ایکیوسان در خانه شما
کودک باهوش دوست دارید؟
اگر می خواهید کودک شما بتواند در آینده در موقعیت های مختلف زندگی موفق عمل کند، باید جنبه های گوناگون هوش او را در کودکی فعال کنید. اسباب بازی هایی که در این مطلب آنها را به شما معرفی می کنیم، تاثیر زیادی در پویا کردن هوش فرزندانتان دارند.
این در حالی است که بسیاری از خانواده ها تصور می کنند که پیشرفت های تحصیلی فرزندشان نماد بارزی از باهوش بودن آنهاست. در نتیجه هوش فرزند شما فقط به موفقیت او در امتحانات درسی محدود نمی شود. اگر می خواهید کودک شما بتواند در آینده در مخوقعیت های مختلف زندگی موفق عمل کند، باید جنبه های گوناگون هوش او را در کودکی فعال کنید.
استفاده از اسباب بازی ها، یکی از بهترین راه ها برای فعال کردن هوش بچه هاست. اسباب بازی هایی که در این مطلب آنها را به شما معرفی می کنیم، تاثیر زیادی در پویا کردن هوش فرزندانتان دارند.
پازل ها
به طور کلی پازل های مقوایی یک نوع معمای تصویری هستندکه هوش تصویری را به طور موثری تقویت میکنند. به آنها جورچین هم می گویند. این روزها پازل های مختلف در ابعاد و اشکال گوناگون و برای تمام گروه های سنی در اسباب بازی فروشی ها دیده می شود.
پازل هایی با قطعات زیاد برای کودکان بزرگتر مناسب تر هستند. بعضی از جورچین ها قطعاتی از جنس فوم دارند که به علت نرمی، بی صدا و مقاوم بودن برای کودکان کم سن و سال کاملا مناسب هستند، ضمن اینکه داخل جعبه بعضی از این پازل ها تعدادی نخ رنگی هم وجود دارد تا کودکان بتوانند قطعات را با نخ به هم متصل کنند. این بازی ها برای هماهنگی چشم و دست، تشخیص جاگذاری، طبقه بندی و تقویت مهارت دستی هم سرگرمیخوبی به شمار می روند.
مکعب روبیک
قدمت این بازی به یک سال قبل از پایانی جنگ جهانی دوم بازمی گردد. یک پروفسور مجارستانی آن را اختراع کرد و پس از مدتی به یکی از پرفروش ترین سرگرمی های جهان تبدیل شد. این مکعب یک هسته مرکزی و سه محور متقاطع دتارد تا بتوانید با حرکت دادن آنها تمام رنگ های یکسان را در یک سطح کنار هم قرار دهید.
شاید در ابتدا برای افراد بزرگسال هم بازی دشواری به نظر بیاید تا چه برسد به کودکان اما می توانید در سایت های اینترنتی یا با خرید کتاب راهنما، روش حل معمای روبیک را یاد بگیرید و آن را به فرزندتان و به ویژه کودکان بزرگتر و نوجوانان آموزش دهید و هوش منطقی و حرکتی او را تقویت کنید.
خمیر رنگی
جعبه های پر از خمیر رنگی برای بسیاری از کودکان سرگرمی جذابی هستند. البته گروهی از این خمیرها ابزارهایی دارند که به فرزند شما کمک می کند با استفاده از آنها خمیر را صاف یا اشکالی را بسازد. به هر حال این فعالیت به پرورش هوش جسمی - حرکتی و البته خلاقیت کودک کمک می کند و او یاد می گیرد که از انگشتانش برای انجام کارهای ظریف تر هم کمک بگیرد.
رنگ انگشتی
رنگ های انگشتی با رنگ های معمولی کمی فرق دارند. این رنگ ها شبیه کرم هستند و اگر واژگون شوند، نمی ریزند و کودکان می توانند رویکاغذ، مقوا، سرامیک، شیشه و پارچه با آنها نقاشی کنند. رنگ های انگشتی پس از 15 تا 20 دقیقه خشک می شوندو کودک به راحتی می تواند دست هایش را با آب و صابون تمیز کند. بنابراین برای تقویت هوش، رنگ های انگشتی را فراموش نکنید.
