موضوعات جالب و زیبایی که در کشورهای مختلف تدریس میشود
وقتی هنوز بچه هستیم نمیفهمیم که دانش، قدرت است. درس خواندنهای شب امتحان و تکالیف خانه، اشتیاق ما را به مدرسه کم میکرد. اما خوشبختانه به نظر میرسد که معلمان بالاخره در حال فهمیدن این موضوع هستند.
برترینها : وقتی هنوز بچه هستیم نمیفهمیم که دانش، قدرت است. درس خواندنهای شب امتحان و تکالیف خانه، اشتیاق ما را به مدرسه کم میکرد. اما خوشبختانه به نظر میرسد که معلمان بالاخره در حال فهمیدن این موضوع هستند. در مدارس سراسر جهان، دروسی وجود دارد که به بچهها کمک میکند از درس خواندن لذت ببرند.
شادی (آلمان)
چطور خوشحال باشیم؟ بسیاری از ما دوست دارند این راز را بدانند. در آلمان، بچهها یاد میگیرند در مدرسه یاد میگیرند که در هماهنگی با خودشان و دنیا زندگی کنند. درس شادی در بیش از ۱۰۰ مدرسه تدریس میشود. در یکی از آن ها، در هایدلبرگ، مدیر مدرسه این کلاس را تدریس میکند. هیچ امتحان یا آزمونی وجود ندارد، اما در طول سال، هر دانش آموز سعی میکند پروژه مهربانی خود را عملی کند. به عنوان مثال، آنها ویدئویی آماده میکنند که میتواند دیگران را کمی خوشحال کند. آنها میتواند داوطلب شوند یا یک رویداد خیریه ترتیب دهند.
این دروس در سایر مدارس جهان هم تدریس میشوند: مثل بوتان، کرت و استرالیا. در استرالیا این برنامه «آموزش مثبت» نامیده میشود و بر اساس تحقیقات مارتین سلیگمن است که هنوز هم فعالانه درباره روشهای شادبودن تحقیق میکند.
اکتشاف (آمریکا)
این یک کلاس عملی است که دانش آموزان در آن به بخشهای مختلف شهرشان میروند؛ مثلا، به یک مزرعه محلی، بازار، رستوران یا تصفیه خانه فاضلاب. این درس یک بار در هفته است و ۵ ساعت طول میکشد. بعد از هر سفر، معلم درمورد بخشهای نظری درس صحبت میکند. اگر کلاس درباره غذا باشد، بچهها میفهمند که غذاها از کجا میآیند و قیمت واقعی آنها چقدر است، سبزیجات چطور پرورش داده میشوند و...
دانش آموزان پس از یادگیری اطلاعات جدید «یک رستوران باز میکنند»: آنها موادغذایی میخرند و غذا درست میکنند، میزها را آماده میکنند و بعد از خودشان تمیز میکنند. همچنین این برنامه اغلب شامل توسعه برند و مفهوم رستوران، مطالعه سیستم تولید آگاهانه موادغذایی، محاسبه ارزش غذایی خوراکی ها، جمع آوری محصولات و یادگیری نحوه استخدام افراد هم میشود.
ارتباطات (اسپانیا)
کلاس ارتباطات در اسپانیا اجباری است. همه دانش آموزان اسپانیایی ۳ تا ۱۱ سال در این کلاس شرکت میکنند. درسها بسیار راحت هستند: دانش آموزان فیلم میبینند و درباره موقعیتهای مختلف با هم حرف میزنند. موضوعاتی مثل ارتباط با دیگران و حل مسائل مختلف مورد بحث قرار میگیرند. بچهها یاد میگیرند احساسات خود را کنترل کنند و به دیگران گوش دهند. هر هفته آنها درباره مسائل اجتماعی بسیار جدی بحث میکنند.
خانه داری و مشتری مداری(سوئد)
هیچ چیز غیرعادی در کلاس خانه داری وجود ندارد. به جز یک چیز: این کلاس فقط مختص دختران نیست، پسران هم در آن شرکت میکنند. همه در کنار هم مینشینند، خیاطی میکنند، از چکش استفاده میکنند و لانه پرنده میسازند؛ و البته، یاد میگیرند چطور آشپزی کنند.
اما آنها یک کلاس تئوری هم دارند: قوانین تغذیه سالم، محاسبه موادمغذی مهم و حتی بودجه بندی مالی. با سوئدیهای کوچک مثل یک بزرگسال رفتار میشود: آنها یاد میگیرند مقتصد و خودکفا باشند؛ بنابراین در کنار خانه داری، معلمان درمورد مهارت مشتری مداری هم صحبت میکنند. در واقع، این بدان معناست که دانش آموزان حقوق خود را یاد میگیرند و اینکه چطور برای حقوق خود در فروشگاه یا دفاتر دولتی بجنگند.
کلاس جنگل (بریتانیا)
بریتانیاییها از کودکی به جنگل حس خانه دارند. آنها از سنین بسیار کم میآموزند چطور در جنگل جهتیابی کنند، شاخهها را ببُرند، آتش روشن کنند، کلبه بسازند و گیاهان و قارچهای خوراکی را از غیرخوراکی تشخیص دهند. در برخی مدارس، هر روز کلاس مدرسه جنگلی دارند. آنها چطور میتوانند هر روز به طبیعت بروند؟ به راحتی، یک جنگل کوچک (یک منطقه درختکاری) در نزدیکی مدرسه وجود دارد که پیاده بتوان به آن جا رفت.
کلاس بحث و مناظره (هلند)
در هلند، این درس در کلاس زبان تدریس میشود. بچهها به دو گروه تقسیم میشوند و برای دیدگاه خود مبارزه میکنند. بچهها اجازه ندارند دیدگاهی که دوست دارند را انتخاب کنند، همه چیز بر اساس شانس است. معلم ارزیابی میکند که اطلاعات چقدر درست ارائه شده است. از همه مهم تر، وقتی بحث داغ میشود، معلم بر هر گونه پرخاشگری بچهها نظارت دارد.
در نتیجه، تحمل کودکان نسبت به دیگران بالا میرود و میفهمند که همه مشکلات حداقل دو جنبه دارند. در این کلاس، بچهها روشهای سخنرانی، محتوا، زبان بدن، تقلیدها و احساسات درونی حین بحث را یاد میگیرند.
هوش مصنوعی (چین)
کلاس هوش مصنوعی در مقاطع دبستان و راهنمایی چین تدریس میشود. البته درس جدیدی است و از سال ۲۰۱۹ در برنامه مدارس ظاهر شده است. از طریق یک مجموعه ۱۰ کتابی، بچهها نه تنها درباره تاریخچه هوش مصنوعی، بلکه درباره روشهای استفاده از آن یاد میگیرند. مثلا، تشخیص چهره، رانندگی خودکار و امنیت اجتماعی. علاوه بر کلاسهای نظری خسته کننده، بچهها ربات میسازند تا آموختههای خود را تمرین کنند.
یوگا (بریتانیا، آمریکا، استرالیا)
آیا بعد از کار برای کاهش استرس به کلاس یوگا میروید؟ دانش آموزان برخی کشورها خوش شانس هستند و در مدرسه یوگا کار میکنند. کلاسهای یوگا در مقاطع راهنمایی و دبیرستان مدارس بریتانیا، استرالیا و آمریکا تدریس میشود.
این درس دو بار در هفته و حداقل ۴۰ دقیقه است. معلمان برای اینکه حق تدریس آن را داشته باشند، باید یک دوره ۶ هفتهای را بگذرانند. آنها توجه زیادی به نحوه عملکرد سیستم عصبی کودکان دارند و به بچههایی که مدیتیشن برایشان سخت است، کمک میکنند. بچههای کوچکتر فقط چند دقیقه مدیتیشن میکنند تا آرام شوند و صبر را تمرین کنند. نوجوانان یاد میگیرند با درگیریهایی که در هر گروه از مردم اجتنابناپذیر است، مقابله کنند. آنها یا میگیرند احساسات خود را به زبان بیاورند و همه مشکلات را با آرامش حل کنند.
دانش آموزان تمرینات تنفسی انجام میدهند با استفاده از ارتباطات غیرخشونتآمیز آرام میشوند. هدف اصلی فکر کردن درباره چیزهای خوبی است که میتوانید به طرف مقابل بگویید تا به درستی ارتباط برقررار کنید.
موج سواری (استرالیا، نیوزیلند، هاوایی)
استرالیا با اقیانوسها و مردمی احاطه شده که تمام طول سال در آن موج سواری میکنند. استرالیاییها از کودکی و در کلاسهای موج سواری اجباری، این ورزش را یاد میگیرند. مربی موج سواری به آنها نشان میدهد که چطور با تخته موج سواری کار کنند و تعادلشان را حفظ کنند.
این ورزش برای بدن عالی است، همان طور که از هیکل موج سواران هم میتوان فهمید. همچنین در این کلاس به بچهها یاد میدهند چطور در هماهنگی با طبیعت زندگی کنند و آن را کنترل کنند. البته فقط کودکانی که در نزدیکی اقیانوس زندگی میکنند، شانس شرکت در این کلاسها را دارند. کودکانی که از آب دور هستند، کلاس اجباری شنا دارند.
تحسین طبیعت (ژاپن)
ژاپنیها فکر میکنند که مطالعه طبیعت کافی نیست، ما باید آن را تحسین کنیم. این نگرش درست است. در این کشور، قبل از بودائیسم، آئین شینتو بوده که یکی از اصول اصلی آن تحسین طبیعت است. بسیاری از مدارس ژاپنی کلاس اجباری تحسین طبیعت را ارائه میدهند.
این کلاسها خسته کننده نیستند بلکه یک گردش جالب هستند. مکانهای زیبا، گیاهان، پرندگان و حیوانات؛ بچهها میتوانند اینها را در واقعیت ببینند. معلمان فقط نشان نمیدهند و حرف نمیزنند، آنها به بچهها یاد میدهند دنیای اطرافشان را دوست بدارند. آنها یاد میدهند هارمونی را در وقایع طبیعی ببینند و مراقبت رفتارشان در طبیعت باشند. در پایان دوره، بچهها باید بتوانند توصیح دهند که چرا یک تجربه خاص را بیشتر دوست داشتند. سپس بچهها به خاطر دانش و مهارت خود نمره میگیرند و در پایان سال امتحان میدهند.
علم زندگی (ترکیه)
در سه سال اول مدارس ترکیه، ۴ درس اصلی وجود دارد. زبان ترکی، ریاضیات، زبان خارجی و علم زندگی. در این درس بچهها درباره دنیای اطرافشان یاد میگیرند. چطور از سلامت خود و طبیعت مراقبت کنند، چرا باید به همه بدون استثنا احترام بگذارند، چه اتفاقاتی در کشور و جهان میافتد، همه این سوالات در این دوره پاسخ داده میشوند.
همچنین معلمان درباره آداب معاشرت و قوانین رفتاری هنگام رفتن به خانه دیگران حرف میزنند. بجهها رفتار خوب را یاد میگیرند و اینکه چطور با غریبهها مودب، اما مراقب باشند.
اخلاق (ویتنام)
در ویتنام، تحصیلات هنوز لاکچری به حساب میآید و همه نمیتوانند از پس هزینههای آن برآیند. اما کودکان ویتنامی در ۶سالگی خوب و بد را یاد میگیرند. در برنامه مدرسه، یک کلاس اجباری به نام «اخلاق» وجود دارد. معلمان فقط نمیگویند «این کار درست است و باید انجام دهید» آنها توضیح میدهند که چرا این درست است و چه اقدامات خاصی منجر به آن میشود.
منبع: brightside
نظر کاربران
در ایران هم باید کلاس اختلاس بزارن
پاسخ ها
ایران میگن بگو بابات نیست . یا کولر باید توگرما چطور خاموش باشه یا چطوری از تماشای اعدام لذت ببری
کلاس مرگ بر فلانی
چه طوری با تقلب نمره بیست بگیریم
ایران هم به بچهها یاد میدن با کدوم پا وارد مستراح بشن
پاسخ ها
دهنت سرویس ترکیدم.
کفن میت یادت رفت. چند تیکه هست؟
خخخخخخخخخآره واقعا دمت گرم
ایران چی؟؟؟؟؟؟.،؟
پاسخ ها
ما توی دوره دبیرستان یه زنگ گلکاری داشتیم. یه آقایی از جهاد کشاورزی میومد و
بهمون آموزش کاشت و نگهداری از انواع گل رو میداد
دلیلش کمبود معلم بود و توی اون دوره مدارس دبیرستان در هفته یه زنگ بیکاری داشتن. که بچه ها کلا بیکار بودن (توی شهر ما که این طوری بود)
ولی مدیر مدرسه ما چند تا آدم ماهر توی زمینههایی مختلف آورد و ساعت بیکاری ما رو مدیریت کرد.
حدودای سال ۸۲
ایران چی؟؟
به هر چی میپرستید قسم میدم ایران رو نابود نکنید ، ما هم دلمون میخواد جز این کشورها باشیم
ایران. شکستن ابروی دانش آموز .کودکان کار. و درس عربی که هیچ وقت به درد نخورد!
پاسخ ها
و زبان و مسائل الکی ریاضی اخ ب ما چ ک بفهمیم این زاویه چند درجس یا اسن معادله چند میش؟
همچینم که میگی ریاضی وفیزیک و...بی اهمیت نیستن اگه همینا نبودن ماهمین جهان سومم که هستیم نبودی درسته سختن ولی کسی بخواد به جایی برسه هم این چیزایی که اونا آموزش میدن الزامی هست هم ریاضی فیزیک ولی خب متاسفانه توی کشور مااون چیزا آموزش نمیدن بهتره این چیزایی که آموزش میدن رو یاد بگیریم
ایران. شکستن ابروی دانش آموز .کودکان کار. و درس عربی که هیچ وقت به درد نخورد!
ما هم ی کلاس پرورشی داشتیم اصلا نفهمیدم هدفش چی بود چیو میخواست پرورش بده
پاسخ ها
ب خدا قسم من بچه دار بشم مدرسه نمیفرستمش تو خونه مطالب مهم ر اموزش میدم. پولم ندارم ک مثل حداد عادل مدرسه بزنم
در همه دنیا اسلام هست و به حقوق بشر احترام میگذارند غیر از ایران
پاسخ ها
حقوق بشر قبل اسلام وجود داشته الکی نچسبون به اسلام
حقوق بشرو اسلام آورد منشور کوروش کشک میباشد دروغ شما راست است
باشه ۱۵:۱۸ تم خوبی و حرفای نادرستت
"حقوق بشرو اسلام آورد" یا "کورش وجود نداشته"
خدا وکیلی این چرندیاتو از کجاتون در میارید؟
کل دنیا اثبات کردن اینا رو بعد چهارتا آدم بیسواد اومدن گفتن نبوده اینا حالا یه عده یاد گرفتن
جدا روتونم میشه بگین ایرانی هستین؟
همه چی این دنیا و کشورو که گرفتیم از خودمون، لااقل یه کورشو بذاریم بمونه برای خودمون و بچه هامون
و واقعا هم همین چیزا تو زندگی لازمه نه تاریخ و جغرافیا :-(
دین زندگی از خردسالی تا دانشگاه ایران
دروغ گویی از ریس جمهور ایران بزرگترین درس زندگی من بود
بجاش ما پرورشی مذگان داریم....
کاش در ایران هم مثل المان درس شادی و دوستی میدادن بجای اینکه درس تنفر از امریکا به ما یاد بدن. تنفری که هیچ وقت برای ما فایده ای نداشت و بیشتر قلبمان را سیاه کردیم.
خدایاااااا
چرا ما داریم جهنمو تو این دنیا می بینیم!؟
پاسخ ها
بدبختی اینجاست بریم اون دنیام باز میگن بفرما جهنم بخاطر سکوت مقابل ظلم و مرگ بر فلانی گفتن ...
بچه های افغانی که اینجا دستفروشن یا بیسواد و تو مرغداریها به آلمان مهاجرت کردند و الان هرکس تیپشونو میبینه فکر میکنه آلمانی باشن... ولی ما در حد اونا هم نشدیم... سوختیم تو این کشور...
در ایران هم هنوز فیزیک و شیمی و ریاضی تدریس میشه که رسما به هیچ دردی نمیخورن
پاسخ ها
شاسکول جان خب اینا اونجا هم تدریس میشه بعدشم اینا به درد کسایی میخوره که میخوان یه کاره ای تو مملکت بشن نه حمال و بی سواد
ایران به پسرا:جز هوس جنسی و پول فکر دیگه ای نکنید. به دخترا:جز زاییدن و بچه پس انداختن و بردگی به هیچی فکر نکنید
پاسخ ها
دقیقا
ایران....
آفرین به سوئد! الان ملی نر ایرانی ناراحت میشن
پاسخ ها
اگه اون آموزشا رو تو ایران میدادن خیلی خوب بود ولی بعضیا حتی تربیت صحبت کردن هم ندارن ...
قطعا اگه دمه دستم بودی بد میزدمت با اون خطاب کردنت در مورد آقایون ...
تو خیلی خوب برخورد میکنی متمدن ۰۷:۰۹
آره چقدرم تاثیرشون رو روشون داریم می بینیم... البته غیر از اندکی!
اونوقت به بچه های ما چی یاد میدن؟؟؟!!!
.... فقط 4تا کلمه رو حفظی بلغور کنه
تو ایران بچه ها فقط میرن مدرسه و میان، پدر و مادر باید بشینن پای دفتر مشق، به جای بچه تحقیق بنویسن، کاردستی درست کنن و سوال بنویسند و... آخر سر هم نه معلم راضی هست نه پدر و مادر نه بچه سواد درستی داره، دیگه از کار فرهنگی که نگم فقط سر صف بلدن شعار مرگ بر آمریکا بدن
من خودم دانش آموزم این کلاس بحث کردن درباره موضوعات مختلف خیلی چیز جالبیه به نظرم ((:
به اینا چی یاد میدن به ما چی یاد میدن
ایران هم عربی و مثلثات و مزخرفاتی مشابه
ایران.اموزش ارتباط جنسی و فحاشی
اول از همه حفظ کردن هر چیزی بدون اینکه بفهمی چیه تقلب برای یک نمره حتی به قیمت چپ شدن چشمات یاد گرفتیم جوامع اروپایی یه جهنمه که پر از انسان های منفعت طلب و دنیا طلبه از درس اخلاق هم دانش آموزا یا حداقل همه اونایی که دانش آموز بودن میدونن چی میگم انواع و اقسام فحش شنیده میشه تاجایی که برام امکان داشته باشه از حرف زدن تو کلاس دوری میکنم چون تا میام حرف بزنم هزار تا حرف تمسخر آمیز و تحقیر و فحش از همکلاسیام میشنوم به خاطر یه حرف معمولی
ایران جنگ و دعوا وفساد رو یاد میدن
ایران هم دزدی اختلاس بی ادبی دروغ. بچه تا وقتی مدرسه نرفته اخلاقش خوبه مدرسه که رفت روز به روز بد اخلاقتر دروغگـوتر میشه. مسئولین چی کردید با ایران. فرهنگمون تو دنیا تک بود
بالام جان مدارس ایران هم خیلی کلاس دارد ها ! منتهی دانش اموزان به همدیگه درسهای جدید می اموزند منتهی این کلاسها مخفی و درگوشی برگزار میشود
هه اینارو با ایران مقایسه کنید نظام اموزشی
کشور ما فاجعس واقعا
ایران هم درس ایدولوژی میدن
مرگ بر فلان درود بر فلان
تو ایران اختلاس دزدی سیگار وقلیان.
و دم از تمدن ۲۵۰۰ ساله زدن یاد میدن ک همیشه عقب مونده بمونه
دو هزار تا درس خوندیم هیچ کدوم به دردمون نخورد
اگر در کشور همه ی این کلاس ها باشه اون کشور عالی میشه
ما تو ایران هیچی ما فقط نگاه......
تو ایران هم فقط مرگ نفرت خشونت اختلاس کم کاری واز همه مهمتر از مسعولین یاد گرفتیم دروغ ریا. و یادگرفتیم همه بدند فقط ما خوبیم
فقط دفاعی خودمون...واسه کشوری که تموم فکر و ذهنش فقط و فقط جنگه از همون بچگی باید به ملتش درس تفنگ و اسلحه بده