خواب تلخ دولت برای مشترکان پرمصرف برق؛ ۴۰ برابر؟
وزارت نیرو در سال جدید با هدف مدیریت مصرف برق، تعرفهگذاری پلکانی را اجرا میکند که بر اساس آن مشترکان پرمصرف خانگی تا ۴۰ برابر بیشتر از کممصرفها هزینه پرداخت خواهند کرد.
خبرگزاری تسنیم: وزارت نیرو در سال جدید با اجرای تعرفهگذاری پلکانی و الزام مشترکان پرمصرف، ادارات و صنایع به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، گامهای کلیدی برای مدیریت مصرف برق برداشته است.
وزارت نیرو با انتشار گزارشی اعلام کرد که به منظور مدیریت بهتر مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، و در راستای اجرای قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق و برنامه هفتم توسعه بهای انرژی برق را بهصورت پلکانی افزایش میدهد.
بر اساس این گزارش، بررسیها نشان می دهد حدود 75 درصد از مشترکان برق در محدوده الگوی مصرف قرار دارند و در مجموع 52 درصد از کل برق بخش خانگی را مصرف میکنند.
این دسته از مشترکان بهطور کامل از یارانه انرژی بهرهمند شده و نه تنها مشمول افزایش تعرفه یا اعمال محدودیت در مصرف نمیشوند، بلکه در صورت کاهش مصرف مشمول پاداش نیز میشوند.
در مقابل، 25 درصد از مشترکان خانگی، برق را بیش از الگوی تعیینشده مصرف میکنند که این گروه با وجود سهم کمتر در جمعیت (یک سوم مشترکان کم مصرف)، 48 درصد کل برق خانگی را به خود اختصاص دادهاند که تقریبا معادل کل مشترکان کم مصرف است.
بررسی دقیقتر این گروه نشان میدهد که 15 درصد از این مشترکان، میزان مصرفی تا 1.5 برابر الگو دارند و در مجموع 18 درصد کل برق خانگی را استفاده میکنند.
همچنین 8 درصد از مشترکان بین 1.5 تا 2.5 برابر الگو برق مصرف میکنند که سهم آنها از کل مصرف، 20 درصد است.
در این میان، تنها 2 درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از 2.5 برابر الگو، به تنهایی 10 درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص دادهاند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است.
وزارت نیرو به منظور مدیریت بهتر مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، و در راستای اجرای قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق و برنامه هفتم توسعه بهای انرژی برق را بهصورت پلکانی افزایش میدهد.
در این نظام تعرفهای، مشترکانی که مصرف آنها بیش از 2.5 برابر الگو است، هزینهای تا 40 برابر بیشتر از مشترکان کممصرف پرداخت میکنند. این دستور کار با هدف ایجاد انگیزه برای اصلاح الگوی مصرف و کاهش وابستگی به شبکه برق تدوین شده است و مشترکان پرمصرف تشویق می شوند تا بخشی از برق مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند، امری که در درازمدت میتواند به کاهش فشار بر زیرساختهای تولید و توزیع برق منجر شود.
مستند به این گزارش یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف برق در فصل تابستان، استفاده گسترده از وسایل سرمایشی است و در فصل گرم بیش از 30 هزار مگاوات بار بیشتر (بیش از 60 درصد کل مصرف برق کشور در فصل سرد) را وارد شبکه برق کشور میکند.
مطالعات مشاوران تخصصی نشان داده است که بهینهسازی تجهیزات و مدیریت صحیح مصرف، میتواند تا 50 درصد از میزان برق مصرفی این وسایل بکاهد.
این موضوع بر اهمیت استفاده از دستگاههای کممصرف، استانداردسازی سیستمهای سرمایشی و فرهنگسازی در زمینه مدیریت مصرف تأکید دارد.
