۱۳ مورد از گرم ترین مناطق زمین
از آن جا که سالانه دمای مناطق جهان تغییر میکند نمیتوان نام گرم ترین منطقهی روی زمین را فقط به یک منطقه اختصاص داد.
وبسایت گجت نیوز - جمشید اللهویردیپور: از آن جا که سالانه دمای مناطق جهان تغییر میکند نمیتوان نام گرم ترین منطقهی روی زمین را فقط به یک منطقه اختصاص داد. مکانهای بسیار داغی روی زمین وجود دارد که دمای بعضی از آنها کشنده است، طوری که برای پختن تخم مرغ، نیازی به آتش نداریم. شاید کمی عجیب به نظر آید ولی حقیقت دارد. در بعضی از این مکانها حتی میکروارگانیسم هایی مانند باکتری نیز قادر به تحمل این گرمای وحشتناک نیستند. با ما باشید تا ۱۳ مورد از گرم ترین مناطق زمین آشنا شویم.
دالول: اتیوپی
منطقهای به نام آفار در میان زمینهای پست داناکیل وجود دارد که یکی از گرم ترین مناطق زمین شناخته میشود. در فاصلهی نه چندان زیادی با معدن، گاز سولفور با آب و نمک مخلوط شده و مناظری رنگارنگ و فراواقعی خلق میکنند که به نام دالول شناخته میشود؛ از طیفهای مختلف رنگی قرمز، نارنجی و زرد گرفته تا سبز و سفید. آهن موجود در زیر خاک منطقه باعث شده بود که قطبنمای پهپاد کمی گیج شود و این موضوع ما را محبور به پذیرش چالش پرواز کاملا دستی کرده بود. این محل دارای بالاترین میانگین دمای سالانه را دارد. بین سالهای ۱۹۶۰-۱۹۶۶، متوسط دمای این منطقه، ۳۴ درجهی سانتیگراد است.
کوبر پدی، استرالیا:
کوبر پدی، شهری جالب در کشور استرالیا است که کاملا در زیر زمین ساختهشده است و ساکنان آن از تمامی امکانات یک شهر واقعی برخوردارند. خانههای اولیهای که در شهر کوبر پدی ساخته شده، در واقع همان حفرههای زیرزمینی است که قبلاً برای جستجوی سنگ اپال حفر شده بودند. دمای این منطقه به 45 درجه ساتیگراد می رسد. اگر چه دمای این منطقه نسبت به بقیه مناطق این لیست کمتر است، ولی برای ساکنان زیرزمینی همین مقدار زیاد است.
العزیزیه، لیبی:
زمانی تصور میشد که این منطقه رکورد بالاترین دمایی که تاکنون به طور مستقیم ثبت شده، را داد، ولی از آن زمان تاکنون این رتبه با بررسیهایی که شده، کاهش پیدا کرده، ولی هم اکنون نیز یکی از گرم ترین مناطق کره زمین با بیش از ۴۸ درجه سانتیگراد، به حساب میآید.
وادی حلفا، سودان:
این دره خشک و گرم، در شمال سودان و در همسایگی مرز مصر قرار دارد. دمای وادی حلفا در تابستان به بالای ۵۲ درجه سانتیگراد میرسد. در این شهر بعضی اوقات طوفانهای بسیار وسیعی به نام «haboobs» وجود دارد که همراه با آذرخش، این منطقه را تبدیل به سختترین مناطق قابل زیست کرده است.
طیره زوی، فلسطین اشغالی (اسرائیل) :
این منطقه ۷۲۲ فوت پایینتر از سطح دریا، در درهی بیسان قرار گرفته است، و درجه حرارات بسیار بالایی در تابستان دارد. در ژوئن ۱۹۴۲، گفته شده طیره زومی، بالاترین درجه حرارت هوا در آسیا را به طور رسمی ۵۳ درجه سانتیگراد ثبت کرده است.
تیمبوکتو، مالی:
شهری در کشور مالی در آفریقای غربی است که در ۲۰ کیلومتری شمال رود نیجر و در لبه جنوبی صحرای بزرگ آفریقا قرار دارد. بیابان زدایی یکی از تهدیدهای این منطقه به شمار میرود طوری که به صورت تدریجی از صحرای آفریقا پیشی میگیرد. دمای ثبت شده در این منطقه ۵۴ درجه سانتیگراد است.
گادامس، لیبی:
گادامس که یکی از آثار ثبت شده در یونسکو محسوب میشود، یک شهر واحهای در وسط یک بیابان قرار دارد. مردم این منطقه برای دور ماندن از گرمای وحشتناک، از خانههای گلی و ضخیم استفاده میکنند. در گادامس درجه حرارت خورشید، میتواند به بالاتر از ۵۵ درجه سانتیگراد برسد.
گرم کبیلی، تونس: گرم ترین مناطق زمین
کبیلی بیابانی در تونس است، که قدمتی بیش از ۲۰۰ هزار سال دارد. دمای این منطقه بالای ۵۵ درجه سانتیگراد ثبت شده است.
ربعالخالی، شبه جزیره عربستان:
ربعالخالی، که یک سوم شبه جزیره عربستان را تشکیل میدهد، بزرگترین بیابان شن و ماسه مستمر جهان را داراست. آب و هوای این منطقه گرم و خشک است. دمای هوا در تابستان به بالاتر از ۵۶ درجه سانتیگراد میرسد و میزان بارش سالانه معمولا کمتر از ۳ سانتیمتر است.
دره مرگ، ایالات متحده:
درهای بیابانی واقع در کالیفرنیای شرقی است. پستترین، خشکترین و گرمترین مناطق آمریکای شمالی با توجه به موقعیت آن در بیابان موهاوی، در این دره جای گرفتهاند. در ۱۰ ژوئیه ۱۹۱۳، بالاترین درجه حرارت هوا، ۵۷ درجه سانتیگراد ثبت شده بود. بنا به گفتهی سازمان پارکهای ملی که در صحرای موهاوی واقع شده، دره مرگ خشکترین مکان در شمال آمریکا است.
کوه شعلهور، چین:
کوه شعله ور، که در واقع در لبه صحرای تاکلماکان و دامنهی کوه "تیانشان" قرار گرفته است، داغترین منطقه در چین است. یکی از ماهواره های ناسا با ابزار MODIS «تابشسنج طیفی تصویربرداری با وضوح متوسط»، در سال ۲۰۰۸، دمای یکی از گرمترین روزهایی ثبت شده در این منطقه را نزدیک به ۶۶ درجه سانتیگراد، دانست.
بدلندز، کوئینزلند استرالیا:
کوئینزلند، نام یکی از ایالتهای کشور استرالیاست که در شمال شرقی این کشور قرار دارد. در حالی که خواندن دمای صحیح در مناطق دور افتاده، به علت جمعیت کم دشوار است، این منطقه به خاطر گرمای سوزانش، مخصوصا در دوران خشکسالی مشهور است. ماهوارههای ناسا در سال ۲۰۰۸، دمای سطح زمین را در این منطقه ۶۹ درجه سانتیگراد اعلام کرد.
دشت لوت، ایران:
دشت لوت لقب گرم ترین منطقهی زمین را در پنج سال گذشته، به خود اختصاص داده است. دمای این منطقه در گرمترین زمان میتواند به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد.
دشت لوت یا کویر لوت دشتی بیابانی در منطقه جنوب شرقی ایران است. این دشت در شمال شرقی شهرستان کرمان قرار دارد و ۲۵مین بیابان بزرگ جهان است. دانشمندان علت گرمای بالای آن را رنگ تیره و خشکی سطح آن دانستهاند که موجب جذب گرمای خورشید میشود. این منطقه به طور کامل خالی از سکنه است و حتی میکروارگانیسمهایی مثل باکتریها هم قادر به تحمل چنین دمایی نیستند، طی یک مطالعهی هفتساله جهانی از دمای سطح زمین، توسط رصدخانهی زمینی ناسا، دشت لوت لقب گرم ترین منطقهی زمین را در پنج سال گذشته، به خود اختصاص داده است. دمای این منطقه در گرمترین زمان میتواند به بالای 70 درجه سانتیگراد برسد.
پ
ارسال نظر