد سالم به مدت 10 سال، ویتامین E، ویتامین C و یا دارونما مصرف کردند و وضعیت سلامتی‌شان به مدت 4 سال بعد پیگیری و کنترل شد و نتایج نشان داد هیچکدام از این ویتامین‌ها نتوانسته بودند در برابر سرطان پروستات یا هر نوع سرطان دیگری از این افراد محافظت کنند.

خوردن غذاهای ارگانیک

آنهایی که به سالم بودن غذاهایی که می‌خورند بسیار اهمیت می‌دهند احتمالا به تیترهای خبری که گزارش می‌کنند در تحقیقات انجام شده ارتباط غذاهای ارگانیک با کاهش نرخ سرطان ثابت شده است بسیار علاقه مندند. حدود 69000 بزرگسال فرانسوی گزارش دادند که چقدر غذای ارگانیک مصرف می‌کنند و پژوهشگران بررسی کردند که چند نفر از آنها دچار سرطان شدند. بعد از هفت سال پیگیری، نتایج نشان داد هر چه افراد بیشتر غذای ارگانیک مصرف کرده بودند، ریسک سرطان‌شان پایین‌تر بود. این نتیجه به اندازه کافی امیدوارکننده است اما در مورد همه‌ی افراد صدق نمی‌کند. ریسک سرطان در مصرف کننده‌های غذای ارگانیک در میان مردان، جوانان و یا افرادی که به طور کلی تغذیه‌ی با کیفیتی داشتند تغییری نکرده بود.

باور‌ها و عادت‌های اشتباه در پیشگیری از سرطان

مطالعه‌ی بزرگ دیگری نیز نتوانسته بود ارتباطی میان تعداد دفعات مصرف غذای ارگانیک و ریسک سرطان پیدا کند.

چکاپ‌های پزشکی

اینکه پزشک‌تان انواع تست‌های تشخیصی سرطان را برای‌تان انجام دهد باعث نمی‌شود جلوی بروز این بیماری را در اولین مرحله‌ی آن بگیرید. هرچند چکاپ‌هایی مانند تست سرطان سینه در زنان ۵۰ سال به بالا، سرطان تخمدان در زنان زیر ۶۵ سال، سرطان کولورکتال در افراد ۵۰ تا ۷۵ سال و سرطان ریه در سیگاریهای ۵۵ تا ۸۰ سال به پزشکان کمک می‌کند درمان بیماری را زودتر شروع کنند اما این موضوع لزوما در مورد انواع دیگر سرطان‌ها صادق نیست. مگر اینکه ریسک فاکتورهایی داشته باشید یا علائمی در شما بروز کرده باشد.

نوشیدن شراب قرمز

کارشناسان عقیده دارند نوشیدن الکل نباید تبدیل به عادتی به بهانه‌ی سلامتی شود. هر چند رزوراتول موجود در شراب قرمز که یک آنتی اکسیدان است در برابر سرطان خاصیت محافظت کنندگی دارد اما کارشناسان می‌گویند دلیل نمی‌شود چراغ سبزی برای نوشیدن شراب باشد. مطالعات نشان داده‌اند آنهایی که شراب قرمز می‌نوشند در برابر سرطان پروستات، سرطان تخمدان و یا سرطان کولورکتال مصون نیستند. به طور کلی حتی مقدار کم تا متوسط از الکل می‌تواند ریسک سرطان را تا حدودی افزایش بدهد.

ننوشیدن قهوه

عده‌ای از افرادی که عادت به نوشیدن قهوه دارند ممکن است گاهی نگران این بشوند که مبادا قهوه ریسک ابتلا به سرطان را در آنها بالا ببرد. دانه‌های قهوه وقتی که برشته می‌شوند ماده‌ای شیمیایی و تقریبا سرطانزا به نام آکریلامید تشکیل می‌شود، اما میزان آن خیلی پایین‌تر از آنی است که خطرناک باشد. در سال ۲۰۱۶ بررسی روی ۳۱ مطالعه صورت گرفت که معلوم کرد هر چه افراد بیشتر قهوه بنوشند، ریسک مرگ‌شان در اثر سرطان پایین‌تر خواهد آمد، البته به این شرط که سیگار نکشند.