علاوه بر سیاستهای مربوط به مصرف خانگی، دولت گامهای مهمی در جهت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برداشته است. بر اساس قانون، دستگاههای دولتی موظف شدهاند که سالانه
5 درصد از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند و این رقم طی چهار سال باید به 20 درصد افزایش یابد.
در صورتی که این الزام اجرایی نشود، میزان برق مصرفی آنها با بالاترین نرخ بازار بورس انرژی محاسبه خواهد شد که هزینههای بالاتری برای نهادهای دولتی در پی دارد.
از سوی دیگر، صنایع نیز ملزم شدهاند که طی پنج سال، سالانه یک درصد از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند تا این رقم در پایان دوره به 5 درصد برسد.
همچنین صنایع انرژی بر مکلف هستند تا پایان سال 1404 نسبت به تکمیل و بهره برداری از نیروگاه های خود تامین اقدام کنند که این گام مهم نیز در کاهش بار تحمیلی به شبکه سراسری خصوصا در فصل گرم نقش تعیین کننده خواهد داشت.
پیش بینی می شود با انجام اقداماتی که مورد اشاره قرار گرفت در فصل گرم سال جدید و سال های آینده ضریب پایداری شبکه برق کشور افزایش یابد و در کنار آن عدالت در توزیع یارانه انرژی برق نیز بیش از پیش محقق شود.
نظر کاربران
به نظرم این کار درسته هر کی بیشتر مصرف داره خب باید جورشم بکشه
دولت بایدبرای استانهای جنوبشرق کشورحتما بایدنرخهای بمراتب کمتری رابگذاردعادلانه نیست باگرماوخشکسالی تمامی شهرها نرخ برق بسیارزیادهست خصوصا درمناطقی مثل زابل وزاهدان بی عدالتی فریادمیزندوپول بسیارزیادی میگیرند؟
خدا لعنت کنه
وقتی برق نداریم مغازه های لوستر فروش غلط بکنند ۷۰۰ تا لامپ روشن کنه
عامل گرونی خود دولته.
کسی برق و گاز رو نمی خوره و اعتیاد بهش نداره ، قطعآ کار تولید خانگی و ...داره و
دولت چرا این همه بیابان خدا تو ایران نیروگاه خورشیدی راه اندازی نمیکنه من خودم کمترین برق رو مصرف میکنم ولی
وقتی میگی گرانی برای یه عده خاص یعنی گرانی برای همه ؟؟؟؟
پزشکیان چرا استعفا نمیده مملکت شده بچه بازی
اینگونه اقدامات در جهت سخت تر کردن زندگی خوبه .
آقای دولت یه کاری کنید هوای مناطق جنوبی خنک بشه قسم میخوریم کولرها رو خاموش کنیم
مسولین بی کفایت هنر دیگه ای که ندارن به جای این که به دنبال رفاه و آسایش مردم باشند ،شدن بلای جان مردم بدبخت
هزینه های افرادی که بدون کنتور به شبکه وصل می شوند را باید ملت بیچاره پرداخت کند؟ این دولت چکاری برای بهینه سازی زیرساخت ها نمود؟ جان ملت از کارگر و کارمند را بگیرید و راحت شوید
چه خواب تلخی پر مصرفها دارند بی انصافی میکنند باید اینجور با انها رفتار بشه ملت بی بضاعت چراغ حیاط را خاموش میکنند
خوب
به جایی اینکه جیب مردم خالی کنید یه فکر اساسی کنید پس واسه چی حقوق نجومی میگیرین
بسیار هم عالی
خبلی دیر به فکر افتادن
بابد 20 سال زودتر اینکارها انجام مبشد
مثل زالو خون مردم را به بهانه های مختلف میمکند
همه این حرفها از،خالی کردن جیب مردم حکایت داره یا در گرما بمیر یا پول بی کفایتی ما را بده & آیا ویلاهای آنچنانی خودتان همین مقدار مصرف می کنید
عیدی سال جدیدبرای مردم بیچاره ودرمانده ...
