تصاویری که مغز را به چالش دعوت میکند!
بر روی دیوارهای برخی از ساختمانها نقاشیهای زیبا دیده میشود تا شاید کمی از یکنواختی زندگی شهری کم کنند. این ایده جالب چند وقتی است که رنگ و بوی جدید و البته خلاقانهای به خود گرفته است.
به گزارش سی ان ان، البته نقاشیهای دیوار فقط مختص شهرهای خارجی نیست. در تهران هم نمونه این نقاشیها زیاد دیده میشود. تصاویر خلق شده جدید واقعا قوه بینایی و عقلانی ما را به چالش میکشاند. نظیر این نقاشیهای توهمزا در شهرهای جهان واقعا کم به چشم میآید.
نسل جدیدی از هنرمندان نقاشیهای دوبعدی روی دیوارها را به نقاشیهای سه بعدی تبدیل کردهاند؛ اتفاقی که واقعا تحسینبرانگیز است. هنرمندان نسل جدید از لوییزیانا گرفته تا لیسبون آثار خود را در معرض دید شهروندان گذاشته و با حقههای خلاقانه خود واقعیت را به چالش میکشند.
گروه فرانسوی TSF مهارت خاصی در خلق این تصاویر جذاب دارند. آنها در متروی پاریس چند نقاشی جالب را کشیدهاند: روح گریان، رشد درخت باشکوه و قطع آن درخت از جمله کارهای این گروه است.
آنها از سطوح ناهموار در کار خود استفاده کردهاند تا این ربات را خلق کنند. دیوار، کف و سطوح دیگر را با رنگآمیزی خارقالعاده خود نقاشی کردهاند تا این توهم باورنکردنی به وجود آید.
اگر میخواهید بدانید که واقعا چگونه گول این تصاویر را میخورید، شاید بهتر باشد کمی زاویهتان را تغییر دهید. البته این نقاشها ترفندها زیادی دارند تا شما با تغییر زاویه هم نتوانید راز آن نقاشی را بفهمید.
مهدی قدیانلو یکی از همین نقاشهای شهری است که در نقاشیهای او در تهران شهرت جهانی یافته است. او بیش از یک صد نقاشی را بر روی دیوارهای تهران کشیده است و سعی کرده تا خیال را با واقعیت گره بزند. شاید دلیل ویراژهای رانندگان تهرانی نقاشیهای او باشد!
نقاشیهای خیابانی مهدی قدیانلو بر روی دیوارهای ساختمانهای تهران خودنمایی میکنند.
نقاشیهای توهمزای الکسیس فاکا در بروکسل کاملا خاص است. در دنیایی که همه تصاویر کمی پیچیده و گنگ به نظر میرسد، او با نقاشیهای ساده خود طرفداران بسیاری را جلب کرده است. این هنرمند فرانسوی گاهی اوقات با تا کردن کاغذ در دستانش، دنیاهای کوچکی را برای خود خلق میکند.
اشکال هندسی او بر روی دیوار مانند اوریگامی به نظر میرسد، هر چند او با این نقاشی خود تلاش کرده تا دیوار را به یک خرابه تبدیل کند. ترفند سهبعدی کار شده بر روی این تصویر واقعا خلاقانه است.
شاید خیلیها هنرمند فرا واقعگرای فرانسوی MTO را نشناسند. رسانهها میگویند که او در برلین زندگی میکند، اما خود او این واقعیت را تکذیب میکند. حتی گفته میشد که خیلی از هنرمندان مشهور جهان به او سفارش کار دادهاند، ولی او این مورد را نیز تکذیب میکند.
این هنرمند کار خود را به بهترین شکل انجام میدهد، تنها کافی است اتاقهای یک دیوار را به او بدهید تا هنر خود را به شما نشان دهد.
آخرین کار او بر روی دیوار مدرسه راهنمایی خوزه دیگو نقش بسته است. او در این نقاشی بچههای فقیر را سوژه نقاشی خود کرده است. اما دلیل اینکه وی این مدرسه را انتخاب کرده بود این بود که هفته یک گالری مهم در آن منطقه برگزار میشد و او به یک دیوار بزرگ در آن منطقه نیاز داشت.
سرجیو اُدیث استعداد خود را در گوشه و کنار تاریک شهر نشان میدهد. این نابغه پرتغالی نقاشیهای زیادی را بر روی دیوارهای لیسبون کشیده و باعث شده چهره این شهر حتی بهتر از قبل شود. او به خوبی میداند که چگونه ترفندهای سهبعدی خود را پیادهسازی کند تا بیننده را در اولین نگاه جذب هنرش کند.
جالب است بدانید که این نقاش پرتغالی سفارشهایی از چندین شرکت بینالمللی مانند کوکا کولا و سامسونگ را دریافت کرده است. علاوه بر آن، باشگاه مشهور بنفیکای پرتغال نیز به او سفارش داده است. اما در فضای مجازی بیشتر نقاشیهای شخصی خودش مورد استقبال قرار گرفته است. نقاشیهای شخصی خودش به این صورت است که یک کنج را برای نقاشی انتخاب میکند و سوژه را (مانند تصویر) به صورت سه بعدی در هوا نگاه میدارد.
ریپلیت یکی دیگر از این هنرمندان است. او ده سال در کار ساخت بازیهای رایانهای بود و برای شرکتهای نینتندو، سگا، سونی و کپ کام کار کرده است. بازیهای خاطره آمیز «شورش در شهر ۲» از جمله کارهای او است. از آن زمان تاکنون، او در جنبههای مختلف هنری فعالیت کرده و حالا نیز تصمیم گرفته تا نقاشی خیابانی را امتحان کند.
او در نقاشی ترفند خاص خودش را دارد. ریپلیت از فویل پلاستیکی شفاف استفاده میکند. او در ارتباط تصویر بالا میگوید که بمبها را بر روی زمین نقاشی کرده و هواپیما را بر روی فویل پلاستیکی کشیده تا عمق تصویر را بهتر به بیننده القا کند.
ریپلیت این تصویر فوقالعاده را با وسایل دمدستی کشیده ولی توانسته بسیار هوشمندانه عمل کند. عمق دادن در تصویر در نقاشیهای خیابانی یک تکنیک رایج است، ولی ریپلیت در این تکنیک یکی از بهترینها است.
مانوئل دی ریتا اهل ایتالیا است و یکی از اساتید بینظیر این هنر است. زمانی که بیننده تصاویر او را میبیند درست نمیداند چیزی که میبیند یک عکس واقعی است که توسط دوربین عکاسی گرفته شده یا یک نقاشی است و توسط ذهن خلاق یک هنرمند کشیده شده است. دی ریتا واقعا یک هنرمند خلاق در خلق تصاویر سه بعدی است.
مانوئل دی ریتا در شهر ونیز متولد شده و لقب پیتا را برای خود انتخاب کرده است. او در سال ۱۹۹۳ طراحی و کشیدن دیوارنوشته را آغاز کرد و گفته است که از معمار عراقی «زاها حدید» تاثیر گرفته است. مانوئل سعی دارد تا تصاویرش با معماری حدید همخوانی داشته باشد.
ارسال نظر