این هزاران دونده استقامت!
چرا به دنبال ماشین رییس جمهور میدویم؟
دویدن همیشه هدف دارد. یعنی قهرا دویدن بی هدف نداریم. یک وقت هست آدم برای مسابقه می دود؛ یک وقت برای دنبال کسی کردن؛ یک وقت برای فرار کردن! یک وقت برای بازی کردن و ... اما یک مدل دویدن چند سالی است در فضای سیاسی - اجتماعی کشو رباب شده.
مجله چلچراغ: دویدن همیشه هدف دارد. یعنی قهرا دویدن بی هدف نداریم. یک وقت هست آدم برای مسابقه می دود؛ یک وقت برای دنبال کسی کردن؛ یک وقت برای فرار کردن! یک وقت برای بازی کردن و ... اما یک مدل دویدن چند سالی است در فضای سیاسی - اجتماعی کشو رباب شده که یافت می نشود هدفی، هر چه گشته ایم ما؛ دویدن دنبال ماشین رییس جمهور!
1- سال 84 محمود احمدی نژاد، سرمست از پیروزی در انتخابات، طرح سفرهای استانی را مطرح کرد. اولین سفر استانی او اما با اتفاق جدیدی در فضای سیاسی کشور همراه بود. یک ماشین نیسان شاسی بلند، در حالی که رییس دولت وقت از سقف آن بیرونآمده بودو به جمعیت لبخند می زد، در میان جمعیت حرکت می کردو مردم به دنبال آن می دویدند. او که پیش تر از مردم خواسته بود تا درخواست هایشان را از طریق نامه به او برسانند، این کار را سیاست رو در رو اعلام می کرد. همین مسئله نیز باعث گرد آمدن جمعیت بیشتری حول ماشین رییس دولت نهم می شد.
2- در سال 88، حضور با ماشین بین مردم؛ نه فقط در سفرهای استانی که در سفرهای تبلیغاتی احمدی نژاد نیز به چشم می خورد. اگرچه هر سه کاندیدای حاضر در رقابت های انتخاباتی، از این سیاست دولت انتقاد و آن را مخالف کرامت انسانی مردم میدانستند اما با پایان یافتن انتخابات و آغاز به کار دولت دهم، این کار با جدیت بیشتر پیگیری شد. این بار مدرسه ها و ادارات نیز تعطیل شده و به طور خودجوش به استقبال رییس دولت می شتافتند!
3- خرداد 1392، پایانی بود بر هشت سال ریاست محمود احمدی نژاد بر دستگاه اجرایی کشور. حسن روحانی که پس از او به این جایگاه تکیه زد، مخالف چنین کاری بود و این مسئله را از همان دوران تبلیغات نیز عنوان می کرد. هفت ماه بعد در دی ماه، روز آزمون روحانی بود. مشاوران او نیز خبر از توقف تعطیلی ادارات و نصب بنر برای استقبال و همچنین کشاندن مردم به دنبال ماشین رییس جمهور داده بودند. مقصد اولین سفر خوزستان بود و مردم اهواز، اولین میزبانان رییس جمهور. شهری که مردم آن به خون گرمی شهره اند.
4- از وعده های مشاوران رییس جمهور، دوتای اول که در اختیار دولتمردان بود عملی شد و سومی که در اختیار مردم بود، نه؛ ادارات تعطیل نشدند، شهر حالت عادی داشت، نیروهای انتظامی و امنیت حضور چشمگیر نداشتند و بنری نصب نشد اما همچنان مردم به دنبال ماشین رییس جمهور می دوند.
هرچند کسانی که در اطراف ماشین حسن روحانی دیده می شدند؛ نه از بابت اضافه کاری و به یمن تعطیلی ادارات، که با پای خود وارد این پیست شده بودند اما این مسئله حتی به مذاق خیلی از طرفداران دولت نیز خوش نیامد. خصوصا اینکه جمعیت دونده، همچنان به دنبال رساندن نامه خود به دست رییس جمهور بودند. هواداران منتقد دولت، بر این عقیده بودندت که باید بازبینی اساسی در این کار صورت بگیرد و از اساس چنین کاری متوقف شود.
۵- در درس عربی کلاس دوم راهنمایی کتاب های پیشین آموزش و پرورش، درسی وجود داشت که به داستان «شهر انبار» در زمان خلافت امیرالمومنین (ع) می پرداخت. داستانی که حاوی یک نکته اخلاقی هم برای حاکمان و هم برای مردم است.
داستان از این قرار بوده که علی (ع) در این شهر (که اتفاقا مردم آن فارسی زبان بوده اند) با مردمی مواجه می شود که در پی مرکب او می دوند. او از اسب پیاده شده و از علت چنین کاری می پرسد. مردم جواب می دهند که این عادتی از ماست که با آن امرای خود را تعظیم می کنیم. حضرت علی (ع) نیز در پاسخ می فرماید: «قسم به خدا امرای شما از این کار شما هیچ سودی نمی برند و شما با این کار، در دنیا به خود سخت می گیرید و در آخرت هم خود را به سختی می اندازید.»
