۱۱۵۳۷۵۶
۲۱ نظر
۵۰۰۴
۲۱ نظر
۵۰۰۴
پ

آسترازنکا یا سینوفارم؟ واقعا این هم فخر فروشی دارد؟

در روز‌های گذشته که واکسیناسیون در ایران شدت گرفته است؛ یک دو قطبی عجیب میان مردم مشاهده می‌شود.

برترین‌ها: در روز‌های گذشته که واکسیناسیون در ایران شدت گرفته است؛ یک دو قطبی عجیب میان مردم مشاهده می‌شود. در واقع آن‌هایی که آسترازنکا زده‌اند به آن‌هایی که سینوفارم ترزیق کرده‌اند فخر می‌فروشند، با این منطق که آسترازنکا واکسن پرکاربردتری در جهان بوده است و در اتحادیه اروپا پذیرفتنی‌تر است. گروهی از مردم نسبت به کارایی واکسن ساخت چین بدبین هستند در حالی که سینوفارم در کشور‌هایی نظیر امارات، هند و چین کارایی خودش را نشان داده و به نظر می‌رسد مقبولیت کمتر آن بیشتر متاثر از الزامات بازار مالی در جهان باشد، بازار‌هایی که مرتبط به واکسن است. در مطلب زیر رشته توئیتی از یک اکانت به نام «مهرنوش» را آورده‌ایم درباره‌ی میزان اثربخشی این دو واکسن.

آسترازنکا یا سینوفارم؟ واقعا این هم فخر فروشی دارد؟

آسترازنکا

در آغاز واکسیناسیون برخی کشور‌ها برخی کشور‌ها توصیه کردند که واکسن آسترازنکا برای سنین بیش از ۴۵ سال تزریق شود. اما با گذشت چند ماه حالا توصیه‌ای که می‌شود این است که بهترین واکسن در دسترس‌ترین آن است. تغییر توصیه به این دلیل بود که گونه‌های جهش یافته کرونا جوانان را بیشتر درگیر کرده و راهی بیمارستان می‌کند و احتمال مرگ جوانان با کرونا قابل مقایسه با احتمال مرگ آن‌ها با واکسن آسترازنکا نیست. مطالعات اولیه نشان می‌داد که آسترازنکا در برابر ویروس کرونا ۹۲ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. با این حال با جهش ویروسی اثربخشی این واکسن نیز کاهش یافته و حالا در برابر گونه دلتا ایمنی ۶۰ تا ۶۷ درصدی ایجاد می‌کند. با این حال این واکسن به طور موثری از ابتلای شدید و موارد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا کم می‌کند. در جدیدترین اطلاعات استرازنکا در اروپا، در مورد عوارض بسیار نادر مربوط به خون (TTS)، این گزاره که این عوارض بیشتر در زنان زیر ۶۰ سال دیده شده حذف شده. با توجه به آنالیز جدید، سن و جنسیت اثر چندانی در عوارض دیده شده ندارند. در ۵۹۲ میلیون دز، ۱۵۰۳ مورد مشکوک (و نه قطعی) گزارش شده.

آسترازنکا یا سینوفارم؟ واقعا این هم فخر فروشی دارد؟

سینوفارم

سازمان جهانی بهداشت مجوز استفاده اورژانسی از واکسن سینوفارم را از۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ (۷ مه ۲۰۲۱)، حدود ۴ ماه پس از مجوز سازمان ملی تجهیزات پزشکی چین در۱۰ دی ماه ۱۳۹۹ (۳۱ دسامبر ۲۰۲۰)، صادر کرد. ۴۲ کشور دیگر از جمله مجارستان، ونزوئلا و سریلانکا نیز این واکسن را تأیید کرده‌اند، اما آژانس ارزیابی محصولات دارویی اروپا (EMA) هنوز آن را برای استفاده در اتحادیه اروپا بررسی نکرده است.موسسه محصولات بیولوژیکی پکن از تکنولوژی مناسبی برای تولید واکسن سینوفارم علیه ویروس کووید ۱۹ استفاده کرد. واکسن شامل دو دوز ویروس غیر فعال شده برای تحریک سیستم ایمنی بدن است.

درباره‌ی نتایج سینوفارم در دو مطالعه یکی از سری‌لانکا و یکی از مجارستان: هر دوی این مطالعات پیش‌مقاله هستند و داوری نشده‌اند. معنی این حرف این است که ممکن است بعضی از نتایج‌شان تا موقع قبول شدن و چاپ عوض شوند، ولی این اتفاق معمولا برای نتایج اصلی نمی‌افتد. چیزی که هر دو تحقیق می‌گویند این است که در تعدادی از افراد ۶۰ سال به بالا، آنتی‌بادی بعد از واکسن سینوفارم ایجاد نمی‌شود. این خبر را قبلا از کشور‌های عربی هم شنیده بودیم و حالا دو مطالعه آنها را نشان می‌دهند. مطالعه‌ی سری‌لانکا از چند تست مختلف استفاده کرده، ولی تست مجارستان دقیق‌تر است. مطالعه‌ مجارستان می‌گوید ۹۰٪ افراد زیر ۵۰ سال، ۷۵٪ بالای ۶۰ سال و فقط ۵۰٪ بالای ۸۰ ساله‌ها آنتی‌بادی خنثی‌کننده تولید کرده‌اند. این مطالعه سپس شاخص‌ها ر با نمونه‌ کوچکی از فایزر مقایسه می‌کند و می‌گوید تیتر ناشی از سینوفارم به مراتب پایین‌تر است.

مطالعه‌ی سری‌لانکا مثبت‌ است. در این کشور نمونه‌ها بین افرادی که از بیماری کرونا بهبود پیدا کردند مقایسه شده و گفته شده اگر بعد از سینوفارم آنتی‌بادی تشکیل شده باشد، تیتر در یک حد است و ارتباطی به سن دیده نمی‌شود؛ و در ادامه گفته شده که این واکسن احتمالا به دلتا جواب می‌دهد. هر دوی مطالعات نیاز به داوری دارند. تست‌ها متفاوت است و اگر تحقیق را بخوانید می‌بینید اشکالاتی هم دارند که احتمالا قبل از چاپ تحقیق باید پاسخ داده شوند. ولی بخشی که اهمیت دارد و از قبل خبر آن منتشر شده بود این است که تعدادی از افراد بالای ۶۰ سال ایمنی نخواهند داشت.

آسترازنکا یا سینوفارم؟ واقعا این هم فخر فروشی دارد؟

هرچند تحقیقات جدید نشان می‌دهد برای افراد با بیماری‌های خاص (پیوند عضو، سرطان فعال، در حال درمان با دارو‌های سرکوب‌کننده‌ی ایمنی و دیالیز) فارغ از نوع واکسن قبلی باید بوستر(دوز تقویتی یا دوز سوم) زده شود. اما افراد بالای ۶۰ سالی که سینوفارم زده‌اند تاکید به بوستر می‌‌شوند. توصیه نهایی این که؛ این داده‌ها هنوز زیاد نیستند. این واکسن در لیست WHO هست و اگر واکسن دیگری از این لیست در دست نیست استفاده از آن قطعا لازم است و بهتر از کرونا گرفتن است!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    صد البته استرازنکا بهتره

    پاسخ ها

    • حسام

      بله استرازنکا احتمالاً بهتره چون در اروپا تولید شده و برای تولید اون استانداردهای خاصی رعایت شده. اما سینوفارم هم توسط بهداشت جهانی تایید شده و چین هم جمعیت خودش رو با سینوفارم واکسینه کرده و الان مرگ و میر کرونایی در این کشور به شدت کم شده. به نظرم هر واکسنی در دسترس بود و احتمال مرگ رو کاهش بده باید تزریق کرد.

    • بدون نام

      اصلش افراد بالای هفتاد ساله دیگه ما از کجا بفهمیم بدن والدینمون انتی بادی ایجاد کرده یا نه؟ خدا بکشدتون

  • بدون نام

    هنوز از ورود اين همه واكسن داريد ميسوزيدا!بسوزيد و بسوزيد و بسوزيد
    #رئيسي

    پاسخ ها

    • خدا

      یه قانونی تو اینجا هست که میگه آش کشک خاله اته بخوری پاته نخوری پاته /آب مقطر هم شده بهت میزنن اما باید کرونای جمعی بگیری تا تموم شه،آقایون خودشونو دارن پاره میکنن که سینوفارم از همه بهتره ،چون برکت هم همون سینوفارمه تو شیشه میاد برچسب برکت اینجا میخوره!!!

    • فر

      چه ربطی به خبر داشت الان؟
      داره درمورد 2 تا از واکسن های موجود در کشور صحبت میکنه

    • بدون نام

      من اهل واكسن زدن نيستم و كادر درمان هم هستم ولي اين كه شماها از ورود اين همه واكسن ناراحتيد معلومه خوب سوختيد...خووووووووووووووووووووووووب

  • بدون نام

    سینوفارم امارات،نزدیکترین کشوربما،جواب داده!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دبی،که همه فایزر زدند

  • بدون نام

    برترین ها اصلا قابل اعتماد نیست، البته میدونم که دیدگاه منو انتشار نمیدین، شما اگه از سینوفارم حمایت میکنید دلیل داره، اگه بدون قصد و غرض نیست، بدشانسی ما اینه که مطالبی که راجع به واکسنه علمی نیست مثل کشورهای دیگه و همه سیاسی محسوب میشه

  • ابی

    من رفته بودم برکت بزنم لحظه آخر پام خودش رفت سمت میز آسترازنکا

  • مهرداد

    وقتی هر دوشون رو سازمان بهداشت جهانی تائید کرده دیگه فرقی نمیکنه... تو این اوضاع که کشور ما مردم مراعات نمیکنن و مسئولین هم به فکر نیستن... به نظر من فرقی نمیکنه کدوم رو بزنی... همین که تا یه درضدی بهت کمک کنه و از مرگ نجات بده به نظرم کفایت میکنه...

  • بدون نام

    چه کشورهای بزرگی داره سنوفارم میزنن همه مثل ما بربخت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چرا فکر کردی باید با اروپاییها رقابت کنی؟خوب خودتو تو آینه نگاه کن

  • بدون نام

    ماکه ازکار های این زمانه سر درنمیاریم اول گفتند این واکسنها آلوده است هالا همه دوست دارند همان واکسن را تزریق کنند امان ازسیاست که راست ودر وغش معلوم نیست.

  • علی

    شما بیایید یه کار درست علمی تو کشور خودمان انجام دهید این دیگه کاری نداره. افرادی که واکسن زدند از هر نوع تحقیق شود میزان اینمنی میزان آتتی بادی سازگاری. مرگ و میر و

    پاسخ ها

    • سارا

      مگه توو این مملکت کسی دلش برای کسی میسوزه که به خودشون زحمت تحقیق بدن؟

  • محسن

    فقط برکت

  • بدون نام

    قربونت این چه تیتریه، مسئله فخر فروشی نیس، میزان ایمنی بخشیه واکسنه که مهمه واسمون

  • بدون نام

    اونایی که چینی زدن واکسنهای غربی رو برای دوز سوم در نظر گرفتن.

  • بدون نام

    همون اولا که پزشکا گفتن سن پایین هر کدوم شد فرقی نداره، برای سن بالا بهتره استرازنکا تزریق بشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج