۱۶۶۵۴۲
۱۲ نظر
۵۳۰۹
۱۲ نظر
۵۳۰۹
پ

راهی برای سلامت و مدیریت استرس

چگونه مراقبه کنیم؟

چگونه باید مراقبه کرد؟ مراقبه دروواقع سخت نیست و افرادی که به طور منظم مراقبه می کنند از فواید بسیار آن بهره مند می شوند. فراگیری مراقبه حقیقتاً به درد بخور و مفید است! و اکنون می توانید مراقبه را بیاموزید!

مجله اینترنتی برترین ها




مجله دنیای سلامت - ترجمه سمیرا سرایلو: چگونه باید مراقبه کرد؟ مراقبه در واقع سخت نیست و افرادی که به طور منظم مراقبه می کنند از فواید بسیار آن بهره مند می شوند. فراگیری مراقبه حقیقتاً به درد بخور و مفید است! و اکنون می توانید مراقبه را بیاموزید!

چگونه مراقبه کنیم؟

نحوه انجام:

زمان کافی و مکانی ساکت و آرام بیابید

هنگام مراقبه، داشتن مکانی آرام به دور از مزاحمت و زمانی اختصاصی می تواند برای داشتن مراقبه ای بی وقفه و بدون مزاحمت مفید باشد. زمانی که تازه شروع به مراقبه می کند، از روزی چند دقیقه (۵ یا ۱۰) شروع کنید، همین زمان کم هم می تواند به شما کمک کند تا آن را تبدیل به عادت کنید بعدا اگر دوست داشتید می توانید زمانش را بیشتر و بیشتر کنید.

راحت بنشینید

زمانی که مراقبه می کنید، مهم است راحت و آسوده باشید، اما نه آنقدر که خواب تان ببرد (مگر اینکه برای مشکلات خواب مراقبه کنید). بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای مراقبه در راحت ترین وضعیت بنشینند. اگر اولین بارتان است که می خواهید مراقبه کنید وضعیت های نشستن متفاوت را امتحان کنید و هرکدام برای تان راحت تر بود را انتخاب کنید مهم این است که بدن تا در حالت راحت و ریلکس باشد.

چگونه مراقبه کنیم؟

بر زمان حال تمرکز کنید

آیا صدای آرام درون سرتان را می شناسید گفتگوی درونی تان؟ آن گزارش لحظه به لحظه ای از گذشته ها و تامل و تعمق در گذشته، برنامه ها و مشغولیت ذهنی تان نسبت به آینده و تحلیل هرچیزی را شامل می شود. زمانی که مراقبه می کنید با تمرکز بر لحظه حال این صدای آرام ذهن تان را خاموش کنید. تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا تمرکزتان در لحظه حال بمانید.

تمرکز بر...

اگر فکر می کنید، رهایی از این پرگوییهای ذهن «کار خیلی ساده ای است...» ممکن است حق با شما باشد. آن صدای آرام می تواند سمج و یکریز باشد، و بر «هیچ چیز» تمرکز نداشته باشد، اما سعی کنید ذهن تان را کاملا خالی و شفاف نگه دارید، این کار نیاز به تمرین دارد. (هر زمان که مراقبه می کنید این کار را هم تمرین می کنید!) برخی ترجیح می دهند برای تمرکز و رهایی از این پرگویی ذهن بر ذکری تمرکز کنند، بقیه بر تنفس شان، موسیقی مراقبه، یا امثال هم تمرکزی می کنند، همه اینها می تواند مفید باشند. تکنیک های مراقبه بسیاری برای تمرکز وجود دارد، و گاهی یافتن تمرکزهای جدید می توانند بسیار مفید باشد.

شما عالی هستید

افراد بسیاری فکر می کنند که نمی توانند مراقبه کنند چون ساکت کردن این صدای درون ذهن از هر صدای دیگری سخت تر است. اگر متوجه شده اید که این صدای درون تان فعال تر شده است و هنگام مراقبه باعث حواس پرتی تان می شود، شما جایی «اشتباه» نکرده اید -در حقیقت ممکن است به این معنی باشد که شما در مسیر صحیحی هستید! این اتفاق حتی برای افرادی که اغلب و طولانی مدت مراقبه می کنند هم می افتد، اگر زمانی را به مراقبه اختصاص می دهید، و به خاطر دارید که در هر لحظه بر لحظه حال تمرکز کنید، شمال کارتان را به نحو احسن انجام می دهید، پس نگران چیزی نباشید.

چگونه مراقبه کنیم؟

توصیه ها:

• وقتی تازه شروع به مراقبه می کنید، بهتر است از روزی ۵ دقیقه شروع کنید، به جای اینکه هفته ای ۳۵ دقیقه مراقبه کنید روزی ۵۴ دقیقه مراقبه را در برنامه تان بگنجانید، منظم و مرتب بودن مراقبه از مدت زمان آن مهم تر است. زمانی که این کار را به عادت بدل کنید، می توانید مدت زمان مراقبه تان را افزایش دهید، و اگر زیادی به خودتان سخت بگیرید، هرگز نخواهید توانست آن را تبدیل به عادتی مثبت در زندگی تان کنید.

• هدف نهایی خوب ۱۰-۲۰ دقیقه، یک تا دوبار در روز است. به راحتی می توانید به مراقبه بپردازید، چون زمان چندانی از زندگی شما را نمی گیرد، اما به مرور فواید بسیار آن را خواهید دید، مانند کاهش استرس.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    من بعد از نمازم سر سجاده می نشینم و با این کار آرامش عجیبی بهم دست می ده .تا نماز بعد . پیشنهاد می کنم به عنوان یک مسلمان نماز رو بیشتر تبلیغ کنید...

  • محمد حسین

    سلام
    من تازه شروع کردم. راستش بار اول سخته تمرکز کنی ولی پنج ثانیه تونستم تمرکز کنم دیدن یه جاایم که نمیدونم رو چی بود ولی برگای مختلف درخت بود این یعنی درشت انجام میدم؟
    بعدش من یه نور هایی خمیده به رنگ زرد می بینم ولی وقتی چشمای بستمو به طرفش میچرخونم سریع میرن

    پاسخ ها

    • پدرام

      توهم زدی

  • نوید

    سلام.مدتی است که گوشم دچار وزوز 24 ساعته و مدام شده.تقریبا 2 ماه.میخواستم ببینم با این صدا که تو گوشم هست میتونم تمرکز و مراقبه کنم.و دوم اینکه با تمرکز و مدیتیشن میشه این صدای زنگ تو گوشم رو از بین ببرم یا کمترش کنم!!خواهشا جواب سوالم رو به ایمیلم بفرستید چون واقعا داره زندگیمو مختل میکنه.حاظرم هر کاری بکنم تا از دست این سر رهایی یابم.
    با تشکر فراوان

  • بدون نام

    به نظرم به جای مراقبه روی نماز تاکید کنیم و با اصول و عشق و سر به سجده واقعی باشیم از منبع آرامش آرامش بخواهیم و بگیریم بهتره .مراقبه واقعی عبادت خداست من هر وقت سر به سجده میزارم بعد از نماز آروم میشم

    پاسخ ها

    • ashkan

      اگر آروم میشی چون یه انجام وظیفه کردی. نماز رو واسه خودتون وظیفه کردید و وقتی تموم میشه حس خوبی دارید. الکی تبلیغ دین رو نکنید

    • بدون نام

      مراقبه یعنی ذهن خود راخالی کنیم وبه چیزی فکر نکنیم
      میشه گفت این همان کاریه است که در نماز جماعت موقع خواندن حمدوسوره انجام میشه

  • محمد

    سلام بنظر من( مراقبه )نه تنها با نماز و اعمال عبادی منافاتی نداره، بلکه میتونه به بالا بردن کیفیت اونا کمک هم بکنه. اگربتونیم از مراقبه برای در اختیار گرفتن افکارمون استفاده کنیم.میتونیم از خوندن یک نماز با حضور قلب کامل بهره مند بشیم. نه اینکه سر نماز به همه چیز فکر کنیم جز اونی که باید.

  • طیبه

    من از وقتی مراقبه شروع کردم وز وز گوش دارم میشه منو راهنمایی کنید
    ممنون میشم

    پاسخ ها

    • پدرام

      بسیار هم عالی خیلیم خوبه

  • بدون نام

    نماز ومراقبه همه خوب است تمام اینها باهم کار آیی بیشتر دارد نماز هم مراقبه است اگر با حضور قلب باشد ما یاد می گیریم که در نماز هم سکوت ذهن داشته باشیم چون تمامی ذکرهای نماز دعا ودرخواست ازخداونداست .مثال تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می جویم.

  • ندا

    عالیه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج