گرسنهترین کشورهای جهان +عکس
هرشب نزدیک به ۸۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان گرسنه به خواب می روند، این افراد در طول روز یا به غذای سالم و مقوی دسترسی ندارند یا اینکه به کلی هیچ مواد خوراکی در دسترسشان نیست.
گرسنهترین کشورهای جهان
گرسنگی در سراسر جهان وجود دارد، چه در کشورهای پیشرفته اروپایی و چه در کشورهای فقیر آفریقایی. تنها تفاوت در وجود این مشکل در این کشورها گستردگی آن است.
کشورهای آفریقایی و فقیر جهان سومی به علت های مختلفی همانند جنگ، وضعیت آب و هوایی یا مشکلات سیاسی با مشکلات بسیاری روبه رو هستند که باعث شده تا مردم این کشورها در مواقع بسیاری به ساده ترین نیازهای روزمره همانند آب و غذا دسترسی نداشته باشند.
در این گزارش نگاهی داریم به گرسنه ترین کشورهای جهان بر اساس شاخص گرسنگی جهانیGlobal Hunger Index (به صورت مخفف GHI) که توسط سازمان Concern واقع در ایرلند محاسبه شده است.
این شاخص در کل شامل جمع سه درصد آماری مختلف می شود: درصد جمعیت با مشکل کمبود غذا، درصد کودکان زیر 5 سال با کمبود وزن و درصد کودکانی که قبل از 5 سالگی می میرند.
با این که آمار امروزی هنوز نگران کننده است، اما جدیدترین اطلاعات حاکی از بهبود وضعیت تغذیه جهانی است. اطلاعات مربوط به سال 2013 نشان می دهد که میزان گرسنگی در جهان نسبت به سال 1990 به مقدار 34 درصد کاهش یافته است.
تعدادی از کشورهای جهان که با مشکل کمبود غذا مواجه هستند به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی از این فهرست حذف شده اند.
زامبیا - 24.1 GHI
کشوری که در مقایسه با همسایگان خود در وضعیت بسیار بهتر و متعادل تری قرار دارد. این کشور بزرگ ترین تولید کننده مس در آفریقا است و هر ساله توریست های بسیاری را جذب می کند. با این حال بخش زیادی از جمعیت این کشور همچنان در خطر گرسنگی هستند. علاوه بر این مشکلات زامبیا یکی از بالاترین درصد های الودگی به ایدز را دارا است که ۱۷ دصد از جمعیت این کشور را تحت اثر قرار داده است.
ماداگاسکار - ۲۵.۲ GHI
کشوری جزیره ای که در جنوب آفریقا واقع شده است و تنها راه ارتباطی آن به صورت دریایی و هوایی است. این کشور چهارمین جزیره بزرگ جهان است و حیات وحشی در اختیار دارد که نزدیک به ۹۰ درصد آن در هیچ کجای دیگر جهان یافت نمی شود. با این حال این ویژگیهای خاص نتوانسته مردم این کشور را از گرسنگی نجات دهد و نزدیک به ۹۲ درصد از مردم این کشور با درآمدی کمتر از ۲ دلار در روز زندگی می کنند.
اتیوپی - ۲۵.۷ GHI
کشوری واقع در شاخ آفریقا که در میان چند همسایه با مشکلاتی مشابه قرار گرفته است. در یکی از آخرین بررسی های انجام شده مشخص شد که این کشور هر سال نزدیک به ۱۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی اش را به علت کمبود غذای کودکان از دست می دهد. اتیوپی در طول دهه گذشته برنامه های مختلفی را برای بهبود وضعیت معیشت مردم آغاز کرده است و این برنامه ها اکنون در حال بازگرداندن سرمایهگذاری های اولیه خود هستند و به نظر می رسد که می توانند مشکلات کشور را در آینده کاهش دهند.
یمن - ۲۶.۵ GHI
یمن کشوری است واقع در جنوبی یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، عربستان سعودی. نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور یعنی ۱۰ میلیون نفر دریا در وضعیت گرسنگی قرار دارند یا این که نزدیک به آن هستند. موضوعاتی مانند وضعیت غیر مساعد برای کشاورزی، فساد دولت و مسایل بسیار دیگری باعث شده تا گرسنگی در این کشور یکی از بزرگ ترین مشکلات آن محسوب شود.
چاد - ۲۶.۹ GHI
چاد کشوری است که از به صورت مستقیم به دریا دسترسی ندارد و به همین علت توان تجارت آن به شدت محدود شده است. این کشور با مشکلات بسیاری از جمله فساد، درگیری با کشورهای همسایه و زیر ساخت بسیار ضعیف مواجه است و مسایلی همانند بلایای طبیعی نیز باعث شده است تا وضعیت غذایی مردم این کشور روز به روز وخیم تر شود.
سودان - ۲۷ GHI
کشوری که مدتی پیش سومین کشور بزرگ آفریقا محسوب می شد و هم اکنون در جایگاه پنجم گرسنه ترین کشورهای جهان قرار دارد. سودان همچنین بر مبنای شاخص فساد جهانی یکی از فاسدترین کشورهای جهان محسوب می شود و مردم آن به شدت از این موضوع رنج می برند. طبق امار جهانی نزدیک به یک پنجم جمعیت این کشور با درآمدی کمتر از ۱.۲۵ دلار در روز زندگی می کنند.
تیمور شرقی - ۲۹.۶ GHI
پس از درگیری 24 ساله ای برای آزادی، تیمور شرقی هنوز در حال بازسازی است. با اینکه این کشور به منابع طبیعی بسیاری دسترسی دارد اما مردم آن به شدت از گرسنگی رنج می برند. به خصوص در فصلی که محصولات فصل گذشته شان تمام شده و محصولات فصل آینده آن ها آماده برداشت نیست. این کشور در سال های اخیر با رشد خوبی در زمینه تولید ناخالص داخلی مواجه بوده است، موضوعی که باعث شده تا مردم آن به آینده امیدوار باشند.
مجمع الجزایر قمر - 33.6 GHI
کشوری واقع در سواحل شرقی آفریقا که از زمان گذشته با درگیری های سیاسی بسیاری مواجه بوده است. از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۷۵، دولت آن تا کنون چندین بار تحت کودتاهای مختلف قرار گرفته است. موضوعی که رشد و پیشرفت این کشور را به شدت کند کرده است.
اریتره - ۳۵ GHI
کشوری که در سال ۱۹۹۳ به استقلال دست یافت. این کشور از آن زمان تاکنون درگیری های بسیاری با همسایگان خود از جمله اتیوپی و یمن داشته است. با این که مردم اریتره هم اکنون با گرسنگی و کمبود غذا مواجه هستند اما آینده این کشور روشن به نظر می رسد. اریتره در حال حاضر یکی از سریع ترین رشدهای اقتصادی در جهان را دارا است و از انبوه منابعی همانند طلا و مس بهره مند است.
بوروندی - ۳۸.۸ GHI
بوروندی کشوری است که بیش از ۶۰ درصد از جمعیت آن با کمبود غذا مواجه هستند و ب همین دلیل جایگاه گرسنه ترین کشور جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور یکی از فاسدترین کشورهای جهان است و با مشکلات بسیاری همانند بیماری، درگیری های داخلی و عدم وجود توازن سیاسی مواجه است. امروزه نزدیک به ۴۲ درصد از تولید ناخالص داخلی بوروندی از طریق کمک های بین المللی به دست می آید.
نظر کاربران
چرا اسم ایران عزیزمونو نزاشتین خجالت نکشین این یه حقیقت دیگه قایم کردن نداره راحت باشین
پاسخ ها
شما به بزرگی خودتون ببخشید توی صفحه جا نبوده اخه ما که فقیر نداریم فقط خیلی ها بی پولند و بیکار همین
بنی ادم اعضای یک پیکرند
که درآفرینش زیک گوهرند
چوعضوی به د رد آورد روزگار
د گر عضوها را نما ند قرار
توکزمحنت د یگران بیغمی
نشاید که نامت نهندادمی
سعدی
خراب اون mtn روی تابلو تو زامبیام.............