۷۱۳۳۲۷
۱۱ نظر
۷۹۰۲
۱۱ نظر
۷۹۰۲
پ

خطرات بیماری سالک را جدی بگیرید

بیماری سالک نوعی عفونت انگلی تک سلولی و جزو بیماری هایی است که در این فصول شایع تر می شوند و اگرچه راه های پیشگیری به نسبت ساده ای دارد، عوارض ناشی از درمان نکردن آن تا آخر عمر باقی می ماند.

هفته نامه سلامت - نیلوفر جامه بزرگی: بیماری سالک جزو بیماری هایی است که در این فصول شایع تر می شوند و اگرچه راه های پیشگیری به نسبت ساده ای دارد، عوارض ناشی از درمان نکردن آن تا آخر عمر باقی می ماند. این بیماری ممکن است در جوامع شهری یا روستایی بروز کند. سخت است بگوییم اما مردم زلزله زده کرمانشاه این روزها جز درد از دست دادن با این مشکل نیز روبرو هستند. این بیماری مشکلات پوستی ایجاد می کند. به همین بهانه با دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و عضو هیات عملی دانشگاه بقیه الله (عج) درباره این بیماری گفتگو کرده ایم.

خطرات بیماری سالک را جدی بگیرید

به طور کلی بیماری سالک چیست؟

- بیماری سالک همان لیشمانیوز پوست، نوعی عفونت انگلی تک سلولی است که از طریق نیش پشه ها منتقل می شود. در واقع با نیش پشه ها و ورود عفونت به بدن انسان انواع درگیری های پوستی، مخاطی یا حتی احشایی ایجاد می شود که البته در کشور ما نوع بیماری که درگیری پوستی ایجاد می کند، شایع است.

پس می توان گفت این بیماری انواع مختلفی دارد؟

- بله؛ دو نوع به نسبت شایع تر بیماری سالک در کشور ما عبارتند از 1. نوع روستایی و مرطوب 2. نوع شهری و خشک. در این دو نوع تفاوت هایی در عامل انتقال و شدت بیماری وجود دارد؛ به طوری که در نوع روستایی بیماری با التهاب و ترشحات بیشتری نسبت به نوع شهری همراه است. سیر بیماری نیز در نوع روستایی و مرطوب حدود 6 ماه است و سریع تر به نهایت بیماری می رسد اما در نوع شهری این زمان ممکن است به 1 سال هم برسد.

این بیماری از کجا می آید ؟

- منبع بیماری موجود زنده ای است که در مرحله اول توسط پشه گزیده می شود که پشه محل مناسبی برای سیر تکامل عامل بیماری ایجاد می کند و در نهایت نیز با گزیدگی انسان باعث ضایعات پوستی می شود. در بیماری روستایی معمولا جوندگان که به میزان بیشتری در روستا وجود دارند، هم مخزن بیماری اند، اما در نوع شهری منبع بیماری معمولا سگ ها هستند.

این نوع گزیدگی های بیماری زا شبیه گزیدگی های معمولی است که همه ما تجربه کرده ایم؟

- نه، بیماری با نیش و گزیدگی شروع می شود که خوب شدن آن طولانی تر است و به مرور زمان نیز ابعاد آن بزرگتر می شود. این ضایعه قرمز و برجسته است که می توان گفت مرکز آن مانند کوه آتشفشان تجمعی از ترشحات چرکی دارد.

پشه های بیماری زا شکل و شمایل خاصی دارند؟

- پشه خاکی انواع مختلفی دارد که نوع پشه روستایی و شهری آنها نیز با یکدیگر متفاوت اند و حتی نوع عفونی هم که انتقال می دهند نیز شبیه یکدیگر نیست. این نوع پشه ها در مناطقی مانند اصفهان، کاشان و قسمت مرکزی ایران بیشتر دیده می شوند و حتی گزارش هایی از گزندگی در تهران نیز وجود دارد. زیاد شدن این پشه ها ربطی به رطوبت هوا ندارد. علاوه بر این موش های صحرایی نیز نقش مهمی در شیوع بیماری نوع روستایی دارند.

راه های درمانی کدامند؟

- روش های مختلفی برای درمان وجود دارند. در بیماری هایی با میزان آسیب محدود معمولا از تزریق آمپول هایی به اسم «گلوکانتیم» استفاده می شود اما در مواردی که ضایعات به میزان بیشتری باشند، نیاز به تزریق سیستماتیک یا نسخه خوراکی یا حتی جراحی نیز است. به تبع اگر شدت بزرگی ضایعه زیادی باشد، دوره درمان و تزریق ها طولانی خواهند شد.

اگر افراد دنبال درمان نروند، چه اتفاقی می افتد؟

- این بیماری به هر حال خود به خود خواب می شود ولی ممکن است بین 6 ماه تا 1 سال طول بکشد اما اگر منتظر درمان خود به خودی شوید، جای زخم بدشکلی برای همیشه روی پوست باقی می ماند. متاسفانه معمولا ضایعه ها روی نواحی باز بدن مانند صورت و دست ها دیده می شوند.بنابراین باید این بیماری هر چه زودتر درمان شود تا کمترین آثار باقی بماند. در نوع شهری گاهی منبع انتقال انسان است و درمان سریع کمک می کند عامل بیماری زا از انسانی به انسان دیگر شیوع پیدا نکند.

خطرات بیماری سالک را جدی بگیرید

آیا زمان شیوع خاصی دارد؟

- گزندگی معمولا اواخر فصل بهار یعنی اردیبهشت و خرداد و اوایل تیر ماه بیشتر می شود.بیماری دوره نهفتگی چند هفتگی دارد و به همین دلیل معمولا مراجعات و شکایت از بیماری بیشتر اوایل پاییز اتفاق می افتند. در شرایطی مانند شهر بم که زندگی به صورت کمپ و چادر ادامه دارد، به تبع شیوع نیز بیشتر خواهد شد.

درباره انتقال انسان به انسان بگویید.

- انتقال انسان به انسان تنها از طریق گزیدگی است که در نوع شهری انسان هم می تواند منبع بیماری باشد، به این صورت که انسان توسط پشه ای که تاکنون ناقل نبوده گزیده شود و با طی شدن سیر تکاملی در بدن دوباره با گزیدن انسانی دیگر توسط همان پشه، بیماری منتقل شود، اما دو انسانی که با یکدیگر در تماس اند نمی توانند به طور مستقیم سالک را منتقل کنند.

آیا توصیه درمانی یا تغذیه ای خاصی برای دوران بیماری یا راه های پیشگیری وجود دارد؟

- نه، تنها توصیه مهم این است که به خصوص در مناطقی که سالک وجود دارد، حتما از پشه بند استفاده کنید تا بیماری بروز نکند.برای پیشگیری سعی کنید در ارتفاعات بخوابید، مثلا در ساختمان ها، پشت بام را برای استراحت انتخاب کنید. پشه ها فرصت پرواز کمی دارند و در مناطق مرتفع تر کمتر هستند و در آخر این که همیشه لباس پوشیده داشته باشید.

این بیماری برای کودکان با خطرات بیشتری همراه است؟

- همه در معرض این بیماری هستند و خیلی ربطی به سن و سال ندارد. گاهی انواع روستایی مسمومیت هایی را نیز به دنبال دارد که مراجعه به پزشک می تواند فرایند درمان را آسان تر کند. اولین علامت بیماری نیز مانند گزیدگی معمولی است اما بعد از گذشت زمان و بهبود نیافتن آن تشخیص بیماری داده می شود.

بیماری سالک با خارش همراه است؟

- خود بیماری سالک خارش ندارد، تنها ممکن است در مرحله اولیه به دلیل گزیدگی پشه فرد احساس خارش کند. هیچ گونه تب یا نشانه های دیگری نیز وجود ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • غفار گرکزی

    بسیار عالی است ممنون از راهنماییی خ بتان

  • حسینی

    درمان زخم سالک روستایی یا مرطوب طی ۵ جلسه پاسمان در شب بهبود بدون جای یا اثری از زخم صدرصد گیاهی آماده هزینه مواد دارو گرقت میشود

  • فاطمه

    لطفا پاسخ دهید سالک واگیر دارد.لطفا هر کسی جواب درستی را میداند پاسخ دهید

  • بدون نام

    نه زخم سالک واگیر نیست چون زخم سالک از نوع باکتری و تخم گذاری می باشد تخم پشه نر یک زخم دارد ولی تخم پشه ماده از یک زخم به چند زخم افشانی میکند واگیر نیست من اختراع زخم سالک روستایی هستم آماد درمان بیماران طی ۵ شب پاسمان بدون جای از زخم یا ردی بماند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      لطفا شماره تلفنتو بگو

  • سمیرل

    لطفا شماره تلفنتو بگو

  • Maryam

    لطفا کسی بگه جای نیش میمونه!؟!!!

  • حسینی

    اگر زخم بهبود یافته و خوب شد یعنی خشک شد جایش میماند و اگر هنوز زخم هستش آدرس بد تا دارو برایت درست کنم تا جای زخم نماند ۰۹۱۰۶۷۲۵۳۱۳

  • بدون نام

    سالک از عنکبوت اینجوری میشه تو کل بدن پخش میشه ما توی خوزستان البته فامیل ما خیلی راحت اینو رایگان درمان میکنن دارو به دردش نمیخوره بیهوده تلاش نکنید

  • بدون نام

    سالک از عنکبوت اینجوری میشه تو کل بدن پخش میشه ما توی خوزستان البته فامیل ما خیلی راحت اینو رایگان درمان میکنن دارو به دردش نمیخوره بیهوده تلاش نکنید

  • مقدم

    من دستم سالك زده هنوز از هيچ دارويى استفاده نكردم امپول هم دوست ندارم داروى ديگه اى هست كه استفاده كنم ممنون ميشم راهنمايى كنيد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج