مزایای زرشک و اثرات مطلوب آن بر جنین
استفاده صحيح از مواد غذايي و ادويهاي ميتواند موجب رشد و نمو جنين شده و سلامت جنين را تضمين نمايد.
به طوري كه تحت تاثير هورمون استروژن آندومتر رشد كرده و غدد مترشحه آن حجيم و طويل ميگردد و بافت عضلاني رحم داراي حركات ضرباني منظم ميشود. هورمون پروژسترون نيز رشد و تكثير اپيتليوم رحم را كاهش ميدهد و آن را براي ترشح به حالت فعال در ميآورد.
۱-تغذيه مادر از جمله مواردي است كه در پايداري دوره جنيني داراي اهميت فراوان ميباشد. استفاده صحيح از مواد غذايي و ادويهاي ميتواند موجب رشد و نمو جنين شده و سلامت جنين را تضمين نمايد. از طرف ديگر مصرف ناصحيح و نامتعادل ميتواند باعث بروز ناهنجاريهاي جنيني گردد.
۲-اطباء و دانشمندان از قرنها قبل به اثرات برخي از ميوهها و سبزيجات در دوره جنيني آگاهي داشتهاند. به طوري كه ابنسينا در كتاب ارزشمند قانون مصرف برخي از مواد را در بارداري منع نموده است.
ميوه زرشك يكي از اين موارد است كه ابنسينا براي آن اثرات سقطآور قائل شده است. اين ميوه داراي الكالوئيدهايي نظير بربرين، پالماتين، بربامين ميباشد. همچنين تركيبات فنلي از قبيل آنتوسيانينها، كاتهشينها، فلاونولها و ۳-اسيدهاي كلروژنيك در آن گزارش شدهاست. از ديگر تركيبات ميوه ميتوان قندها، تاننها، اسيدهاي آلي، مواد معدني و كاروتنوييدها را نام برد.
۴-ميوه زرشك از نظر درماني اثرات بيولوژيكي و فارماكولوژيكي متعددي را شامل است كه ميتوان اثرات خلطآور، ضدسرفه، ضدميكروب، ضدقارچ، كاهنده فشار خون و ضدتب را نام برد و همچنين ميتوان از آن در درمان بيماريهاي كبدي و صفراوي، روماتيسم، نقرس استفاده نمود.
۵-تحقيقات جديد در مدلهاي حيواني، نقطه نظرات اطباء گذشته، در مورد منع مصرف زرشك در بارداري را مورد تاييد قرار ميدهد. به طوري كه مشخص گرديد كه بربرين كه يكي از آلكالوئيدهاي اصلي ميوه زرشك است، ميتواند موجب انقباضات عضلاني صاف رحم گردد و افزايش انقباض ميتواند منجر به سقط شود. لازم به ذكر است كه بربرين علاوه بر اثرات سقطآور آن به علت سميت در دوزهاي بالاي آن موجب اثرات تراتوژنيك ميشود.
همچنين ماده ديئيدرواكسيد بالميتينيوم (DPH) Dihydropalimitinum hydroxide موجود در ميوه زرشك داراي خاصيت ضد استروژني است كه باعث آتروفيه شدن آندومتر و سير برگشتي غدد استرومائي و چروكيده شده آن ميشود. اين تغييرات باعث عدم تغذيه كامل جنين و اختلال در عملكرد رشد و نمو جنين ميگردد. در ضمن بررسيهاي انجام شده بر روي مدل حيواني مشخص نمود كه تجويز kg/g ۵/۳ عصاره آبي ميوه زرشك در موشهاي سورينژاد Balb/c در روزهاي ۷، ۸ و ۹ بارداري كه برابر ۳ ماهگي در انسان است، ميتواند موجب توقف رشد جنينها و بروز ناهنجاري در ستون مهره، دستگاه عصبي، چشم، صورت و دستها گردد.
با توجه به اين كه زرشك در برخي از مناطق ايران از جمله شاهرود، سبزوار، بيرجند و ديگر نقاط ايران در تابستانها به عنوان يك نوشيدني مفرح مصرف ميشود، پيگيري اثرات ميوه زرشك در يك مطالعه جامع انساني در بارداري ضروري است و آگاهي جامعه پزشكي و مردم در مورد عوارض اين ميوه در بارداري حياتي است تا بتوان با استفاده صحيح از آن، از عوارض احتمالي ياد شده جلوگيري نمود.
نظر کاربران
وا!!!!!!!!!!!! اینا که از مضرات زرشکه.
پاسخ ها
واقعا!!!!!!!! ما که فوایدی ندیدیم
تیتر مطلب اشتباه زده شده و خیلی هم خطرناکه، چون بعضیا مثل من عادت دارن فقط تیتر مطلب رو بخونن، "اثرات مطلوب بر روی جنین" نوشته شده در حالی که ظاهرا اثراتش روی جنین نامطلوب هست!
SARE KARIM
حواستون موقع نوشتن مطلب به این مهمی باید بیشتر جمع باشه
همه هینا رو ول کن او بچه رو ببین چقدر زیباست.خدایا بنازم به عظمتت
واقعا" باید بیشتر دقت کنند با یاسمن موافقم.
واااااای خدا چه عکس نانازی
خوب بود.
دوستان با احساسم سلام
تا ببینیم کی عنوان مطلب تغییر میکند
واي من هفته يازده بارداري هستم الان چهار پنج روزه روزي يه ليوان آب زرشك ميخورم خيلي هم بهم ميچسبه الان اين مطلب رو ديدم چيكار كنم؟ استرس گرفتم
سلام من در چهار هفتگی هستم یک لیوان اب زرشک خوردم. نمیدونستم چ کنم تا اثراتش از بین بره