میکروسکوپ و تلسکوپ
برای اینکه کنجکاوی فرزندتان را برانگیزید و هوش منطقی و ریاضی او را بپرورانید، یک میکروسکوپ یا تلسکوپ برایش بخرید. اگر می بینیدکه به موضوعات علمی یا ستارگان علاقه مند است با خرید این اسباب بازی ها هوش او را توسعه دهید تا اوقات فراغتش را آنطور که دوست دارد پر کند.
حلقه هوش
این بازی شامل یک محور عمودی و تعدادی حلقه است که کودک باید حلقه ها را بر اساس اندازه شان از بزرگ به کوچک روی هم قرار دهد. چنین وسیله ای به کودک شما کمک می کندن که خیلی زود با منطق و اصول اولیه ریاضی آشنا شود. مفهوم بزرگ و کوچک را یاد بگیرد و در کنار آنها با رنگ های مختلف هم آشنایی پیدا کند. بازی با حلقه ها برای کودکان دو تا سه ساله سرگرمی خوبی است.
فوتبالدستی
یک بازی سرگرم کننده گروهی که همه کودکان از آن لذت می برند. اگر یک فوتبالدستی بخرید چند نفر از اعضای خانواده به طورهمزمان با آن مشغول بازی می شوندو ضمن بازی، حالات یکدیگر را بهتر درک می کنند. در کنار آن، مهارت های بدنی و ورزشی در کودکان و نوجوانان تقویت می شود.
تخته جادویی
یکی از وسایل جالبی که می تواند کودکان را به راحتی سرگرم کند، تخته جادویی است. کودکان کوچکتر می توانند با قلم مخصوص هر چیزی را که دوست دارند روی آن نقاشی کنند و بعد با کشیدن یک دکمه، همه محتویات روی تخته پاک می شود.
علاوه بر این در موردکودکان بالای هفت سال، اگر از کودک بخواهید که حروف یا کلماتی را روی تخته بنویسد، به تقویت هوش زبان شناختی او کمک می کنید. حتی می توانید برای آموزش حروف الفبا، یادگیری واژگان جدید و تمرین دیکته از این وسیله بهره مند شوید.
عروسک های نمایشی
چند نمونه از این عروسک ها را بخرید و بعد همراه با کودک نمایش عروسکی ترتیب دهید. بهتر است ضمن بازی، داستانی را تعریف کنید و دفعه بعد به کودک فرصت بدهید تا این قصه را بازگو کند. هر بار با قصه های تازه واژه های جدیدی را به کودک بیاموزید و از او بخواهید آنها را در بازی های بعدی آنها تکرار کند. با این بازی مهارت های گفتاری و همینطور هوش زبان شناختی او تقویت می شود.
بازی با حروف الفبا
در بین اسباب بازی های رنگارنگ می توانید جعبه ای از حروف الفبای فارسی مقوایی هم پیدا کنید. این حروف از آن جهت کاربرددارند که کودکان می توانند با استفاده از آنها علاوه بر پرورش دقت و حافظه تصویری، اشکالات املایی شان را برطرف کنند و لغات تازه ای یاد بگیرند.
یک بازی که می توانید با این کلمات انجام دهید این است که چند حرف را به طور تصادفی از جعبه خارج کنید و از کودک بخواهید با جابجا کردن آنها کلمات تازه ای بسازد. هر چقدر تعداد کلمات با معنی بیشتر باشند، امتیاز بیشتری به دست می آورد. این بازی به صورت گروهی هم قابل اجراست و البته کودکان بالای هشت سال در آن موفق تر هستند.
نظر کاربران
مقاله جالب و عالی بود
از مطالب خوبتان ممنون