چرا رنگ فلامینگوها از خاکستری به صورتی تبدیل میشوند؟
فلامینگوها با رنگ صورتی و یا مایل به نارنجی خود از سایر پرندگان متمایز می شود. اما آیا می دانستید که این رنگ اصلی فلامینگوها نیست. پر جوجه های فلامینگو خاکستری رنگ است، پس چرا رنگ فلامینگوها صورتی می شود و این رنگ از کجا می آید؟
رنگ صورتی فلامینگو به خاطر نظام "غذایی گزینشی" او شکل می گیرد. فلامینگوها به طور اساسی غذای خود را از موجودات دریایی مانند میگوها و جلبک های سرشار از رنگ های طبیعی به نام "کاروتن" تأمین می کنند.
کاروتن همان رنگی است که منجر می شود تا میگو در زمان پخته شدن از رنگ خاکستری به رنگ صورتی دربیاید.
کاروتن باعث می شود تا فلامینگو رنگ متمایز صورتی بگیرد و آن را حفظ کند. اگر فلامینگوها هم مانند سایر پرندگان از حشرات، دانه ها و یا توت و...تغذیه می کردند، رنگ پرهای آنها هم سفید و یا در نهایت مایل به صورتی خیلی کمرنگ می گردید.
فلامینگوها از قدیمی ترین گونه های پرندگان بر روی زمین هستند
این پرندگان جلبک های دریایی و آبزیانی را می خورند که حاوی رنگدانه های "کارتنوئید" هستند
فلامینگوها که به میزان بیشتری از جلبک ها و آبزیان تغذیه می کنند پر رنگ تر از بقیه هستند، به همین دلیل فلامینگوهای کاراییب صورتی تر از فلامینگو مناطق خشک مثل ناکورو و کنیا هستند
با وجود این که جلبک ها و خزه ها اصولا در نظام غذایی انسان ها نیستند، اما ما انسان ها هم روزانه غذاهای سرشار از کاروتن را میخوریم. کاروتن باعث قرمزی، زردی، و رنگ نارنجی بسیاری از میوه ها و سبزیجات است؛ از جمله ی آنها هویج، زردآلو، انبه، سیب زمینی شیرین و کدو حلوایی است، اما چون انسان ها علاوه بر اینها مواد غذایی دیگری را هم در برنامه ی غذایی خود دارند پس جای نگرانی نخواهد بود که رنگ پوست انسانها همانند پر فلامینگوها به رنگ صورتی پررنگ یا نارنجی دربیاید.
ارسال نظر