۶- سفر روحانی به خوزستان تمام شده و هم او و هم مردمی که به استقبال او رفته بودند، به خانه هایشان برگشته اند. حال شاید وقت این باشد که واقعا چرا؟! دویدن به دنبال ماشین رییس جمهور، به چه منظور؟ اگر قصد دادن نامه است که این روزها ایمیل آمده، می شود نامه را پست کرد، می شود به نماینده شهر در مجلس داد، می شود فرستاد به دفتر رییس جمهوری و ... ضمن اینکه نهاد ریاست جمهوری، تشکیلات عریض و طویلی هم به نام مرکز ارتباطات مردمی دارد که وظیفه اش پیگیری درخواست ها و شکایت های مردم است.
اگر نیت استقبال و گرامی داشتن است، چنین کاری بنا به گفته امیرالمومنین علی (ع)، صحیح نیست و اگر بنا به دیدن است، این کار با کرامت انسان جور درنمی آید. نیت دیگری هم آیا برای چنین کاری وجود دارد؟! پس واقعا چرا؟
۷- معادله پیچیده ای است. هر کار می کنی، یک جای کار می لنگد. مردی که به واسطه یک نامه مردم را به دنبال ماشین خود می کشاند، دیگر رفته است اما میراث او هنوز باقی است. بد نیست این بار قبل از اینکه جوالدوزی حواله دیگران کنیم، یک سوزن ته گرد به خودمان بزنیم.
در کتاب های مدل چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؛ همان ها که روی پیشخوان کتابفروشی ها می گذارند، نوشته که با تو همانگونه رفتار می شود که تو عمل می کنی. این بار اما عجیب راست می گوید. تا وقتی که دنبال ماشین بدویم، هرگز به مقصد نمی رسیم. گویی راه از مسیر دیگری است.
نظر کاربران
خندیدم!بعد مدتها از ته دل خندیدم!اما خوب بدون چی میشه مگه!میخان ثابت کنن دولتمرداشونو دوست دارن!ک صد البته دوست هم دارن! حتی اگه اونی ک بش رای دادنن هم نباشه!مردم ما خدایی صادقن امیدوارم دولتی ها هم به اندازه اونا ک نه نصف اونا صادق باشن!
پاسخ ها
"خوب بدون چی میشه مگه!میخان ثابت کنن دولتمرداشونو دوست دارن!"
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نه پسر جان همه اینها از بدبختی و فقر فرهنگی و بیسوادی است. شما خیلی فانتزی فکر میکنی ماشاالله
عجیبا ، واقعا چرا ؟
همون طور که معلوم شد این یک عادت از زمان های دور و به این راحتی نمیتونن این عادت از بین ببرن .
متعصفانه الان وقتی از کسی اینگون استقبال نکنن میگن نگاه کن هیچ کس اینو تحویل نگرفت اصلا کسی اینو ادم حساب نمیکنه نمونه این موضوع هم زمان انتخابات میشه دید.
و الان هم خود مسولان هستن که به این روش دامن میزنن و طرح های برای جمع کردن مردم و استقبال انجام میدن.
البته یک نکته دیگه هم هست که هر کاریمون کنی ایرونی هستیم و خیلی وقتها احساسی عمل می کنیم و دوست داریم با اینکار ها از طرف مقابل حمایت و ابراز علاقه کنیم. و همون جور هم که امام علی (ع) فرمودن این کارها هیچ فایده ای نداره .
کی گفته مدارس تعطیل نشد? والا من محل کار من دقیقا روبروی همین تصویره و دقیقا از پنجره دفترم داشتم نگاه میکردم یه عالمه بچه مدرسه ایی بود اونم تایم صبحی ظهر که شد یه عالمه تایم ظهری هم بهشون اضافه شد
واقعا بعضی رفتارهای احمقانه ما کی قراره کنار گذاشته بشه ....
تو کجای دنیا این خز بازیها رو در میارن
چون متاسفانه سطح شعور جامعه هنوز رشد نکرده .... واقعیت تلخ..........
حالا عزیز مگه شما دوییدی ک ناراحتی!!!!
بابا تا همین دیروز این کارا استقبال بود اسمش!!! حالا چی شده یهو شده توحش و بیکلاسی....بعد ما داریم ب هم دیگه بدو بیراه میگیم ک چی؟
پاسخ ها
خوب همون دیروز هم اشتباه اسم گذاری کردند
رشد کدومه این کارا تادیروز تو صدا وسیما استقبال اسمش بود...!!!
بابا شما سرچی دعوا میکنین؟واس چی ناراحت میشین؟اگه براتون بگم همسایه ما موقعی ک نماینده سرزده اومده بود خونشون چیکا کرده از خنده میمیرین!!!
پاسخ ها
خوب میگفتی...
یه نکته رو نگفتید اونم اینکه تو شهر بندرعباس هم بنرهای عجیب و غریبی بود و حاضرم بصراحت بگم با پول بنرهای نصب شده میشد 100نفر ازدواج کنن
وهم ادارات تعطیل شده بود
با سلام . این جمله که نوشتید ((مردی که به واسطه یک نامه مردم را به دنبال ماشین خود می کشاند، دیگر رفته است اما میراث او هنوز باقی است.)) مقرضانه بود چرا میخوایم همه چیز بد را به دولت قبل نسبت بدیم بابا فکر اون دنیا رو هم بکنید. در تمام دوره ها و دولتهای قبل این رسم وجود داشته .