باور‌ها و عادت‌های اشتباه در پیشگیری از سرطان

داشتن رژیم غذایی قلیایی

خون به طور طبیعی از جهت معیار pH به سمت قلیایی بودن تمایل دارد ( ضد اسیدی بودن) و شواهد نشان می‌دهند سلول‌های سرطانی در محیط‌های اسیدی پیدا می‌شوند. این دو فاکتور منجر شده این ادعا بوجود بیاید که داشتن رژیم غذایی قلیایی و اجتناب از غذاهای بسیار اسیدی مانند قند، فرآورده‌های شیری، میوه‌ها و گندم می‌تواند جلوی رشد تومور سرطانی را بگیرد. اما تاکنون هیچ آزمایش و تحقیقی نتوانسته ارتباطی میان رژیم‌های غذایی قلیایی و جلوگیری از سرطان پیدا کند.

یک دلیل آن این است که ظاهرا این سلول‌های سرطانی هستند که محیط اسیدی درست می‌کنند و عکس آن صادق نیست. چیزی که شما می‌خورید تاثیر چندانی روی سطح pH خون‌تان ندارد زیرا بدن شما در حفظ تعادل اسید و باز، کارش را به درستی انجام می‌دهد. ضمنا رژیم غذایی بسیار قلیایی می‌تواند اسیدیته‌ی بزاق دهان و ادرار را تغییر دهد که ارتباطی به پیشگیری از سرطان ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    لااقل مطالب پزشکی سایت نیازمند منبع معتبر هستند
    کارشناسان می گویند؟
    کدوم کارشناسان؟
    اعتبار هر تحقیق پزشکی به دانشگاه تحقیق کننده و... است

  • رضا

    این مقاله که همه چی رو نقض کرد!!!!
    غذای سالم و چکاب پزشکی و ویتامین هیچ تاثیری نداره پس دقیقا چه چیزی تاثیر داره؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شراب قرمز

    • بدون نام

      اختلاس

    • بدون نام

      واقعا

    • ایرانی

      خیاب از آدم ها سالم زندگی میکنند ولی بازم سرطان میگیرن و بعضی از آدمها هستند روزی دو سه بار پاکت سیگار میکش تا ۹۰ سالگی پا برجا هستند، بنظرم به سیستم بدنی فرد بستگی داره چطور مشکلات رو پشت سر بگذاره

    • رضا

      والله همینو بگو

  • بینام

    دقیقا منبع این کارشناسی ها کجاست ؟!
    اینکه کلا نظرات کارشناسی قبلی رو راجع به مکمل ویتامین D و E و ... که کارسناسی شده بود رد کرد

  • رضا

    خواستگاه سرطان سبک زندگی غربی هست.
    کشور های مرفه غرب اروپا مثل سوییس و دانمارک که خیلی ها براشون اینجا غش و ضعف می کنند بالاترین آمار سرطان رو دارند.
    راه حلش تغذیه بر اساس معیار طب اسلامی ایرانی هست.

  • بدون نام

    به باور من کل پزشکی دروغه و به عنوان علم قبول ندارم و فقط پول هدر دادنه و اگر پزشکی اینقدر مهمه چرا عمر متوسط پزشکان از افراد معمولی بالاتر نیست و مثل افراد غیر پزشک عمر می کنند با وجودی که اکثرشان پولدارن و غصه ی مال و اموال ندارن، بنده کمتر پزشکی دیدم به نود سال هم برسه پس پزشکی دروغه و تنها بازرگانی با جان افراد و جیب مردم را خالی کردنه در ثانی اگر بپذیریم که پزشک حال آدم را بهتر می کند در نهایت مرگ محتوم که خواهد رسید چه با پزشک چه بدون پزشک پس پول را چرا باید داد وقتی نهایت مرگ است به باور من انسانها هر چه بیشتر به دامن طبیعت بازگردند و از مصرف مصنوعات نوع بشر در تمام زمینه ها بکاهند هم سالمتر خواهند بود و هم بیشتر خواهند زیست.

  • حامد

    لااقل واسه اینجور توضیحاتی که میدید یه منابع هم معرفی کنید فقط حرف الکی ننویسید.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج