سبزیجاتی که میتوانند کشنده باشند
همیشه حرفهای خوبی درباره سبزیجات میشنویم. آنها کم چربی و کم کالری، ولی پر از فیبر و ویتامین هستند. بااین حال همیشه سبزیجات به همان خوبی که همه تعریف میکنند نیستند.
کدو سبز
باغبانهای خانگی که این گیاه پرطرفدار را تولید میکنند اغلب محصول اضافی خود را بین دوستان و خانواده تقسیم میکنند. در سال ۲۰۱۵ یک زوج آلمانی مقداری کدو سبز خانگی از همسایه شان دریافت کردند. آنها کدوها را برای شام آماده کردند، اما غذای آنها در نهایت مزه تلخی داشت. این زوج آن شب احساس بیماری کردند و از علائم شدید گوارشی رنج بردند. آنها به بیمارستان رفتند و پزشکان مشکل آنها را مسمویت شدید تشخیص دادند. این مسمومیت به علت ماده سمی کوکوربیتاسین (cucurbitacin) ایجاد شده بود که در سبزیجات خانواده کدوئیان یافت میشود. طعم تلخ غذای آنها نشانه وجود این سم بود. یکی از آنها که به علت طعم تلخ غذا کمتر خورده بود بهبود یافت، اما دیگری که همه غذایش را کامل خورده بود جان خود را از دست داد.
اندرو لی، سرآشپز انگلیسی بعد از خوردن مقدار زیادی چیلی قرمز جان خود را از دست داد. لی در سال ۲۰۰۸ در چالش خوردن تندترین سس شرکت کرد. او یک سس گوجه با چیلی قرمز آماده کرد. به نظر میرسید لی این مسابقه را ببرد، چون یک بشقاب ترکیب تند خورده بود، اما این برد هزینه زیادی برایش داشت. آن شب لی از ناراحتی و خارش شدید شکایت کرد. صبح روز بعد او کف زمین افتاده بود و به نظر میرسید دچار حمله قلبی شده است. امدادگران نتوانستند او را احیا کنند. لی جان خود را از دست داده بود.
متخصصان گفتند که به علت واکنش آلرژیک این اتفاق افتاده است. حتی اگر لی قبلا هم بدون هیچ مشکلی چیلی قرمز مصرف کرده باشد خوردن چنین مقداری موجب واکنشهای آلرژیکی میشود که در مقادیر کم اتفاق نمیافتد. چیلی حاوی کپسایسین (capsaicin) است، یک ماده شیمیایی فعال در مقادیر زیاد اثرات سمی روی بدن میگذارد و باعث آسیب به دیواره معده میشود. آسیب معده لی باعث شد این ماده مستقیما وارد جریان خونش شده و واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. واکنش آلرژیک شدید میتواند منجر به شوک آنافیلاکتیک شود که بسیار خطرناک بوده و نیاز به درمان فوری دارد. در صورت عدم درمان نیز میتواند منجر به عوارض کشنده از جمله آسیب مغزی و نارسایی قلبی شود.
در سال ۱۹۳۱ ادوارد و دلفین هین یک مهمانی شام در مزرعه خود با حضور خانواده و دوستان خود برگزار کردند. دلفین برای این مهمانی سالادی با استفاده از نخودفرنگی هایی که خودش کنسرو کرده بود آماده کرد. در عرض چند روز، ۱۲ نفراز آنها بیمار شدند و مردند. ادوارد و دلفین و سه فرزندشان نیز از جمله این قربانیان بودند. مسئولین تشخیص دادند که مرگ آنها ناشی از نخودهای کنسرو شده است. این کنسروها حاوی سمی هستند که مسمومیت بوتولیسم ایجاد میکند. علائم این بیماری شامل تاری دید و مشکل صحبت کردن و بلعیدن میشود.
عفونت سالمونا اغلب به خاطر مصرف تخم مرغ و مرغ خام یا نپخته ایجاد میشود. اما این باکتری خطرناک به محصولات مرغ و تخم مرغ محدود نمیشود. شیوع سالمونا در سال ۲۰۱۵ از طریق خیار ۹۰۷ را در ۴۰ ایالت آلوده کرد. بیش از ۲۰۰ نفر بستری شدند و چهار نفر جان خود را از دست دادند. منبع شیوع این عفونت در آن سال خیار گزارش شد. سالمونا هر سال در آمریکا یک میلیون بیماری ناشی از مواد غذایی ایجاد میکند. افراد آلوده به سالمونا با علائمی شامل تب، اسهال و دل درد مواجه میشوند. این علائم معمولا ۷ روز طول میکشند و بیشتر افراد بدون درمان بهبود مییابند. اما در موارد شدید عفونت میتواند وارد جریان خون شود. این موارد نیاز به بستری و درمان فوری با آنتی بیوتیک دارد تا از مرگ اجتناب شود.
در تابستان ۲۰۱۵ «لیندا کلارین جکسون» از کالیفرنیا به جرم قتل دستگیر شد و با این اتهام مواجه شد که از کنسرو سبزیجات به عنوان سلاح مرگبار خود استفاده کرده است. او با قوطیهای نخودفرنگی، هویج و آب مرغ به «دیوید رویز» ضربات کشنده ای زده بود. انگیزههای این قتل نامشخص است و خود جکسون نیز پشت میلههای زندان به علل طبیعی درگذشت.
نظر کاربران
عجب.. ای کاش هر کدوم علاعمی داشتن که میفهمیدیم قبل خوردن..
ملوان زبل خخ
با سلام
خیلی عالی بود
تصمیم گرفتم هیچی نخورم تا از گشنگی بمیرم ولی کدو سبز و سیب زمینی و خیار و نخود نخورم تا مسموم نشم و نمیرم!!!
سلام مطلب پایانی اصلا ربطی به کشنده بودن سبزیجات نداشت
یه عمره داریم این سبزیجات رو میخوریم چیزی نشده هنوز.
برو بابا .همه داریم هر روز از همین چیزا می خوریم ....هیچیمان نشده .... شاید اونایی که خوردن و مردن حسایست شدید به این مواد داشتن
دیگه چی موند
ملوان زبل که ماریجوانا میزد!