اینجا ایران است (۱۰۸)
همه ما در طول زندگی روزمره خود در شهر یا روستای خودمان در محل کار، مسیر خانه و .... خلاصه همه جا با صحنه ها و اتفاقاتی رو به رو میشویم شاید خیلی مهم نباشد ولی لحظه ای ما را به توقف و نگاه عمیق وا میدارد. که همیشه پس از آن به سادگی از آن عبور میکنیم. ولی چرا این لحظات زیبا ولی غیر مهم ثبت نشود؟
اکثر ما یک گوشی با دوربین متوسط در جیبمان داریم. یعنی بهترین وسیله برای ثبت این لحظات زیبا.
توضیح : نظمی که برای احترام در عزاداری خود رعایت می کنند بدین صورت است که، سینه زنان ۵ تا ۲۰ حلقه به دور نوحه خوان تشکیل داده و به صورت دایره وار و هماهنگ با نوای نوحه می چرخند. هر نفر با دست چپ، کمرِ فرد کناری را گرفته و با دست راست خود سینه میزند، شالی هم که بر کمر خود بسته اند به معنای همکاری و کمر همتی است که برای برگزاری هرچه بهتر عزای حسین بسته اند. به پایان مراسم که نزدیک می شوند، همان زمانی که سینه زنی اوج گرفته، نوحه خوان پس از یک مکث کوتاه با صدای رسا میگوید " واحد " و گروه سینهزن یک صدا جواب میدهند " الله واحد " و نوحهخوان، نوحهِ واحد را مطابق و مناسب با روز عزا میخواند. برای صبحانه، نان وآش بوشهری با سبزی و گوشت پخته بین عزاداران پخش میشود. ناهار و شام هم بیشتر شكر پلو و قیمه بوشهری با گوشت و نخود له شده است.
توضیح : آبگوشت در کنار گوشت لوبیا غذای نذری ویژه محرم در منطقه کاشان است.
- بازسازی تلخ ترین حادثه تاریخ (مراسم خاکسپاری شهدای کربلا) در نوش آباد کاشان. عکس از ناصر انصاری نژاد
توضیح : این امامزاده متعلق به پدر و پسری از سادات به نام های احمد و عبدالله بن احمد از اولاد با واسطهٔ امام موسی بن جعفر است. در ایام سال به ویژه مناسبت های مذهبی مردم به زیارت و برگزاری مراسمات مذهبی می پردازند.
توضیح : کُرمانج نام گروه بزرگی از کردها است که به گویش کرمانجی سخن میگویند. کرمانجها در کردستان ترکیه در خاور و جنوب خاوری ترکیه، در ایران در آذربایجان غربی و شمال خراسان، ایل ملکشاهی در استان ایلام ساکن هستند. خیلی از کردها از کلمه کرمانج به جای کرد استفاده میکنند و زبان کردی را کرمانجی هم مینامند چون بر این باورند که ریشه کلمه کرمانج از کلمه کورماد (کور بمعنی پسر +ماد) یعنی پسر ماد یا فرزند ماد میباشد که با گذشت زمان به کرمانج و درنهایت کرد (کورد) تغییر کرده است.
ارسال نظر