ای وآی....
به جای اینکه با راه اندازی نیروگاههای جدید رفاه مردم رو تامین کنند با چپاول و غارت ثروت ملی فشار رو به مردم وارد میکنن و کمبودهای حاصل از بی عرضگی و غارت رو از جیب مردم خارج میکنن.
پس استانی مثل خوزستان که دماش تا۷۰درجه هم میرسه بایدچکارکنن
نظرت رابه عمه جان بگوتابه به وچه چه برایت بزند،الگوبایدمیزان مصرف خانه استاندار،فرماندار، روسای ادارات،مراجع ووووو باشدنه میزان مصرف خانه پیرزن تنها. عددراغیرواقعی وپایین می گیرندتاعنوان مصرف بیش ازالگو رابرای چپاول استفاده کنند.چنین عجوبه هایی درهیچ کجای دنیا یافت نمیشود.قبض برق وآب ۱۵ریالی می آمدگفتندشاه غلط می کنداین مبلغ راازمردم وصول کندمگرآب وبرق ارث پدرش است.ولی حالا چی؟؟؟
بخاطر انرژی هسته ای و برق رایگان پدرمونو زیر فشار گرونی و تورم و تحریم در آوردین بعد عرضه ندارین برق تامین کنین میخواین کسری بودجتونو از جیب مردم در بیارین
عزیزان از بهینه سازی تجهیزات و مدیریت مصرف ، تنها افزایش سرسام آور قیمت و تعرفه ها را بلد هستند و به روز رسانی تجهیزات و لوازم تولید برق و نیز آموزش همگانی را به هیچ عنوان در دستور کار ندارند.
مایی که تو قم هستیم هوا از الان گرم شده مجبوریم کولر بزنیم هم بخاطر بچه ها هم بخاطر لوازم برقی مثل یخچال که داغ نکنه بسوزه
لابد به جز کمیته امدادی ها بقیه رو پر مصرف به حساب میارین !
پر مصرف کم مصرف نداره هزینهارو خود بخود میبرن بالا همه هم راضین دودستگی بوجود اومده کم مصرفا وپر مصرفها برق هم یه نمونشه
کشورهای هسته ای مثل ژاپن و آمریکا و غیره تولید برقشون از نیروگاههای هستهای اگر برق مصرف نکنند نیروگاههاشون منفجر می شه ولی ما هنوز چسبیدیم به نیروگاههای آبی. آبم که نداریم خدا رو شکر. اینهمه کشور را توی انواع و اقسام تحریمها قرار دادید و زندگی را برای مردم سخت کردید بخاطر انرژی هستهای به چه منظور؟ بعدش بجایی اینکه دولت انرژی خورشیدی را برای مردم تأمین کنه از شرکتها انتظار داره خودشان نیروگاه بزنند واقعا که. پس این دولت چه کاری قراره برای مردمش انجام دهد؟ دولت؛ اگه عرضه داری مزرعه ماینرها را جمع کن. اینکارو که میتونی بکنی؟ یا عرضه اینکارم نداری؟
خیر
یعنی گرانی برای 20 پر مصرف
نه شمای کم مصرف
چه سالی شود امسال همه بیچاره میشیم
ده پانزده میلیون افغانی تو ایران هستند هم آب و هم برق بنزین گاز و خیلی از چیزها را مصرف میکنند همینها ناتوانی به وجود آوردند بعد حقابه ایران را هم نمیدند اخراجشون کنید چرا مردم باید تاوان بیسوادی و ندانم کاری شماها پس بدند
بابا جان دولت سرشو مثل کبک کرده زیر برف باید برق مصرفی مردم را تامین کنند زمستان گاز مصرف نکن وبرق هیچ وقت مصرف نکن آب مصرف نکن فقط مردم سرشون را بزارن بمیرن ویا برن والسلام
برق مصرف مزرعه ماینرها میشه که اونم کارمردم عادی نیست خوددولتم میدونه کارچه کسانی وفقط فقط مردم بدهکارن
مناطق گرمسیر کشور یک لحظه بدون کولر نمیشه زندگی کرد،،خوب اونا باید تا چهل برابر جریمه بدن؟این عدالته ؟
تنها راه مدیریت فقط جریمه کردن هست؟؟بعد این اضافه درامد رو میخوایید بقاپید ببرید؟؟؟
عالیه والله به ملایمت نمیشه از مردم خواهش کرد
دولت و .... بجای کم کاری های خود و ناکارآمدی های دول قبلی که به جای ساخت نیروگاه و درجا زدن و افغان ها رو وارد کشور کردن و کمبود آب و برق رو دامن زدن نباید الان طلبکار مردم باشن ، شما ۱۰ میلیون افغان رو وارد کشور کردید ، آیا اینها آب و برق و غذا و... نمیخوان ؟ آیا شما به نیروگاه های برق خود افزودید ؟ نه
حتما کارمندی و فقط به خودکارت می اندیشی
چرا فقط دنبال گرفتن خون این ملت به بهانه ای مختلف هستین ایا راهکار دیگری مثل تشویقی برا این ملت بهتر نیست چرا همش تنبیه شما به جای تنبیه کردن یبار ببایین اعلام کنین هرکسی کم مصرف کرد البته تو همه موارد گاز برق اب و...بهش پول بدین ببینین جواب میده یا نه
آخه یعنی چی. مملکت قانون دارد.
اما استفاده نمیشود اگر نه مملکت گل و بلبل میبود.
۴۰ برابر بخاطر چهل سال گذشته است که الان میخواهند بگیرند نه باقیمت چهل سال پیش باقیمت الان که اینهم باجخواهی است وخلاف موازین شرع و قانون اساسی کشور است
باکهمثلعراقیهاکهحسابنمیکنه....
وقتیکممصرفکنیدلارواردمیشه!پسدلاریحسابمیکنهالبتهدولاپهنابقولقدیم....
وام خرید صفحه وباتری خورشیدی بدهید البته کامزدی باشد نه ربا
کارخانه ای که متصل به نیروگاه بود چطور شد ،
اینها آب برق مجانی تا حالا دادن دیگر نمیدن مال افغانها هست
شما مگه بیخودی مصرف می کنی که پرتو بلا میگی باید تولید باید بیشتر بشه فقط مدیریت درست نیست
همه.چی.راه.داره.کارشناس.باسوادبزارید.درست.کنند.همه.چی.را.نه.فقط.گران.کردن.چیزی.درست.نمیشه.
سلام.دوستان.عزیز.بجز.گرانی.و.مردم.را.فقیرتر.شدن.هیچ.راهی.بلد.نیستن.نیروگاه.خورشیدی.وبادی.بزنید.که.کمک..باشه.
شما که برق نداری چرا انشعاب کنتور میفروشی ، آب ، برق ، گاز مملکت به مشکل خورده ، پس چرا جلوی ساخت ساز در حال حاضر نمگیرید ، چرا ها خیلی زیاده
تو همه چیز باید این کارو بکنن مصرف آب مصرف برق گاز
توی شیراز کنار شهر روستای کیان آباد شهرک نظام اکثریت برق دزدی از ستون گرفتند وکنتور هم جدا دارند تابستان از اسپلیت استفاده میکنند و زمستان ازهیلتر برقی هیچ نظارتی هم نیست از کنتور برق استفادهای نمیشه که جریمه پرداخت کنند
از قدیم این رسم بوده حاکمان هر شهری هر کشوری به مردمانشان ظلم می کردند به روش های مختلفی مثلا مالیات میگرفتند از کشت کشاورزی شان نصف شون را میگرفتن اینها یکی روش های است که بر ما زور میگن
آخرعمرتون
مجلس برای این گرانی ها که نارضایتی اکثریت مردم رادارد اقدام کند